HEKLANJE

Web hosting za odrasle: pravi način za to

TEMU APP 100 E KUPON

Još uvijek je jedan od najvećih zarađivača na webu. Još uvijek dobiva više prometa od većine drugih industrija temeljenih na webu. Dakle, ako razmišljate o pokretanju web stranice za odrasle, zasigurno ne čudi zašto. Uz nešto poslovne oštroumnosti, malo etike i određenog poznavanja zakona, možete prilično zaraditi za život u industriji web hostinga za odrasle. Fokus ovog članka je na zakonitostima vođenja web stranice za odrasle — ili kako pokrenuti web stranicu za odrasle, a da se ne uvalite u hrpu problema — a tu je puno toga. Pa krenimo.

Zakoni koji se odnose na web hosting za odrasle su lokalizirani, što znači da se razlikuju ovisno o mjestu/gradu, državi ili zemlji u kojoj se nalazite i vi i vaša publika. To može predstavljati veliki problem, jer vi kao webmaster možete samo dati sve od sebe da se pridržavate prema svim zakonima svakog mjesta u kojem planirate poslovati. Srećom, većina zakona u ovom području temelji se na jednom konceptu, čije razumijevanje može pomoći vašoj web stranici za odrasle da ne postane meta. Taj koncept je: opscenost.



Iako opscenost ima mnogo različitih definicija, kako se odnosi na web hosting za odrasle, odnosi se na ponižavanja kao što su bestijalnost, incest, silovanje i dječja pornografija. Svaka web stranica koja promiče te artikle (a koju federalci ne zatvore) vjerojatno je lažna. Međutim, ako je rastuće tržište perverznog jednostavno previše da biste ga zanemarili i odlučite se usuditi ugostiti stranicu za odrasle koja promiče ove elemente, samo se pobrinite da i vi lažirate.

Jedan test koji se obično koristi za utvrđivanje opscenosti web-mjesta, prema zakonu, je Millerov test, koji navodi da ako se web-mjestu (ili časopisu, itd.) u cjelini utvrdi da u potpunosti nema umjetničke, znanstvene, književne ili kulturne zasluge, prema običajima lokalne zajednice, smatra se “opscenim”. Najbolji način da izbjegnete da vaša stranica za odrasle bude označena crvenom zastavicom na ovaj način je da negdje (po mogućnosti na više od nekoliko stranica) uključite sadržaj koji nije za odrasle. Sjetite se Playboya, s njegovim člancima o politici i slično. Bonus je što ovaj materijal možete koristiti za promicanje svoje web stranice za odrasle široj publici.

Savezni zakon kojeg se moraju pridržavati sve web stranice za odrasle u SAD-u je 18 USC 2257, koji kaže da se moraju čuvati zapisi koji dokumentiraju legalnu dobnu provjeru svakog modela prikazanog na način koji se smatra seksualno eksplicitnim. Modeli mlađi od 18 godina ne mogu se pojaviti na takav način, niti modeli stariji od 18 godina ako ne mogu priložiti kopije dostatnih dokumenata za potvrdu dobi.

I to se ne odnosi samo na modele koje snimate s vlastitim fotografima. To se također odnosi na sve snimke koje koristite. Nemojte pretpostavljati da je neko drugo web mjesto sa slikama koje biste željeli upotrijebiti obavilo dubinsku analizu. Uvijek morate učiniti svoje.

Odredišna stranica vaše web-lokacije ili barem preliminarna web-stranica koju će posjetitelji vaše web-lokacije vidjeti prije nego što im se dopusti ulazak u ograničena područja sa sadržajem za odrasle, mora biti “Stranica upozorenja” koja služi kao izjava o odricanju od odgovornosti u kojoj stoji da “ova stranica sadrži materijal za odrasle i ne smiju gledati osobe mlađe od 21 godine”. Na ovoj stranici upozorenja također mora biti jasno navedeno da ako je gledanje materijala za odrasle protuzakonito u državi u kojoj vaši posjetitelji borave, tada ne bi trebali ulaziti na vašu web stranicu.

Nakon što je rečeno, još uvijek niste oslobođeni odgovornosti sprječavanja maloljetnika da vide sadržaj za odrasle na vašoj stranici. To samo pokazuje da ste uložili minimalan napor u dobroj vjeri da ih spriječite. Ako biste bili procesuirani jer ste dopustili maloljetnicima da gledaju sadržaj za odrasle na vašoj web stranici, stranica upozorenja sama po sebi je loša obrana.

Uzimate stvari u svoje ruke pomoću sustava provjere dobi (AVS), koji morate osigurati kao ulaz za posjetitelje koji žele ući na vašu web stranicu. Logika koja stoji iza AVS-a je u najboljem slučaju slaba — pod pretpostavkom da jednostavno zato što netko ima kreditnu karticu na svoje ime, vjerojatno je stariji od 18 — ali to je sve što imamo u ovom trenutku. Što još možete učiniti? Ako možete angažirati vlastitog osobnog odvjetnika (ili odvjetnika tvrtke), tim bolje. U suprotnom, preporučujemo da vašu web-lokaciju hostira pružatelj usluge web hostinga koji oglašava svoju podršku za web stranice za odrasle i možda čak nudi alate (kao što je AVS) koji će vam pomoći da bolje pokrenete svoju. Razgledati. Oni su vani.



Kleopatrine tajne ljepote

Legendarna kraljica Egipta bila je poznata po svom izuzetnom tenu. Jedan od njezinih tajnih tretmana ljepote, kupka od mlijeka i