HEKLANJE

Affiliate marketing i back-end prodaja

U affiliate marketingu, svi ljudi uključeni u program imaju koristi. Affiliate ostvaruje prihod svaki put kada uputi posjetitelja na web stranicu trgovca. A s druge strane, trgovac proizvodi prodaju bez trošenja puno sredstava za oglašavanje i promociju. Cilj je, naravno, i jedne i druge strane ostvariti što veću zaradu.

Budući da je cilj zaraditi više prihoda, i podružnica i trgovac trebali bi razmotriti uključivanje prakse pozadinske prodaje u svoje poslovne aktivnosti. Pozadinska prodaja velika je podrška za affiliate marketing. Može uvelike povećati prihod ostvaren od affiliate marketinga.



U osnovi, back-end prodaja je prodaja koja se provodi nakon početne prodaje. To jest, kada posjetitelj postane kupac koji plaća za jedan proizvod, drugi se proizvod može reklamirati i prodati istom kupcu. Ovaj drugi proizvod naziva se back-end proizvod. Budući da je kupac već upoznat s trgovcem ili podružnicom, već postoji element povjerenja između. Prodaja pozadinskog proizvoda može biti lakša od početne prodaje.

Povijesno gledano, back-end prodaja pomogla je u povećanju prodaje i online poslovanja i tvrtki vezanih za zemlju. Kao što je prije navedeno, glavni razlog je uspostavljeno povjerenje između kupca i trgovca ili podružnice. Ako je kupac zadovoljan prvim proizvodom koji je kupio, logično će pretpostaviti da internetska tvrtka nudi kvalitetne proizvode. Zadovoljan kupac može se lako pretvoriti u “ponovnog kupca”.

Uobičajena tehnika u pozadinskoj prodaji je upoznati kupca s drugim proizvodom. Ovaj drugi proizvod može zadovoljiti druge potrebe kupca. A kada zadovoljni kupac postane svjestan drugog ili pozadinskog proizvoda, sigurno će ga pogledati i možda se odlučiti za kupnju. Nakon takve prodaje, trgovac ili podružnica može ponuditi drugi pozadinski proizvod.

Dokazano je da je back-end prodaja moćna u povećanju prihoda mnogih tradicionalnih i kopnenih tvrtki. Ova marketinška praksa također je omogućila procvat i širenje stotina internetskih tvrtki. Stoga to može biti marketinška praksa koja sigurno može dobro funkcionirati s affiliate marketingom.

Dok će affiliate marketing privući nove klijente i dovesti do prve prodaje, pozadinska prodaja može izgraditi lojalnost među kupcima. Drugim riječima, pozadinska prodaja jedan je od glavnih sastojaka u stvaranju te pobjedničke formule u affiliate marketingu.

Svaka podružnica trebala bi razmotriti financijska obećanja pozadinske prodaje u kombinaciji s affiliate marketingom. Ovo dvoje može učiniti da podružnica zaradi nevjerojatno nevjerojatan prihod.

TEMU APP 100 E KUPON