HEKLANJE

Ženska odjeća za vježbanje: što trebate znati prije kupnje

TEMU APP 100 E KUPON

Tijekom razdoblja karantene mnogi uče kod kuće. Ako trenirate ispred zrcala, tada će vam oblik, usklađen s likom i dobro učvršćujući tijelo, omogućiti da pratite sve nijanse tehnike vježbanja i po potrebi brzo ispravite položaj. Ako vježbate u previše širokoj odjeći, postoji mogućnost da propustite važne detalje, pa čak i ozljede. Stoga ne biste trebali nositi kućanske predmete za trening: oni nisu namijenjeni treningu, a mogu čak i naštetiti. Primjerice, prijenos tijela malim dijelovima, što će narušiti funkcioniranje limfnog sustava i stegnuti krvne žile. Da se to ne dogodi, morate razumjeti kriterije za kvalitetnu odjeću i prikupiti svoju osnovnu sportsku garderobu.
Kriteriji za odabir kvalitetne odjeće Pri odabiru odjeće za aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom, morate uzeti u obzir aktivnost, mjesto i vremenske uvjete. U oba slučaja vrijedi zapamtiti osnovne zahtjeve za sportsku odjeću: Oblik ne ometa kretanje. Preporučljivo je dati prednost tajicama / kapri / kratkim hlačama i grudnjacima. Udobnost i sloboda kretanja omogućuju vam uživanje u vježbi i upravljanje vašom tehnikom. Grudnjak dobro drži prsa. Kod udarnih opterećenja koja uključuju skakanje i trčanje ili veliku težinu, važno je kontrolirati prsa. Ako nije fiksno, tada možete izazvati pojavu strija i mlitavosti. Tenisice omogućuju stabilnost. Zahvaljujući dobro odabranim cipelama možete pravilno rasporediti opterećenje na cijelo stopalo i, prema tome, izbjeći moguće ozljede. Ako tijekom vježbanja osjetite znojenje ili nagrizanje stopala, potražite druge čarape. Bolje dati prednost bešavnim uzorcima. Odjeća pruža zaštitu od hipotermije. Ako vježbate u hladnom vremenu, pobrinite se da su zaštićeni svi zglobovi: hlače, majice, čarape za koljena (za zaštitu koljena i gležnja), termo donje rublje, šal, rukavice – sve bi trebalo pomoći u izbjegavanju hipotermije. Oblik omogućuje prolaz zraka, zadržava toplinu i brzo poprima svoj izvorni oblik. Potrebno je da koža “diše”, stoga je potrebno davati prednost ne prirodnim tkaninama (brzo se smoče), već posebnim sintetičkim, koji uklanjaju višak vlage iz tijela. Sljedeća značajka kvalitetne sportske odjeće je sposobnost dobrog rastezanja i vraćanja u svoj izvorni oblik. Rukavice štite od ozljeda. U treningu snage u teretani, ili superintenzivnom s vlastitom težinom, često je uključena i ruka. Da ne biste došli do liječnika nakon nastave, potrebne su rukavice. Donje rublje osigurava dobru ventilaciju. Iz tog razloga, također bi trebao biti izrađen od sintetike, a ne od prirodnih tkanina. Istina, takvo donje rublje trebate nositi samo tijekom nastave.
Osnovni sportski ormar
Zidni svijećnjak. Mjerenje gustoće mora biti naznačeno na vrhu Lagana potpora pogodna je za male grudi i preporučuje se za pilates, jogu, trening snage bez skakanja, istezanje. Značajke ove razine gustoće: tanka tkanina s visokom elastičnošću, minimalno cijeđenje elastičnih traka. Sastav može biti uglavnom pamuk ili poliester. Srednji je pogodan za sve veličine dojki i potreban je za intenzivnija opterećenja: udarne vježbe u treningu snage ili čak trčanju. Karakteristike: Tkanina je gušća, a na stražnjoj strani mogu biti križne tkanine za veću potporu. Elastične vrpce ovdje daju dobru potporu vrhu. U sastavu dominira poliester (88%). Visoko – idealno za srednje do velike grudi s aktivnostima visokog intenziteta. Značajke: ovo su najgušći vrhovi, modeli okvira s manje elastičnim tkaninama. Oni dobro pristaju i podupiru grudi te bi ih trebali nositi poput uobičajenih grudnjaka. U sastavu obično dominira najlon.
Tajice / kratke hlače Također se uglavnom sastoje od poliestera u kombinaciji s pamukom. Sintetika zadržava 16 puta manje kapljica vode od pamuka, pa se brže suši. Elastan u sastavu pruža dobru prozračnost, otpornost na mrlje i blijeđenje. Tenisice Trebali bi imati dobre amortizacijske potplate i fiksiranje stopala. Za to je pogodan višeslojni potplat visine 1,5-2 cm. Obratite pažnju da je lagan, fleksibilan, elastičan, blago utor. Važno je odabrati cipele po veličini. I što je veća težina, to je veća razina jastuka. Prednji dio stopala treba proširiti radi udobnosti na prstima. Ako trčite, odaberite elegantne modele s minimalnim šavovima i mrežasti gornjim dijelom kako biste pomogli nozi da diše. Zapamtite, zdravlje zglobova, ligamenata, mišića, a ne samo udobnost, ovisi o cipelama. Sportsko odijelo na otvorenom Glavni zahtjev za to je toplinsko izolacijska obloga. Da biste to učinili, mora biti ušiven od gušće tkanine s dodatnom oblogom. Što je još važno uzeti u obzir prilikom odabira Naravno, stil, boje, tekstura tkanine, u kojoj ćete se osjećati ljepše. Daje samopouzdanje i snagu tijekom nastave, povećava samopoštovanje i motivira. Moramo se sviđati u sportskom obliku koji vješto naglašava snage i skriva slabosti.