HEKLANJE

Botox – što je to?

TEMU APP 100 E KUPON

Botox je injekcijska tvar koja je medicinski oblik botulinum toksina A, koji se također naziva botox botulizam. To je medicinski protein koji se ubrizgava u mišiće lica kako bi se smanjila pojava brazda i bora.

Iako riječi botox i botox botulizam zvuče zastrašujuće, nema razloga za brigu. Činjenica je da nikome botox nije naštetio niti je čak imao alergijsku reakciju na njega. Smrtonosna injekcija bi se sastojala od 2500 – 3000 jedinica! Osobe koje pate od cerebalne paralize rutinski dobivaju doze botoxa od čak 1000 jedinica kako bi im se pomoglo s povezanim grčevima mišića. Kako je prosječna doza iz kozmetičkih razloga 75 jedinica, iznimno je sigurna.



Kada se botox koristi u kozmetičke svrhe, toksin se pročišćava, razrjeđuje i potom ubrizgava u mišiće lica. Toksin blokira živčane impulse koji kontroliraju kretanje mišića ograničavajući pacijentovu sposobnost kontrakcije. Učinak zaglađivanja vidljiv je gotovo odmah i nastavlja se poboljšavati tijekom sljedećih nekoliko dana. Rezultati traju od tri do šest mjeseci nakon čega se većina pacijenata postupno vraća u prijašnje stanje.

Svojstva imobiliziranja zbog kojih botox zvuči loše su ona koja ga čine nevjerojatnim!

Glavna pitanja koja ljudi postavljaju su “hoće li botox učiniti da moje lice izgleda smrznuto?”, “kako ću izgledati?” i “hoće li drugi otkriti moju malu tajnu?”. Jedna od najvećih zabluda je da će botox ukloniti sve izraze lica. Ako se radi pravilno umjetničkim okom, pravilnom tehnikom i konzervativno, pacijent bi trebao izgledati kao pomlađenija i osvježenija verzija sebe.

Upotreba botoksa
– Vrane noge
– Bore namrštenog lica
– Bore obrva
– Križobolja
– Pretjerano znojenje (hiperhidroza)
– Migrenske glavobolje
– Spastičnost mišića od cerebralne paralize, moždanog udara ili – multiple skleroze
– Grčevi u vratu
– Spazam glasnica
– Grčevi lica

Općenito, tretmani botoxom vrlo su sigurni i učinkoviti.

Ponovno ispišite ovaj članak besplatno sve dok autorov okvir s izvorima ili biografija ostane netaknut i veze aktivne. Kopija e-zina ili URL-a stranice na kojoj je članak ponovno tiskan autoru bi bila vrlo zahvalna.

Napuštena

Vika ima gotovo četrdeset godina. Iza njega – tri neuspješna braka. Pa, koliko neuspješno – stečeno je dvoje djece, ali