HEKLANJE

Zašto lasersko uklanjanje dlačica?

TEMU APP 100 E KUPON

Već gotovo 10 godina medicinski se laseri koriste za stvari kao što su uklanjanje tetovaža, uklanjanje ožiljaka od akni i drugih mrlja te uklanjanje tamnih mrlja na koži. Sada ih je sve više odobrava FDA i
koristi se za stvari poput uklanjanja bora, izbjeljivanja zuba i uklanjanja dlačica.

Je li stvarno trajno? Mnogi pružatelji usluga laserskog uklanjanja dlačica hvale svoje procese kao ˇ°bezbolneˇ± ili ˇ°trajne.ˇ± FDA kaže da mora postojati dovoljno dokaza koji podupiru te tvrdnje i zapravo daje nekim proizvođačima
ovlaštenje za navođenje ˇ°trajno smanjenje dlačicaˇ±, ali ne i ˇ°uklanjanje.ˇ± Budite oprezni ako odaberete pružatelja usluga koji kaže da je njihov postupak trajan i bezbolan. Ako imate proizvođača i broj modela lasera, možete izravno nazvati ili pisati FDA-i da provjerite imaju li odobrenje za medicinsku uporabu.



Ipak, lasersko uklanjanje dlačica može biti odlična opcija za svakoga tko želi ukloniti neželjene dlačice s bilo kojeg mjesta na tijelu. Djeluje i na muškarce i na žene, a učinkovitiji je ako su dlačice osjetno tamnije od kože.

Kako radi? Dok lasersko svjetlo prolazi kroz kožu, pretvara se u toplinu i apsorbira ga pigment melanin u folikulu dlake, učinkovito onesposobljavajući sam folikul i time sprječavajući daljnji rast. Neka klinička ispitivanja bila su uspješna u sprječavanju ponovnog rasta dlačica do dvije godine, čineći lasersko uklanjanje dlačica jednom od najdugotrajnijih metoda uklanjanja dlačica.

Brojne su prednosti laserskog uklanjanja dlačica u odnosu na druge oblike uklanjanja dlačica kao što su depilacija voskom, šećeranje, depilacijske kreme, pinceta itd. Kao prvo, postupak je neinvazivan i ne zahtijeva kreme ili igle. Još jedna prednost je da se svjetlosne zrake mogu brzo kretati i učinkovito tretirati veća područja u malom vremenu. I ne zaboravite na dugoročne rezultate.

Iako većina polica osiguranja neće pokriti postupke laserskog uklanjanja dlačica, isplati se kupovati zbog cijene kao i metodologije. Američko društvo za estetsku plastičnu kirurgiju izvijestilo je da prosječni pojedinačni tretman košta oko 388 USD. Mnoga područja zahtijevaju više tretmana kako bi se postigla maksimalna korist, tako da se troškovi mogu zbrajati. To treba odvagnuti u odnosu na cijenu alternativnih metoda kose
uklanjanje koje bi se moralo provoditi češće.

Ako patite od neželjenih dlačica, te su dlačice tamne, a koža vam je barem nekoliko nijansi svjetlija od dlačica, trebali biste se osvrnuti na ovu dugotrajnu metodu uklanjanja dlačica.

Što za vas znači FICO?

Iako to možda nije pojam koji vam je poznat, pojam FICO može biti odlučujući čimbenik za to ispunjavate li uvjete