HEKLANJE

3 elementa za mali oglas za sklapanje posla

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li se ikada zapitali zašto vaš savršeno dobar mali oglas ne uspijeva privući pozornost koju želite? Trebali bi postojati deseci – ne, stotine – perspektivnih kupaca koji zatrpavaju vaš e-mail sandučić ponudama. Naposljetku, nudite bejzbolsku karticu za bejzbol, starinski kaput, netaknuti rabljeni automobil, onu sportsku robu po veleprodajnim cijenama i sve druge atraktivne predmete u vašem inventaru. Umjesto toga, imate samo spori tok pitanja, nekoliko prodaja. Što daje? Vrlo je vjerojatno da vam prodaja ide sporo jer niste savladali tri tehnike pisanja klasičnog malog oglasa.

Naravno, odajte sebi priznanje što ste prepoznali jedan važan aspekt današnjeg svijeta prodaje. Odlučili ste prodati svoje stvari na internetskoj stranici s malim oglasima. Kao što svi u poslu znaju, mali oglasi na mreži donose vam veću privatnost, širi izbor kupaca i mnoštvo alata koji vam pomažu da pratite svoje transakcije. U usporedbi s novinama, cyberspace je također mrvicu prostraniji. Postoje milijarde stranica na webu, a samo nekoliko desetaka u vašem tipičnom kvartu. Za vas to u najmanju ruku znači puno više prostora za vaš oglas.



Međutim, s tim prostorom dolazi velika odgovornost—i veliki potencijal. Dodatna prostorija daje vam slobodu da uključite onoliko opisa proizvoda i prodajnih primjeraka koliko želite. Ipak, ne možete jednostavno skupiti hrpu informacija. Morate upotrijebiti tri posebne tehnike pisanja oglasa koje će privući kupce i sklopiti posao: pozornost, interes i akcija.

Pažnja. Pobrinite se da se kupac zaustavi na vašem oglasu umjesto na tisućama i tisućama drugih u cyber prostoru. Naslov vašeg oglasa prvi je mamac koji će privući njegovu ili njezinu pozornost, a prva komponenta privlačnog naslova je najbolja značajka artikla, bilo da se radi o cijeni, rijetkosti artikla ili njegovoj popularnosti. Zatim provjerite uključuje li naslov ključne riječi ili druge sinonime za vašu stavku koje bi kupac mogao upotrijebiti u pretraživanju. Na primjer, kupac može tražiti “automobil” umjesto “auto”, “pulover” umjesto “pulover”.

Interes. Nakon što privučete pozornost kupca, privucite ga detaljima. Postoji izravan odnos između količine informacija koje pružate i broja prodaja koje ćete ostvariti. Dakle, opišite predmet što je potpunije moguće – veličina, boja, materijal, dizajner, model – i dajte jasnu, digitalnu fotografiju da završite posao tamo gdje su vaše riječi stale. Čak ponudite svom potencijalnom kupcu povijest artikla ako je moguće.

Također pokušajte navesti što više mogućih prednosti koje bi vaš prodajni artikl mogao ponuditi kupcu. Smislite neke kojih se kupac vjerojatno ne bi sam sjetio. I zonirajte se određenim pogodnostima. Iskoristite ono što već znate o svojoj meti. Na primjer, ako ste prodavali automobil, znate da onaj tko gleda vaš oglas treba vozilo. Ako je vaš automobil kompaktan, možda kupac traži veliku potrošnju goriva. Ili možda on ili ona žele snagu ako je vaš automobil sportski model.

Akcijski. Snažno dovršite svoj oglas. Nemojte samo sugerirati kupcu da nudite veliku ponudu. Recite im da je to fantastična ponuda koju ne mogu propustiti. Upotrijebite izraze poput “Nazovi me sada prije nego netko drugi” ili “Kupite sada, ova prilika neće dugo trajati.” Budite srdačni dok pritišćete problem, naravno. Zahvalite im što su pročitali vaš oglas i pobrinite se da znaju da cijenite njihov posao.

Ono što je najvažnije, vaši kupci će također cijeniti vašu iskrenost kroz cijeli oglas. Dakle, bez obzira radi li se o pažnji, interesu ili akciji za koju ciljate, nikada ne lažite i ne pretjerujte. Idite toliko daleko da uključite sve nedostatke ako vaš proizvod nije u savršenom obliku. Vaša će iskrenost izgraditi povjerenje, a povjerenje iznad svega čini oglas uspješnim. Štoviše, omogućuje stalne kupce.

Zapamtite, ako koristite sva tri od ova elementa – ili četiri ako uključujete iskrenost. Kada završite s njim, trebao bi glasiti nešto poput dvaju primjera u nastavku.



Primjer 1:

Otkrijte ljepotu kuće u Forest Hillu
2500 sq. ft. kuća, 4 spavaće sobe, 3 kupaonice, dupla garaža, nadograđena kuhinja, 12 ft. stropovi
Ova kuća otvorenog koncepta nalazi se u povijesnoj četvrti Rhode Islanda. To je prekrasno susjedstvo za podizanje obitelji, s obližnjim školama i sadržajima.

(Umetnite svoju sliku ili fotografiju ovdje.)



Nazovite za dogovor na licu mjesta. Hvala na gledanju!

Primjer 2:

Tražite jeftin rabljeni automobil koji se dobro vozi? samo 4.950 dolara.
Honda Civic iz 2003., ograničeno izdanje, 65.000 milja, ručni mjenjač, CD, AM/FM radio, servo upravljač, malo održavanja. Izvrstan na plin – ovaj će vam automobil uštedjeti $$$ na visokim cijenama benzina.



(Umetnite svoju sliku ili fotografiju ovdje.)

Pošalji mi poruku sada. Hvala na gledanju!

Punoljetnost, moć ljepote

Dođe vrijeme kada nam svima treba malo pomoći da osmislimo najnoviji sezonski izgled. Dok se prisjećamo vječne ljepote Marilyn Monroe,