HEKLANJE

“Bit će zabavno” – rekli su vaši prijatelji kad ste odlučili platiti tečaj u jednom fitness klubu. Ali sport nije uvijek zabavan.

TEMU APP 100 E KUPON

Zamislite da ste dan prije prisustvovali divljoj zabavi s puno alkoholnih pića. Ujutro se probudite s lošim osjećajem. Uopće vam se ne ide u teretanu, ali prijatelji vas uvjeravaju da idete na trening. Kažu da se trebate znojiti da biste ozdravili. Ali možete li trenirati s mamurlukom? Nije li štetno? U članku ćemo dati mišljenje stručnjaka.
Što se događa u tijelu
Alkohol u tijelu pretvara se u otrovnu tvar – acetaldehid. Upravo to mamurlukom postaje uzrok lošeg zdravlja. Mnogi ljudi vjeruju da će se, ako se znojite, toksini osloboditi iz tijela zajedno sa znojnom tekućinom. Ovo je uobičajena zabluda. Glavni dio acetaldehida ne izlazi sa znojem, već se obrađuje i čini bezopasnim u jetri. Samo 2-10% proizvoda razgradnje alkohola uklanja se kroz pore kože korištenjem znojenja.
Intenzivan trening
Uz to, osoba s mamurlukom proizvodi malo znoja. To je zbog činjenice da alkohol dehidrira tijelo. Pokušaj znojenja samo će pogoršati vaš gubitak tekućine. To se odnosi ne samo na sport, već i na saunu. Stoga je sljedeće jutro nakon zabave bolje preskočiti trening i pokušati piti puno vode.
Tijekom intenzivnog treninga tijelo proizvodi „hormone zadovoljstva” – endorfine. Pod njihovim utjecajem zdravlje se može poboljšati, ali na vrlo kratko vrijeme. Uskoro se simptomi mamurluka vraćaju.
Je li vježbanje mamurluka opasno?
Koliko je opasna vježba s mamurluka? Stručnjaci vjeruju da sve ovisi o stupnju dehidracije. Ako osoba ujutro osjeti samo malu slabost, tada je moguće da malo tjelesne aktivnosti neće ozbiljno naštetiti tijelu. Ali s očitim i izraženim znakovima mamurluka, ne možete trenirati. Vježbanje, posebno kardio vježba, uzrokovat će gubitak više tekućine. Kao rezultat, glavobolja, slabost i druge nelagode dramatično će se povećati.
Vježbanje s dehidracijom dovodi do tahikardije. Otkucaji srca postaju učestaliji, a opskrba mišića slabom. To dovodi do činjenice da se osoba brzo umara tijekom treninga.
Čak i uz malu slabost sljedećeg jutra nakon pijenja alkohola, ne biste trebali ići u teretanu. Doista, u ovom trenutku niste na vrhuncu svoje fizičke forme. Stoga se tijekom vježbanja možete ozlijediti zbog loše koordinacije pokreta.
Kako poboljšati stanje
Ako imate mamurluk, bolje je preskočiti vježbu, ali to ne znači da morate izbjegavati bilo kakvu tjelesnu aktivnost. Šetnja ili joga mogu vam pomoći da se osjećate bolje.
Takve vježbe povećavaju cirkulaciju krvi, opuštaju tijelo i podižu raspoloženje. U tom slučaju morate svakako popiti dovoljnu količinu tekućine.
Odlazak u teretanu za vrijeme mamurluka vrlo je nepoželjan. Vježbanje kada je dehidrirano može dovesti do opasnih posljedica. Stoga je bolje otkazati trening, u ovoj je situaciji to najzdraviji izbor.

Affiliate marketing u E-Zinovima

Affiliate marketing je sve o promicanju proizvoda. Ali to nije hladna ili teška prodaja. Affiliate mami internetske korisnike da posjete