HEKLANJE

Dug i kamate na kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Dug na kreditnoj kartici jedan je od vodećih uzroka za podnošenje zahtjeva za bankrot ili uzimanje hipotekarnih zajmova na vaš dom ili druge drastične mjere. Istraživanja pokazuju da dug po kreditnoj kartici polako čini financijsku situaciju potrošača lošijom ili gorom nego ikad prije, a također može uzrokovati psihičku depresiju i pridonijeti nižim prosječnim ocjenama i povećanju zlouporabe sredstava ovisnosti među studentima. Dug na kreditnoj kartici može se brzo nakupiti, osobito ako imate više od jedne kartice i imate naviku sve naplatiti.

Interes



Kamata je novac koji zajmoprimac plaća zajmodavcu, a koja se plaća svaki mjesec, ako svoj saldo prebacite iz mjeseca u mjesec. Kamate obično ne padaju same od sebe, a kada se izvrše samo minimalne uplate, vaš saldo može narasti do nekontroliranih iznosa. Ako kasnite s plaćanjem, vaše se kamate mogu povećati na 35 posto, što otežava otplatu duga. Budući da su kamatne stope i dalje u porastu, nema boljeg vremena da dobro pogledate svoje financije.

Plaćanje

Dug, osobito dug po kreditnoj kartici, može se akumulirati vrlo brzo i mnogi se ljudi ubrzo nađu u situaciji da jedva mogu izvršiti čak i minimalne uplate. Zapamtite ako kasnite samo s jednom uplatom, vaša bi se stopa mogla drastično povećati. Ako niste dobri u pamćenju plaćanja, pametno je postaviti izravna zaduženja za plaćanje računa kreditne kartice. Uvijek je najbolje kontrolirati svoju potrošnju i pokušati platiti više od potrebnog minimalnog iznosa kad god je to moguće.

Glavni problem s kreditnim karticama je taj što vam olakšavaju trošenje novca. Najvažniji korak koji treba poduzeti kako biste smanjili dug po kreditnoj kartici je da ne koristite svoju kreditnu karticu za svaku sitnicu, već koristite gotovinu kad god je to moguće. Studije pokazuju da je dug na kreditnoj kartici veći za muškarce nego za žene, a čak i veći za zajedničke račune. Problem s dugom po kreditnoj kartici je u tome što će se kamate na kartici obično nakupljati mnogo brže ako izvršite samo minimalna plaćanja.

Poslovne kreditne kartice

Kompetentan pribor je jača strana za uspostavu bilo kojeg poslovnog carstva danas. A ako vam alat daje maksimalnu korist i