HEKLANJE

Automobilske nesreće: brza cesta do sljedećeg života

Prema nedavnoj studiji, automobilske nesreće zauzele su deveto mjesto od deset najvećih uzroka smrti u svijetu. Također je zauzeo prvo mjesto među deset najvećih smrtnih slučajeva uzrokovanih nesrećama. Više od 100.000 ljudi pogine u automobilskim nesrećama svake godine. Svakih deset sekundi netko sudjeluje u prometnoj nesreći. Procjenjuje se da svakih 12 minuta jedna osoba pogine u prometnoj nesreći. Automobilske nesreće vodeći su uzrok smrti starijih od 35 godina i mlađih.
Koji su vodeći uzroci prometnih nesreća?
Prometne nesreće se često mogu pripisati nesmotrenosti ili nemaru vozača, vozilima koja su sudjelovala u nesreći te uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima u trenutku nesreće.
Nemar vozača može se manifestirati u mnogim oblicima. To može biti zbog gumiranja, vožnje pod utjecajem alkohola, vozačevog nedostatka iskustva ili agresivnog ponašanja u vožnji.
Zbog nemara vozača, gumiranje je prijavljeno kao glavni uzrok prometnih nesreća. To se događa kada se vozači zaustavljaju kako bi pogledali druge nesreće pored kojih prolaze i izgube koncentraciju na cesti ispred sebe. Ova distrakcija završava u lancu nesreća koje su se mogle izbjeći. U SAD-u je strogo zabranjena vožnja pod utjecajem alkohola. Ovo se smatra kaznenim djelom i ne shvaća se olako. Prijavljenih četrdeset posto svih smrtnih slučajeva povezanih s prometom pripisuje se vožnji u alkoholiziranom stanju. Prometnim nesrećama doprinose i neiskusni vozači koji nisu u pratnji odrasle osobe s važećom vozačkom dozvolom. U jednoj četvrtini prijavljenih prometnih nesreća sudjelovali su vozači tinejdžeri. Agresivno ponašanje u vožnji poput izazivanja drugih vozača na uličnu utrku nasred ceste, prisiljavanje na usijecanje u traku, ne ustupanje mjesta drugim automobilima također pridonose rastućoj statistici prometnih nesreća.
Neispravni auto dijelovi, dizajn vozila i/ili održavanje automobila također su glavni uzroci prometnih nesreća. Neispravni zasuni na vratima, sigurnosni pojasevi, zračni jastuci, nasloni sjedala, krovovi, sustavi za paljenje i sustavi goriva pridonose šteti uzrokovanoj prometnim nesrećama. Općenito neispravan dizajn automobila čini nesreće i štete vjerojatnijim. Dizajn SUV-a čini automobil manje stabilnim na cesti i četiri puta većom vjerojatnošću da će se prevrnuti u nesreći u usporedbi s osobnim automobilima.
Razumljivo je da ovaj uzrok zapravo nije nešto na što čovjek može imati nikakvu kontrolu. Međutim, odabir izlaska na cestu bez prethodnog uzimanja u obzir vremena i stanja na cesti također se može smatrati nemarom od strane vozača.
Kako mogu izbjeći prometne nesreće?
Odgovorna vožnja ključ je da izbjegnete sudjelovanje u prometnoj nesreći. Za vozače tinejdžere, nemojte izlaziti u vožnju bez nadzora. Izbjegavajte unos previše alkohola dok vozite, ne samo da ćete moći jasnije vidjeti cestu, već će vam biti i bolja koncentracija. Usredotočite se na cestu, zanemarite sve ometanja tijekom vožnje. Ako je doista potrebno da odvojite trenutak kako biste prihvatili bilo kakvu smetnju, parkirajte svoj automobil na sigurnom području, a zatim se pobrinite za ono što vam treba hitna pozornost. Vozite obrambeno umjesto da budete agresivni na cesti. Uvijek budite u toku s vremenskim uvjetima prije izlaska. Uvjerite se i provjerite ima li u vašem vozilu problema čak i prije nego krenete na cestu. Bolje je biti spreman i siguran nego upasti u nesreću na cesti.

TEMU APP 100 E KUPON

Vodič za kupnju ručnog pos skenera

Svaki dan se milijarde proizvoda skeniraju na blagajnama maloprodajnih trgovina. Ovi maloprodajni objekti uključuju trgovine mješovitom robom, robne kuće, trgovine

Kako izgraditi svoj kredit

Postoji mnogo učinkovitih načina za izgradnju kredita. Kako vas vjerovnici ne bi gnjavili i kako biste dobili kredit s razumnom

Kako se danas obogatiti

Želite znati kako se danas obogatiti? Možete isprobati lutriju ili okušati sreću na ruletu. Naravno, znate da su šanse protiv