HEKLANJE

Zašto se javlja “bolest kretanja”?

Prema statistikama, gotovo je svatko barem jednom doživio napad morske bolesti. Pa, koji je razlog njegove pojave i zašto se osjeća loše ?
Na pojavu morske bolesti ne utječu ni težina, ni tjelesna građa, ni boja kože, ni nacionalnost, ni stanište. Pojava njezinih simptoma je iznenadna, ali prolaze s velikom poteškoćom. Ova bolest opisana je u Hipokratovim raspravama, što znači da se bolest pojavila u vrijeme rođenja ljudskog života na našem planetu.
Većina ljudi koji imaju simptome morske bolesti putnici su na odredište za odmor ili se zabavljaju na izletima zrakom, kopnom ili morem. Štoviše, pojava simptoma ne mora biti posljedica beskonačnog pada u zračne džepove tijekom letenja zrakoplovom ili u žestokoj oluji tijekom morskog krstarenja. Napadi mučnine mogu se pokrenuti čak i laganim ljuljanjem vozila.
Važna uloga u procesu ljudskog života dodjeljuje se vestibularnom aparatu. Tekućina u unutarnjem uhu osobe preplavljuje se na vrijeme valovima mora, šaljući određeni signal u mozak.
Zašto se javlja “bolest kretanja”?
Prostorno – orijentacijske promjene počinju u ljudskom mozgu. Mozak odbija uočiti očite informacije i izaziva oslobađanje adrenalina u krv. Nastale kontradikcije između vestibularnog aparata, kao i ljudskog vidnog sustava s signalima iz mozga, kao i oslobađanje adrenalina, u konačnici dovode do pojave simptoma bolesti: lagane vrtoglavice, kontrakcije mišića želuca zidovi i mučnina.

TEMU APP 100 E KUPON

Tajne internetskih milijunaša

Internetski milijunaši ne stječu svoje bogatstvo i uspjeh srećom u ždrijebu. Oni znaju tajne uspjeha. Te su tajne toliko vrijedne