HEKLANJE

Čuvajte se online sagorijevanja! Može se dogoditi!

TEMU APP 100 E KUPON

Svi smo bili tamo. Vjerojatno više puta. Radimo nešto što stvarno volimo i poboljšavamo živote drugih ljudi. Uživamo u onome što radimo i usrećujemo ljude. Može li biti bolje od toga?

Odjednom, bez upozorenja, gubimo entuzijazam. Naša motivacija je nestala. Zadovoljstvo je napustilo zgradu. Razočarenje sjedi kraj nas.



Što se dogodilo? Što je pošlo po zlu? Dame i gospodo, upravo smo upoznali “BURNOUT” izbliza!

Što je burnout? Gospodin Webster kaže da je to “umor, frustracija ili apatija koja je posljedica dugotrajnog stresa, prekomjernog rada ili intenzivne aktivnosti”. Moja definicija: sagorijevanje je gubitak kontakta sa svojim “centrom ravnoteže”. Naše su namjere bile dobre. Naši napori bili su izvrsni. Naši su rezultati bili izuzetni. Samopouzdanje nam je poraslo. Svi sastojci su bili ispravni, ali naša želja je nestala. Zašto?

Željeli bismo uspjeti u svemu što pokušamo. Znamo da naš uspjeh ovisi o spremnosti da učimo, pokušavamo i prilagođavamo se. Pokušavamo primijeniti ova načela na sve aspekte naših života. Onda jednog dana čujemo za internet i priliku za uspjeh koju može donijeti. Odlučili smo se baciti u internetsko poslovanje kako bismo pronašli svoje bogatstvo koristeći našu formulu uspjeha.

Započinjemo naše istraživanje za pokretanje online poslovanja. Upoznajemo se s raznim konceptima interneta. Počinjemo primjenjivati neke od ovih ideja na našu online avanturu. Otkrivamo da neki od ovih principa rade, a neki ne. Započinjemo ciklus isprobavanja, prilagođavanja i primjene ovih koncepata kako bismo svoje poslovanje učinili uspješnim.

Ulažemo svoj trud i čekamo. Na kraju se zarada počinje materijalizirati i uspjeh je riječ koju počinjemo koristiti. Mi smo sretni. Naši kupci su zadovoljni. Naša obitelj je sretna. Znamo da naše poslovanje možemo učiniti uspješnijim našom trajnom predanošću. Vidjet ćemo više profita, više zadovoljnih kupaca i više prednosti za našu obitelj. Ideja rasta počinje plesati u našim glavama.

Znamo da se to može dogoditi. Sve što trebamo je potrošiti još jedan sat na ovu marketinšku tehniku. Možemo iskoristiti ovaj vikend da se uhvatimo oko naše papirologije. Na kraju krajeva, naša motivacija su sretni kupci i sretna obitelj, zar ne?.

Zvuči li vam išta od ovoga poznato? Vrlo je lako da “burnout” postane svakodnevni pratilac. Prioriteti nam se malo pobrkaju, ali nađemo način da opravdamo svoje odluke. Kao što je ranije spomenuto, ispali smo iz našeg “centra ravnoteže”. Pod krinkom uspjeha, dopustili smo da naš posao postane naš primarni fokus. Čini se da smo izgubili vezu s našim izvorom ravnoteže. Uostalom, zar ne bismo trebali uživati u sebi i ljudima koji nas okružuju?



Što možemo učiniti da vratimo ravnotežu? Uzmi slobodan dan! Uzmi slobodan vikend! Uzmi tjedan dana odmora! Moramo imati vremena za sebe. Moramo napustiti svoje radno okruženje, otići negdje da razbistrimo misli i onda uživati. Bitno je da imate vremena za VAS!

Ovo nije sebičan koncept. To je prilika da se maknete od obaveza, odgovornosti i stresova u svom životu i premjestite svoj “centar ravnoteže”. Nikad te ne napušta. Ponekad je treba ponovno otkriti.

Ako odvojite jedan dan u tjednu, jedno poslijepodne u tjednu ili bilo koje vrijeme koje možete ugurati u svoj raspored, možete povratiti svoj “centar ravnoteže”. Uzmi ovo vrijeme za sebe. To će donijeti VIŠE uspjeha vama, vašoj obitelji i vašem poslu.



“Um nikada nije u pravu osim kada je miran u sebi”