HEKLANJE

Kako mikrovalne pećnice mogu zagrijati hranu u vrlo kratkom vremenu?

Mikrovalne pećnice jedna su od stvari koju u modernom svijetu najviše koristimo za podgrijavanje obroka ili za pripremu gotovih jela. Budući da se brzo zagrijavaju, radije ih vole ljudi koji nemaju vremena. Dovoljna je i njihova ušteda vremena i praktičnost kako bi ih učinili posebnima. Pa, kako mikrovalne pećnice mogu zagrijati nešto što bi obično trebalo više vremena da se tako brzo zagrije?
U usporedbi s ostalim pećnicama, mikrovalne pećnice, koje se proizvode samo za grijanje hrane, mogu proces zagrijavanja obaviti u vrlo kratkom vremenu. Mikrovalne pećnice koriste radio valove dok griju hranu. Mikrovalne pećnice koriste radio valove s frekvencijom od oko 2,5 gigaherca (milijarda Imaju dva svojstva: Apsorbiraju ih voda, ulje i šećer. Apsorbirani mikrovalnici uzrokuju atomsko gibanje koje proizvodi toplinu. S druge strane, mnoge vrste plastike, stakla ili keramike ne apsorbiraju mikrovalne pećnice u ovom rasponu , dok metali u potpunosti odražavaju te valove, stoga se preporučuje korištenje plastičnih, staklenih ili keramičkih posuda u mikrovalnim pećnicama.
Tijekom postupka zagrijavanja u mikrovalnim pećnicama, radio valovi ispušteni na hrani ulaze u hranu i potiču molekule vode i ulja u strukturi hrane, odnosno nema vanjskog provođenja topline. Zagrijavanje proizlazi iz stimulacije molekula isti i svi zajedno. Radio valovi koji se koriste u pećnicama magnetski utječu na molekule vode, ulja ili šećera hrane koja se zagrijava. Ova interakcija pretvara se u intermolekularnu kinetičku energiju, omogućujući hrani da se zagrije.

TEMU APP 100 E KUPON