HEKLANJE

Je li prijava stečaja rješenje?

TEMU APP 100 E KUPON

Stečaj se može činiti kao jednostavno rješenje za velike financijske probleme. Ali uvijek je bolje pod svaku cijenu izbjeći otvaranje stečajnog postupka i obratiti mu se samo u krajnjem slučaju.

Nakon što podnesete zahtjev za bankrot, ova će točka ostati u vašoj kreditnoj evidenciji deset godina. To će vam otežati dobivanje zajmova i kredita. Neki zajmodavci mogu dopustiti ograničeni kredit s bankrotom; ali tek nakon opsežnih objašnjenja, uz višu kamatu i dodatne kreditne naknade. Drugi razlog za izbjegavanje bankrota je taj što neke vrste stečaja zahtijevaju povrat imovine. Nakon što banka utvrdi da kod vas postoji nešto što nije potrebno za život, predmet može biti zaplijenjen radi plaćanja dugova i troškova stečaja.



S bankrotom, financijske poteškoće neće biti riješene i vaš život postaje otvorena knjiga jer sud zadire u sve aspekte života pri čemu ćete morati pružiti sve financijske podatke poput štednje, ulaganja i imovine. Iako se može činiti da bankrot ukazuje na određenu slobodu od financijskih dugova, mogu postojati i drugi dugovi koji će se morati platiti poput alimentacije, troškova sudske presude ili uzdržavanja djeteta.

Stoga imajući na umu ove točke, uvijek je bolje izbjeći bankrot. Konsolidacija duga jedan je od najboljih načina za izbjegavanje bankrota. Te vam tvrtke pomažu ispitivanjem vaših trenutnih kredita i osmišljavanjem programa koji uključuje sve te dugove. Tvrtka upravlja plaćanjem svim vjerovnicima; samo im morate izvršiti jednu uplatu svaki mjesec. Također će vam omogućiti nižu kamatnu stopu i dulje vremensko razdoblje za otplatu zajmova, čime ćete uštedjeti nešto novca.

Jednostavan pristup kreditnim karticama i kreditnim računima u robnim kućama sada je prilično lako upao u dugove. Bolje je plaćati račune gotovinom, a ne koristiti kredit kada novca ponestane. Dakle, otkažite račun kreditne kartice! Ako se zadužite, umjesto da se skrivate od dužničkih kompanija, bolje je razgovarati s njima jer bi oni mogli pregovarati i pomoći vam riješiti svoj dug. Uvijek je bolje planirati proračun izračunavajući omjer duga i prihoda kada ste u dugovima. Samo napišite sve račune i troškove koje imate. Tada možete odrediti koliko treba platiti za račune, a koliko ostaje za ostalu potrošnju. Ako je potrebno, također možete prodati svoj dom i smanjiti ga kako biste izbjegli bankrot.

Jedina korist od podnošenja zahtjeva za bankrot je to što se oslobađa stresa od posla s brojnim vjerovnicima. Nakon što se stečaj okonča, budući da se većina dugova otpisuje, vjerovnici ih ne mogu tražiti. Međutim, nedostataka stečaja je mnogo. Tvrtke se mogu prodati, a zaposlenici otpustiti uz stečaj. Vlasnički kapital u kući najvjerojatnije će biti prodan jer se stečajem gubi pouzdana vrijedna imovina.

Stečaj je skup proces u kojem se sve naknade za sudove i stečajnog upravitelja izvlače iz imovine dužnika. Nakon podnošenja zahtjeva za bankrot, nije moguće obnašati određene javne dužnosti poput zastupnika, sudaca ili čak obavljati poslove računovođe ili odvjetnika. Štoviše, s novim zakonom o reformi stečaja, teško je koristiti poglavlje 7 o stečaju za novi početak u vlastitom financijskom životu.

Prema starom zakonu, netko je mogao podnijeti zahtjev za bankrot kroz Poglavlje 7 ili 13. U Poglavlju 7, možete zadržati svoju izuzetu imovinu kao što je kapital u vašem domu. Ovdje se većina dugova otpušta. Međutim, u slučaju stečaja iz poglavlja 13, morate pristati na otplatu svih dugova u razdoblju od tri do pet godina. Stoga je prema novom stečajnom zakonu većina stečajevaca prisiljena podnijeti zahtjev za bankrot prema Poglavlju 13.

Štoviše, prema novom zakonu morate se šest mjeseci sastajati s kreditnim savjetnikom prije podnošenja zahtjeva za stečaj. Međutim, kako nema dovoljno kreditnih savjetnika, to je prilično teško postići. Također je potrebno da pohađate tečajeve upravljanja novcem o svom trošku prije otpuštanja dugova. Međutim, uvijek je bolje obratiti se dobrom stečajnom odvjetniku prije poduzimanja bilo kakvih koraka!



Provjerite svoje kreditno izvješće

Pregledajte svoje kreditno izvješće svake agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti najmanje jednom godišnje. Kreditno izvješće pomaže da saznate u