HEKLANJE

Studentska kreditna kartica – upravljajte i gradite kredit

TEMU APP 100 E KUPON

Korištenje kreditnih kartica od strane studenata je na vrhuncu, a svake godine se sve više studenata i mladih prijavljuje za korištenje kreditnih kartica. Alarmantan porast ovih brojeva izazvao je veliku zabrinutost iz raznih izvora o lakoj dostupnosti kreditnih kartica i mogućim zamkama neodgovornog korištenja kreditnih kartica. Ali postoje značajne prednosti koje studentske kreditne kartice mogu ponuditi, uključujući priliku za mlade vlasnike kartica da nauče kako upravljati i izgraditi kredit.

Zabrinjavajući postotak studenata i mladih već ima više od 10.000 dolara duga na kreditnoj kartici, a da se stvari još više zakompliciraju, mnogi od tih studenata tek trebaju zarađivati stabilan prihod. Financijska odgovornost je nešto što se mora učiti kod kuće, ali većina roditelja nema vremena ni strpljenja potrebnog za adekvatno usmjeravanje svoje djece o hirovima i odgovornostima mudrog korištenja i upravljanja kreditom.



Kamen temeljac pravilnog osobnog financijskog planiranja je dobro živjeti unutar svojih mogućnosti. Ali pritisak vršnjaka igra veliku ulogu u životu učenika i, posebno mladima, iznimno je teško ignorirati najnovije trendove. Jednostavan pristup studentskim kreditnim karticama dio je problema za studente koji pokušavaju uspostaviti i izgraditi kredit, a postalo je vrlo teško izbjeći ponude kreditnih kartica koje studentima omogućuju ispunjavanje “kratkog” obrasca za prijavu i dobivanje kreditne kartice u takvom kratko vrijeme.

Ali mudra upotreba ovih kreditnih kartica može pomoći onim studentima koji bi inače mogli imati problema s plaćanjem školarine i podmirivanjem svakodnevnih troškova, kao i onima koji samo žele rano započeti izgradnju kredita. Izdavatelji kreditnih kartica prepoznali su tržišnu priliku i svakodnevno nude sve konkurentnije ponude studentskih kreditnih kartica.

Još jedna izrazita prednost posjedovanja studentske kreditne kartice je ta što pomaže u pokretanju procesa izgradnje dobre kreditne povijesti. Rano započinjanje izgradnje kredita znatno će pomoći mladim ljudima koji pokušavaju uspostaviti financijsku evidenciju prije kupnje prvog automobila ili prve kuće.

Alternativa nezaštićenoj studentskoj kreditnoj kartici koja se visoko preporučuje je debitna ili unaprijed plaćena kartica s kreditnim limitom. Novac za kupnje na ovoj kartici samo se oduzima od postojećih sredstava položenih na studentov račun i kada potrošnja dosegne limit, student jednostavno više ne smije kupovati.

Prije nego što se odlučite za studentsku kreditnu karticu, trebali biste obratiti posebnu pozornost na sve naknade, izuzeća i ograničenja koja bi mogla ograničiti korištenje kartice. Također, potražite nagrade koje nude, a zatim usporedite ukupne troškove koje morate snositi. Također, ne zaboravite provjeriti naknade za transakcije prijenosa stanja, datume prekida u ponudama nagrada ili ograničenja ili ograničenja koja će potpadati pod odredbe i uvjete.

Europska banka za usporavanje razvoja

U tipičnom birokratskom stilu, zamišljeni analitičar EBRD-a upušta se s dojmom grižnje savjesti: “Brojni projekti nisu ispunili prihvatljive standarde (primijetite

Prednosti i nedostaci e-pošte

S rastućom popularnošću interneta sve više ljudi komunicira putem e-pošte. Ova brza i učinkovita metoda komunikacije trenutno je možda preferirana

Vodič kroz računovodstveni softver

Računalni softver koji pomaže u obradi raznih financijskih transakcija, njihovom bilježenju i prezentiranju u obliku izvješća poznat je kao računovodstveni