HEKLANJE

Kako izgraditi svoj kreditni rejting

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste upravo izašli s koledža ili sveučilišta bez dugova, onda ste izuzetno sretni. Međutim, sada kada želite kredit, svi putovi do vas mogu biti blokirani. Ako nemate prethodnu kreditnu povijest, teško je posuditi novac. Iako sada ne možete dobiti kreditnu liniju, izgradnja kreditne linije je jednostavna. Sve što trebate učiniti je proći kroz ove korake koje je lako slijediti i brzo možete izgraditi dobru kreditnu povijest:

Otvorite bankovni račun



Iako se bankovni računi ne pojavljuju u vašem kreditnom izvješću, bankovni račun prvi je korak u izgradnji kredita. Većina zahtjeva za kreditne kartice zahtijeva da navedete broj bankovnog računa, a posjedovanje bankovnog računa omogućuje vam da imate bazu s koje možete prebacivati novac i plaćati račune.

Prijavite se za kreditnu karticu

Sljedeći korak je podnošenje zahtjeva za kreditnu karticu. Pokušajte se prijaviti za karticu za koju ćete vjerojatno biti prihvaćeni jer odbijenica kredita može naškoditi vašoj kreditnoj povijesti. Trgovinske kartice često su najbolje mjesto za početak. Unatoč njihovim niskim limitima i visokim kamatama, veća je vjerojatnost da ćete biti prihvaćeni za karticu, što je u konačnici ono što želite.

Plaćajte na vrijeme

Kada imate karticu, morate je koristiti da biste izgradili kredit. Kupite nekoliko sitnica koje si lako možete priuštiti svaki mjesec na svojoj kartici i zatim platite svoj dug na vrijeme svaki mjesec. Nakon otprilike tri mjeseca trebali biste se moći prijaviti za bolju uobičajenu karticu kao što su Visa ili MasterCard.

Proračun

Ako uspijete nabaviti karticu koju želite, provjerite proračun svoje potrošnje. Loše kupnje i prekomjerno trošenje mogu brzo poništiti dobru kreditnu povijest koju ste izgradili. Zapamtite da vaš kredit nije dodatni prihod, već samo još jedan način da potrošite novac koji ste već zaradili.



Budite sigurni da si možete priuštiti da brzo vratite iznos koji potrošite, jer će ulazak u dugove naštetiti vašem kreditnom rezultatu. Pokušajte platiti više od minimuma svaki mjesec kako biste zadržali svoj kreditni dug.

Ako ste odbijeni, tražite objašnjenje

Ako vam je odbijena kreditna linija, pitajte zajmodavca zašto, jer vam je zakonski dužan reći. Ako saznate zašto vam je uskraćeno, možete početi ispravljati ovaj problem. Redovita prijava za kartice i odbijenica će naštetiti vašem kreditnom rezultatu, stoga je važno riješiti sve probleme koje imate.



Ako ste strpljivi i plaćate svoje račune na vrijeme, tada biste trebali moći uspostaviti dobru kreditnu povijest za otprilike 6 mjeseci do godinu dana. Nakon što uspostavite kreditnu liniju, pobrinite se da održite svoj dobar kreditni rezultat odgovornim odnosom prema novcu i trošenjem samo onoga što si možete priuštiti. To će vam omogućiti da imate dovoljno kredita u vrijeme potrebe.

Domaći paprikaš

80 dag svinjetine bez kostiju, 20 dag luka, 20 dag gljiva, 10 dag svježe rajčice, 15 dag domaće kobasice, 2