HEKLANJE

Je li vaša njega kože čista koliko može biti?

TEMU APP 100 E KUPON

Kako biste postigli blistaviju kožu i ljepši ten, od ključne je važnosti koristiti samo najčišće proizvode za njegu kože, osobito one izrađene samo od sirovih, živih i prirodnih sastojaka. U ovom članku objašnjavam zašto je ovo najbolja moguća vanjska njega kože, koja uz zdravu prehranu, pravilan način života i pozitivan mentalni stav pomaže koži da postane mekša, čvršća i postigne nepogrešiv sjaj.

Od samog početka želim naglasiti da je postati ljepši sada dostupan svakome, bez obzira na trenutno zdravstveno stanje, stanje ili dob, tko je spreman stvoriti ljepotu promjenama u prehrani, vanjskoj njezi kože i psihičkom pogledu.



Ono što nanosimo na kožu jednako je važno kao i hrana koju jedemo. Koža je najveći tjelesni organ i igra ključnu ulogu, ne samo u eliminaciji toksina i regulaciji unutarnje temperature, već iu smislu apsorpcije.

Stoga je ključno koristiti proizvode za njegu kože i osobnu njegu koji, prije svega, ne sadrže toksične kemijske sastojke. Neki od ovih sastojaka uključuju:

a) Propilen glikol: Nalazi se u gotovo svakoj hidratantnoj kremi za kožu, propilen glikol se koristi kao osnovni sastojak u proizvodnji tekućine za kočnice i industrijskog antifriza. Jako oštećuje i stari kožu. Također uzrokuje osip i suhu kožu.

b) Lauril sulfati: Ovi korozivni kemijski sastojci koji se koriste u industriji za proizvodnju sredstava za čišćenje podova u garažama i odmašćivanje motora također su jedan od glavnih sastojaka u gotovo svakoj većoj marki šampona, pjenušavih kupki, sredstava za pranje lica, gelova za brijanje i pasta za zube. Lauril sulfati izjedaju sluznicu kože, jako su iritantni za oči i uzrokuju infekcije mokraćnog sustava.

c) Parabeni: sintetske kemikalije koje se povezuju s rakom dojke. Koriste se kao konzervansi u mnogim šamponima i proizvodima za osobnu njegu.

Drugo, važno je koristiti proizvode za njegu kože koji su izrađeni samo od sirovih, živih i prirodnih sastojaka kao što su sirovi kakao (kakao) maslac i hladno prešana ulja. To je zato što se koža uvelike hrani životnom snagom, antioksidansima, mineralima, vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama prisutnim u prirodnim sastojcima.

Prednosti su brojne. Životna energija u sastojcima izrazito je hranjiva i ljekovita. Antioksidansi, na primjer, pomažu zaustaviti starenje kože i upalu te pomažu u zacjeljivanju ožiljnog tkiva. Minerali igraju ključnu ulogu u uljepšavanju kože, kose i noktiju. Sumpor je, primjerice, središnja komponenta kolagena i vezivnog tkiva, koji tkivima daje elastičnost i fleksibilnost. Vitamini poput A, C i E vlaže, umiruju i liječe kožu. Esencijalne masne kiseline pomažu u uklanjanju toksina iz tkiva.



Kako bi se osiguralo zadržavanje životne snage i svih ovih hranjivih tvari, proizvodi za njegu kože moraju se proizvoditi na temperaturama ispod 40C. Ako se sastojci zagrijavaju iznad ove razine tijekom procesa proizvodnje, većina antioksidansa, minerala, vitamina i životne snage u sastojcima se uništava. Dobar primjer za to je hladno prešano maslinovo ulje, koje se već dugo smatra aktualnim lijekom za bore i bore na licu. Nije iznenađujuće da je maslinovo ulje najbolji izvor sirovog vitamina E. Međutim, ono je također izuzetno osjetljivo na temperaturu i svjetlost te se potpuno kvari kada se zagrije.

Zagrijana ulja i masti kada se koriste u proizvodima za njegu kože – čak iu takozvanim najprirodnijima – zapravo su jedan od najvećih narušavača ljepote kože. Sadrže visoko toksične transmasne kiseline, koje se mogu apsorbirati u stanične membrane, uzrokujući da postanu porozne i slabe. Zagrijavanje ulja i masti također dovodi do stvaranja slobodnih radikala, nestabilnih molekula kisika koje su izgubile jedan elektron. Kolagen, proteinska molekula koja čini 80% dermisa, posebno je osjetljiva na oštećenje slobodnim radikalima, što uključuje bore, dugotrajne ožiljke i kruti kolagen

Nasuprot tome, hladno prešane masti i ulja čuvani na niskim temperaturama pomažu uljepšavanju kože, jačaju stanične membrane i vraćaju hranjive tvari tkivima.



Ukratko, najbolja vanjska njega kože je korištenje proizvoda napravljenih samo od 100% sirovih i živih sastojaka. Trenutno jedina tvrtka na svijetu koja proizvodi niz takvih proizvoda je Raw Gaia. Više informacija možete pronaći na www.rawgaia.com

(c) Hector Bolanos, 2006.