HEKLANJE

Budite pametni s dugom na kreditnoj kartici

TEMU APP 100 E KUPON

Brinete li o smanjenju duga? Ako da, zašto onda toliko ljudi plaća samo minimalnu uplatu na svoje kreditne kartice? Je li to zato što misle ako nastave plaćati minimalnu uplatu svaki mjesec, to će se isplatiti za nekoliko mjeseci? Pa to nije slučaj i ovaj problem moramo brzo riješiti.

Tvrtkama koje se bave izdavanjem kreditnih kartica sviđa se činjenica da svaki mjesec plaćamo samo minimalnu uplatu. Zašto? jer oni to grabe dok nas kamate sakate. Dakle, ono što je počelo kao mali račun za kreditnu karticu moglo je eskalirati u tisuće funti. Recimo da je stigao izvod vaše kreditne kartice. Vaš saldo je £2000, minimalna uplata je £40 što je 2% vašeg salda, ako nastavite plaćati samo minimalnu uplatu, većina vaših £40 ide na kamate, a ne mnogo na vaš račun.



Minimalna ponovna plaćanja su pala jer su kartičarske kuće i banke izvorno naplaćivale 10%, ali su otkrili da klijenti s 10% vraćaju dug puno brže. Dakle, način da izvuku više kamata od nas bio je da smanje postotak minimalne isplate, zbog čega smo mislili da nam pomažu, ali zapravo su samo dobili više novca od nas dodajući još kamata, kao trebat će nam više vremena da platimo račune kreditne kartice.

Dakle, što učiniti ako se nađete u ovoj situaciji:

Prestanite koristiti svoju kreditnu karticu, bolje je smanjite (u slučaju da padnete u iskušenje) Sjednite i izračunajte koliko više možete platiti od minimalne uplate koju traže, nakon što izračunate koliko toga se držite čak i kada vidite da minimalne isplate padaju nemojte doći u iskušenje da smanjite isplatu ili se vratite na početak.

Ako imate više od jedne kreditne kartice, najbolji način da smanjite svoj dug je da ih ponovno prestanete koristiti. Odredite koja ima najvišu kamatnu stopu i izvršite najveću uplatu na tu karticu. Nastavite plaćati minimalnu uplatu na drugim karticama i nakon što se isplati kartica s najvišom kamatnom stopom, prijeđite na sljedeću najvišu karticu i tako dalje dok sve vaše kartice ne budu isplaćene.

Možda ćete neko vrijeme morati stegnuti remen, ali to će vam dugoročno uštedjeti mnogo novca. Da, svi trebamo kreditne kartice i ako ih pravilno koristite, one su u redu, ali ako si ne možete priuštiti da ih otplatite na kraju mjeseca, tada ćete se uvaliti u razne probleme.

Kupnja novčanika

Čak i ako je vaš novčanik napravljen od kože, u jednom ćete trenutku morati razmisliti o njegovoj zamjeni za noviji