HEKLANJE

Bloganje: jedna od najboljih metoda internetskog marketinga koja vas neće koštati

TEMU APP 100 E KUPON

Bloganje: čin pisanja u nečiji weblog. Blogirati nešto znači pisati o nečemu u svom weblogu. To obično uključuje povezivanje s nečim što autor smatra zanimljivim na internetu.
Weblog je javna web stranica na kojoj korisnici objavljuju neformalne časopise o svojim razmišljanjima, komentarima i filozofijama. Dakle, u osnovi, blog je online časopis. Blog se može postaviti bez ikakvih troškova i može se koristiti samo iz zabave ili iz poslovnih razloga.
Bloganje samo po sebi uopće nije novo, već je popularno. Tisuće tinejdžera diljem svijeta vide blogovanje kao izlaz za svoje emocije, svoja mišljenja i interese. Pametni trgovci, međutim, otkrili su da je bloganje jedna od najboljih metoda internetskog marketinga koja vas neće koštati ni centa.
Bloganje za vaše internet poslovanje jedan je siguran način da povećate vidljivost svojih proizvoda i usluga.
Pronađite nekoliko savjeta za poboljšanje internetskog oglašavanja uz pomoć bloga u nastavku:
Napokon ste napravili blog i objavili svoj prvi post. Kako sada natjerati ljude da zapravo čitaju ono o čemu pišete na blogu?
Evo nekoliko savjeta za promoviranje vašeg bloga.
Kvalitetan sadržaj – Zanimljivi sadržaji će zadržati vašu čitateljsku publiku. Redovito ažurirajte svoj blog.
Googlebot, Googleov robot za indeksiranje weba, voli sadržaj. Što više ažurirate svoj blog, to će se pauci tražilice češće vraćati na njega.
Sudjelujte na forumima koji se odnose na bloganje. Pitajte druge blogere za mišljenje o svom blogu i uzmite k srcu njihove prijedloge.
Pitajte druge blogere za mišljenje o svom blogu i uzmite k srcu njihove prijedloge.
Objavite RSS/Atom/XML feed. Ako koristite Blogger, možete uključiti RSS feed tako da kliknete postavke na svojoj nadzornoj ploči, a zatim kliknete na feed web-lokacije i provjerite jesu li vaše postavke postavljene na da.
Pažljivo birajte naslove svojih tema, uzimajući u obzir ono što drugi korisnici interneta možda traže.
Koristite ključne riječi u svom naslovu. Predlažem da se pretplatite na Word Tracker. Njihovo izvješće o najpopularnijim pretragama objavljuje se svakog utorka i distribuira na više od 30.000 pretplatnika.
Technorati.com je tražilica bloga koja također navodi najbolje riječi za pretraživanje. Što su vaše ključne riječi više ciljane, veći će biti vaš povrat u tražilicama.
Uključite se u komentiranje na drugim blogovima. Možete steći vjerno čitateljstvo samo ako ponudite povratne informacije svojim kolegama blogerima. Značajka komentara omogućuje vam i da dodate vezu natrag na svoj blog.
Obavezno uključite svoju adresu bloga u potpise na forumu i u svoj potpis e-pošte.
Pošaljite svoj blog u imenike.
Pošaljite url svog bloga na Technorati, Daypop, Blogdex i Popdex.
Pišite članke. Uključite okvir resursa u svoj članak i pošaljite ga u direktorije članaka
Ako koristite softver za bloganje kao što je Blogger, postoji mogućnost obavijestiti središnje usluge ažuriranja bloga svaki put kada unesete novi unos na svoj blog. Provjerite je li ova opcija uključena! U bloggeru kliknite na objavi na svojoj nadzornoj ploči i provjerite jesu li vaše postavke postavljene na da pod obavijesti weblogove. Alternativno, možete otići na http://ping-o-matic.com i poslati ping svaki put kada ažurirate svoj blog. To svima daje do znanja da ste upravo ažurirali svoj blog.
Link na druge blogove. Koristite usluge poput blogrollinga, što je slično povezivanju. Blogrolling vam omogućuje održavanje ažuriranog popisa vaših omiljenih blogova. Ali nemojte praviti dugu listu web-lokacija na koje se nemate namjeru vraćati. Ne postoji ništa dosadnije od posjete blogu koji ima ogroman blogroll.
Budite strpljivi, promet se ne odvija preko noći. Najbolji način da povećam promet je upoznavanje ljudi. Provedite slobodno vrijeme koje imate, čitajući blogove, ostavljajući povratne informacije i gradite prijateljstva. Pokušajte ostavljati komentare na blogovima koje posjećujete što češće možete. Dok čekate da dođe promet, samo uživajte u blogovanju. Pritom ćete poboljšati svoje pisanje.
Na kraju ćete izgraditi mrežu ne samo čitatelja, već i prijatelja i odanih navijača. Bloganje nije samo marketing; radi se o stvaranju trajnih veza.