HEKLANJE

Jaja: Dobar razlog da više volite bjelanjke

TEMU APP 100 E KUPON

Posljednjih godina vodilo se mnogo rasprava o tome imaju li konzumacija jaja i povišeni kolesterol značajne učinke na kardiovaskularno zdravlje i dugovječnost , a podaci iz velikih kohortnih studija i dalje se smatraju ograničenima.
Konzumacija cjelovitih jaja i kolesterola pozitivno su povezana s rizikom od smrti, za razliku od konzumacije samo bjelanjaka ili nadomjestaka za hranu negativno povezanih s tim rizikom u novoj studiji nedavno objavljenoj u PLOS Medicine .
U ovoj novoj studiji znanstvenici su pokušali izraditi daljnje podatke pod vodstvom istraživača Yu Zhang sa Sveučilišnog koledža za inženjerstvo i znanost o biosistemima i Jingjing Jiao s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Zhejiang u Kini. Stručnjaci su koristili podatke 521.120 sudionika u NIH-AARP-ovoj studiji o prehrani i zdravlju , u dobi od 50 do 71 godine, 41,2% su bile žene, 91,8% su bile bijelke i došle su iz šest američkih država i dva grada u razdoblju 1995-1996.
Tijekom prosječnog razdoblja praćenja od 16 godina bilo je 129.328 smrtnih slučajeva iz kohorte. Potrošnja cijela jaja , kako je navedeno u prehrani upitnik, korelira jako s višim mortalitetom od svih uzroka nakon podešavanja demografskim karakteristikama i prehrambenih faktora, ali ne i nakon prilagodbe za unos kolesterola.
Konkretno, svaki unos dijetalnog kolesterola u prehrani dnevno povezan je s 19% većim rizikom smrtnosti od svih uzroka , a svaki dodatni unos pola jaja dnevno povezan je sa 7% većim rizikom.
Suprotno tome, bjelanjci i zamjene za jaja bili su snažno povezani sa nižom smrtnošću od svih ostalih uzroka. Točnije, zamjena pola jajeta s odgovarajućom količinom bjelanjaka ili zamjena bila je povezana s 3% smanjenjem smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti.
“Naša otkrića sugeriraju ograničavanje unosa kolesterola i zamjenu cjelovitih jaja bjelanjcima ili zamjenskim bjelančevinama za poboljšanje kardiovaskularnog zdravlja i dugoročno preživljavanje”, rekli su autori studije.

Analiza web stranica

Bez obzira na to dali imate Internet stranicu ili je tek namjeravate napraviti možete naručiti analizu web stranica. Analiza web

Upravitelji podružnica

Zapošljavanje upravitelja za vođenje sustava podružnica uz naknadu s bonusima je pobjeda za vlasnike proizvoda, pobjeda za menadžere i na