HEKLANJE

Zimski modni dodaci koji će održati toplinu

TEMU APP 100 E KUPON

Zima je mnogima najdraže godišnje doba jer vole hladnoću i snijeg, ali i baviti se sportovima poput skijanja ili klizanja. To je savršeno godišnje doba za odlazak na planinu, na poznata skijališta ili čisto iz razonode u šetnju šumama prekrivenim sniježnim pokrivačem.
Djeca vole grudanje i sanjkanje, te uživaju u igri sa svojim vršnjacima. No zima je i period kada najviše treba da se čuvamo od prehlade i očuvamo toplinu našeg tijela kada smo na hladnom zraku. Naime, prema studijima dokazano je da dijelovi tijela koji trebaju da budu pokriveni kako bi toplina bila očuvana jesu stopala, dlanovi i glava. Ti dijelovi tijela isijavaju toplinu i ukoliko nisu zaštićeni na niskim temperaturama, i našem tijelu će brzo postati hladno.
Kape, šalovi i rukavice pored toga što su preporučljivi zimi, sada su i jako moderni dodaci toplim jaknama koje nosimo. U prodavaonicama i na uličnim štandovima možete pronaći mnoge komplete kapa, šalova i rukavica u svim bojama i oblicima, za sve- od male djece do baka i djedova. Iako možda ne volite kape i šalove, sigurno ćete pronaći neki model koji bi vam se svidio. Rukavice, pored toga što će održati toplinu vaših dlanova, pomoći će i očuvanju vaše kože od pucanja i oštećenja na niskim temperaturama. Kapa će zaštiti vašu glavu, uši i dio lica od hladnoće i upala kojih možete dobiti. Budite sigurni da ćete pronaći model koji će vam stajati jer je izbor ogroman.
Boju koja vam odgovara pronaći ćete sigurno. Možete i sami sparivati kapu, šal i rukavice, nije neophodno da kupujete komplete. Bitno je odabrati i kvalitetne cipele koje će biti namjenjene za zimu, u kojima vam se neće klizati, biti hladno i one koje neće propuštati vodu i snijeg. U zimskom periodu izbjegavajte obuvati tenisice jer one nisu tople onoliko koliko je potrebno, noge će vam uvijek biti mokre, a i mnogo su klizave po snijegu i ledu. Radije odaberite tople i duboke čizme, u kojima ćete biti sigurni napraviti svaki korak bez straha da ćete negdje pasti ili da ćete se smrznuti izađete li u večernjim satima. Ako ipak ne volite kape, kupite si slušalice, koje će zaštitit vaše uši od hladnoće. Postoji mnogo modela za muškarce i žene u svim bojama, a i cijene su doista pristupačne. Mali modni dodatak, za dobar izgled.
Najbitnije je da dobro zaštitite dijelove tijela koji su izloženi hladnom zraku kako biste očuvali svoje zdravlje ali i lijep izgled svoje kože. Kožu, pored toga što je zaštitite odjećom, zaštitite i kremama kako ne bi ispucala.