HEKLANJE

Black Hat SEO: Idemo kraćim putem do online uspjeha

TEMU APP 100 E KUPON

Viši rang u tražilicama ne postiže se preko noći. Potrebno je dosta truda i vremena da se web stranica konačno nađe na vrhu rezultata tražilice. Jedan od najučinkovitijih načina da se web stranici pomogne da uspostavi uspješnu online prisutnost i rangiranje je optimizacija za tražilice ili SEO.

Optimizacija za tražilice; međutim, potrebno je vrijeme za postizanje rezultata. Neki web trgovci nisu otvoreni prema ideji čekanja mjesecima kako bi postigli rang u tražilicama kojem teže. To je razlog zašto se neki od njih odlučuju na kraći put do visokog ranga u tražilicama. Oni to čine pomoću SEO tehnika crnog šešira.



Tehnike optimizacije tražilice Black Hat

Neka web-mjesta kopiraju sadržaj s drugih web-mjesta. Tražilice su uvijek u potrazi za kvalitetnim sadržajem. Ali pisanje sadržaja može biti tako naporno i neki web trgovci ne žele prolaziti kroz ovaj zadatak. Dakle, umjesto da pišu vlastiti sadržaj, oni samo kopiraju s drugih uspješnih web stranica. Ovo je trik koji izaziva crvenu zastavu na tražilicama. Često to rezultira kaznom tražilice.

Još jedan važan faktor koji tražilice traže je ključna riječ. Web stranica koja je visoko optimizirana za određenu ključnu riječ bit će visoko rangirana na tražilicama svaki put kada se ta ključna riječ pretražuje. Neki trgovci na webu žele brzo doći do vrha ljestvice koristeći pretjerano ključne riječi na stranicama web stranice. Trik je u korištenju nevidljivih ključnih riječi (koriste istu boju za font ključnih riječi i pozadinu stranice) tako da ključne riječi neće biti vidljive posjetiteljima stranice. Baš kao i duplicirani sadržaj, ovaj trik ima za cilj učiniti više štete nego koristi web stranici.

Resursi za marketing tražilice nikada ne spominju važnost poveznica. Doista, veze igraju ključnu ulogu u online uspjehu web stranice. Web stranica s najvećim brojem kvalitetnih poveznica zauzima prvo mjesto u rezultatima tražilice.

Neki web trgovci sudjeluju u farmama linkova ili drugim programima razmjene linkova kako bi povećali broj dolaznih linkova svojih web stranica. Činjenica je da tražilice ne traže samo kvantitetu poveznica, već i kvalitetu. Linkovi s web stranica niske kvalitete nisu važni. I što je najgore, ako tražilice saznaju za “trik povezivanja”, kaznit će web stranicu.

Baš kao i sve drugo, ne postoji prečac do online uspjeha. Najbolji rang u tražilicama postignut prihvatljivim strategijama optimizacije za tražilice ima dugoročne prednosti. Black hat SEO tehnike dat će samo kratkoročne rezultate i što je najgore može dovesti do zabrane web stranice na tražilicama.