HEKLANJE

Aluminijske cijevi u sportu i rekreaciji

TEMU APP 100 E KUPON

Pete Sampras, Lance Armstrong, Tiger Woods, Barry Bonds veliki su sportaši koji imaju jednu zajedničku stvar. Oni su briljirali u sportu koji su odabrali i postigli su veličinu. Gotovo sva oprema koju su nekada koristili tijekom svog uspona do slave i bogatstva bila je izrađena od ili sadrži aluminijske cijevi!

Sport i rekreacija dva su područja u kojima je upotreba aluminijskih cijevi napravila veliki napredak u procesu proizvodnje opreme. Bejzbol palice, okviri trkaćih bicikala, sklopovi kotača skejtborda, glave palica za golf, okviri teniskih reketa, ispušne cijevi i razvodnici trkaćih automobila samo su neki od sportske opreme koja je uvelike poboljšana i učinjena superiornom upotrebom ekstrudiranog aluminija. cijevi.



I navijači i igrači vole čuti čvrsti zvuk lopte koju igračeva bejzbolska palica točno udari dok je utakmica u tijeku. Današnja bejzbol palica je toliko drugačija od onih koje je koristio Babe Ruth, bejzbol palice su tada bile izrađene od drva, dok su današnje moderne palice izrađene od ekstrudiranih aluminijskih cijevi iako još uvijek imaju drvo unutra. Kombinacija drveta i aluminija učinila je da igrači pogađaju bolje i dalje nego prije!

Svi biciklisti u ultimativnoj svjetskoj biciklističkoj utrci, Tour de France, koriste trkače izrađene od slitina aluminijskih cijevi kako bi smanjili težinu svojih bicikala radi borbe protiv otpora i kako bi mogli brže pedalirati uz manje napora s njihove strane.

Prijelaz tenisača s korištenja drvenih teniskih reketa na teniske rekete s aluminijskim okvirom također je pridonio tome da se tenis smatra igrom snage jer su igrači stekli veću kontrolu nad svojim udarcima kada su počeli koristiti rekete izrađene od ekstrudiranih aluminijskih cijevi različitih širina i veličina.

Zajednica vodenih sportova također je uvelike iskoristila svestranost aluminijskih cijevi. Jedrenje na dasci, entuzijasti Hobie Cata, dubinski ribari, pa čak i vikend bebe na vodi, svi koriste naprave, dijelove i opremu za svoj poseban sport proizvedenu od aluminijskih cijevi i kundaka za mornarice. Jedna važna kvaliteta aluminija je da se može nanijeti anodizirani sloj i prebojati kako bi odgovarao shemi boja vaše opreme. Od greda za jedrenje na dasci do vesala i opreme za duboki morski ribolov, aluminijske cijevi su u širokoj upotrebi u pomorskoj zajednici.

Pogledajte dno skateboarda vašeg sina i velike su šanse da ćete vidjeti da su sklopovi kotača visokih performansi, natjecateljskog tipa skateboarda izrađeni od aluminijskih cijevi.

Što se tiče kuće, čak i vaša vanjska ležaljka i namještaj za terasu, vanjska tenda i suncobran te uvijek prisutni prijenosni roštilj za roštilj imaju aluminijske cijevi kao glavne komponente.

Svestranost aluminija je tolika da se redovito i intenzivno koristi u više primjena nego što možemo zamisliti. Pogledajte štap za hodanje starije osobe i sigurno ćete vidjeti varijantu aluminijske cijevi, anodizirane i obojene, svjedočanstvo korisnosti metala u gotovo svim aspektima našeg svakodnevnog života.



Eau-La-La

Parfem je sastavni dio ljudske civilizacije koja datira još od starog Egipta. Parfem ima sposobnost dodati romantiku i nadrealni dojam