HEKLANJE

Blokirani poslodavci, mišljenje HZZ-a

Sukladno kriterijima za provođenje mjere potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID-19 ) može se odobriti poslodavcima koji u trenutku podnošenja zahtjeva za potporom COVID-19 imaju otvoren poslovni račun, te su solventni odnosno imaju u svakom trenutku mogućnost novčanim sredstvima podmiri svoje dospjele novčane obveze.
Ukoliko je protiv poslovnog subjekta kao pravne osobe, poslodavca fizička osoba koja obavlja registriranu poslovnu djelatnost, i fizička osoba koja se bavi slobodnim zanimanjem, pokrenut postupak ovrhe sukladno Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima NN 68/18, 02/20, 46/20,47/20, pa je izgubio sposobnost solventnosti tj. imao zabranu isplate i prijenos novčanih sredstava s računa, kao takav ne zadovoljava kriterije za dobivanje potpore za očuvanja radnih mjesta.
Ukoliko je poslodavac podnio zahtjev i sredstva su mu isplaćena, a protiv poslodavaca je u trenutku isplate bio u tijeku postupak ovrhe nad novčanim sredstvima (poslodavac je bio u „blokadi“) te su isplaćena sredstva po mjeri zadržana od strane financijskih institucija, iste će sredstva vratiti na račun Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ukoliko poslodavac u međuvremenu postane solventan, odnosno ukoliko poslodavac više nema zapreka za slobodno raspolaganje svojim novčanim sredstvima, poslodavac može podnijeti novi zahtjev za korištenjem potpore za očuvanje radnih mjesta COVID-19 uz ispunjavanje svih ostalih kriterija mjere, a Zavod će izvršiti ponovnu isplatu sredstava na poslovni račun poslodavca.
Prema kriterijima za provođenje mjere COVID-19, a koji su javno dostupni na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, poslodavci su upoznati s činjenicom da Zavod provjerava solventnost poslodavac tj. gubitak solventnosti.

TEMU APP 100 E KUPON

Botox – što je to?

Botox je injekcijska tvar koja je medicinski oblik botulinum toksina A, koji se također naziva botox botulizam. To je medicinski

Osveta električnog automobila

“Osveta električnog automobila” predstavlja nedavni povratak električnih vozila gledan očima četvorice pionira u njihovom razvoju. Redatelj Chris Paine (“Tko je