HEKLANJE

Rođena Keira Knightley, engleska glumica

Keira Christina Knightley rođena je 26. ožujka 1985. godine u Londonu. Glumiti je počela još kao dijete, najprije na televiziji. U filmu “Zvjezdani ratovi I: Fantomska prijetnja” iz 1999. godine ostvarila je sporednu ulogu, a prva značajna uloga bila joj je ona u psihološkom hororu “The Hole” iz 2001. 2002. glumila je u filmu “Baš kao Beckham”, a svjetsku slavu stekla je 2003. ulogom Elizabeth Swann u seriji filmova “Pirati s Kariba”.
Nakon “Pirata s Kariba”, Keira Knightley postala je prepoznatljiva po svojim ulogama u dramama, poput “Ponos i predrasude”, “Okajanje”, “Svila”, “Vojvotkinja”, “Opasna metoda” i “Ana Karenjina”. Uloga Elizabeth Bennet u “Ponosu i predrasudama” 2005. donijela joj je nominacije za Oscara i Zlatnog globusa. Dvije godine kasnije nominirana je u kategoriji najbolje glumice za nagrade Zlatni globus i BAFTA, zahvaljujući performansu u filmu “Okajanje”.
2013. godine Keira Knightley se udala za engleskog glazbenika Jamesa Rightona.

TEMU APP 100 E KUPON

Prednosti osnivanja tvrtke danas

Osnivanje je standard za mnoge u današnjem poslovanju zbog razine zaštite koju pruža u zaštiti vaše osobne imovine od potraživanja