HEKLANJE

Upotreba kreditne kartice i vaše kreditno izvješće

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice su naglo porasle u popularnosti u Ujedinjenom Kraljevstvu. Nedavna studija pokazala je da će vrlo brzo više od trećine svih odraslih osoba u Ujedinjenom Kraljevstvu imati kreditne kartice, a te brojke i dalje brzo rastu. Međutim, važno je upamtiti da kreditne kartice mogu imati važne posljedice na vaše kreditno izvješće, stoga je preporučljivo biti oprezan kada ih koristite.

Vaše kreditno izvješće iznimno je važno za širok raspon svrha. Danas ih ne koriste samo zajmodavci kada odlučuju hoće li vam posuditi ili ne, već i ako se prijavite za najam stana, prijavite se na osiguranje ili u nekim slučajevima čak i kada se prijavite za posao. Stoga biste trebali paziti da ne oštetite svoje kreditno izvješće korištenjem kreditne kartice.



Za većinu ljudi mudro i odgovorno korištenje kreditnih kartica neće oštetiti njihovo kreditno izvješće, au nekim slučajevima može pokazati zajmodavcima da ste navikli na kredit i da možete ispuniti svoje obveze te vam tako pomoći da izgradite pozitivnu kreditnu povijest. Međutim, jedna od važnih stavki u vašem kreditnom izvješću bit će iznos kredita kojemu imate pristup. Ako imate na raspolaganju tisuće funti neiskorištenog kredita, to može uzrokovati oprez kod nekih zajmodavaca, iako kredit niste iskoristili. To može biti štetno ako se prijavljujete za nešto važno kao što je hipoteka, a zajmodavac zbog toga izrazi zabrinutost.

Sa stajališta zajmodavca, ako imate mnogo kreditnih kartica u novčaniku, čak i ako ih niste koristili, vidjet će da u svakom trenutku imate mogućnost potrošiti sav taj novac i možda će se bojati da učinit će tako. Stoga, ako imate puno kreditnih kartica u svom novčaniku, za koje ste odlučili da vam ne trebaju, ili ako ste mijenjali stanja s jedne kreditne kartice na drugu bez zatvaranja svakog računa usput, razmislite o zatvoriti neke od tih računa kako bi se zajmodavci malo lakše odmorili znajući da ne možete sutra otići u masovnu kupnju i bankrotirati.

Još jedna opasnost od kreditnih kartica je ta da možete lako propustiti plaćanja. Budući da to nisu fiksne mjesečne uplate svaki mjesec, već stalno variraju, može se dogoditi da propustite ili zakasnite s neparnom uplatom. To će izgledati vrlo loše na kreditnom izvješću jer će zajmodavci izgubiti povjerenje u vašu sposobnost ili spremnost da budete u tijeku s otplatama. Stoga biste također trebali biti oprezni u vezi s ovim aspektom kreditnih kartica ako želite izbjeći neželjenu štetu na svom kreditnom izvješću.

Kakvi su gosti Slovenci?

Pored mnogobrojnih turista koji svake godine posjećuju Hrvatsku Slovenci su možemo sigurno tvrditi najaktivniji turisti u Hrvatskoj. Kad kažemo aktivni