HEKLANJE

Tajne boje kose – koja je boja prava za vas?

TEMU APP 100 E KUPON

Korekcija boje kose velika je zarada u salonima diljem zemlje. Razlog: proizvodi za bojanje kose koji se prodaju u slobodnoj prodaji dali su potrošačima dojam da je bojanje kose jednostavno i iznimno pristupačno. Jedan pogled na profesionalno obojeni model na stranici reklame ili sjajnog časopisa i mnogi ljudi žure u najbližu drogeriju kako bi kupili kutiju boje za 5 dolara s nadom da će dobiti salonski izgled za 50 dolara.

Rezultati su često katastrofalni i mogu biti potrebne stotine dolara da se riješi problem boje kose koji se mogao spriječiti uz samo malo znanja i planiranja.



Najčešći problem kod bojanja kose kod kuće iu salonima je odabir boje kose koja je presvijetla za prirodnu nijansu kose. Realno, boja može lijepo posvijetliti kosu samo za nekoliko nijansi. Ako odaberete svjetliju boju od nekoliko nijansi, morate odabrati proizvod koji snažno podiže boju kao što je izbjeljivač ili profesionalni sustav za isticanje. Neuspjeh da to učinite često rezultira bojom kose koja je previše mjedena ili čak narančasta.

Mudra riječ: bojanje visoko podignute kose trebaju obavljati samo profesionalci. Kontrolirane kemikalije koje se koriste u procesu, ako se nepravilno koriste, mogu rezultirati nepopravljivim oštećenjima i/ili kemijskim opeklinama na tjemenu i koži.

Još jedna pogreška u boji kose koja se često viđa je odabir boje koja je pretamna. Ekstremno tamna boja kose može biti najteža za ispravljanje jer tamna boja zapravo može obojiti korteks (unutarnji sloj) kose, čineći je gotovo nemogućom posvijetliti. Opet, izbjegavajte odabir boja za kosu koje su više od nekoliko nijansi tamnije od vaše kako biste spriječili skupu mrlju korteksa.

Kada je riječ o odabiru prave nijanse boje za kosu, odaberite tonove i nijanse koji laskaju vašoj boji kože. Odaberite toplu nijansu boje kose (crvene i tople smeđe) ako najbolje izgledate u odjeći toplih boja poput crvene, ružičaste i narančaste. Odaberite hladnu nijansu (bež, blijedo plavi pramenovi i neutralne boje) ako najbolje izgledate u plavoj i zelenoj boji.

Kao što vidite, samo malo planiranja i znanja može vas spasiti od skupih katastrofa bojanja kose. A donošenjem informirane odluke prije kupnje boje za kosu, ne samo da ćete uštedjeti novac, već ćete i svoju kosu zaštititi od nepotrebnog oštećenja.

Boja za kosu je kemikalija i svaki put kad kemijski obrađujete kosu, donekle je oštećujete. Šteta može biti minimalna, kao što je obično slučaj s vrhunskim profesionalnim sustavima bojanja kose, ili može biti ekstremna. I svaki put kada koristite boju za kosu da riješite problem, još više oštećujete kosu.

Evo samo nekoliko znakova koji pokazuju da je vaša kosa previše tretirana bojom za kosu i drugim kemikalijama.



” Kosa je mlohava i bez sjaja i nikakvo oblikovanje joj ne može vratiti sjaj i sjaj.
” Boja kose je dramatično izblijedjela, a vi imate mjedenu boju kose s trakama. (Boja kose s trakama vidljiva je iznenadnom promjenom boje kose duž stabljike. Na primjer: kosa može biti tamna do otprilike 2″ od vlasište na mjestu gdje postaje mesingano narančasto.)
” Kosa je izrazito suha i lomljiva. Kad je mokra, gotovo ju je nemoguće raščešljati bez pucanja.

Možete izbjeći oštećenje vaše kose uzrokovano bojanjem kose poduzimanjem istih mjera opreza preporučenih za odabir prave boje kose. Odabir prave boje za kosu smanjuje količinu nanošenja boje, čime se smanjuju šanse da vaša kosa postane previše obrađena.