HEKLANJE

Trebam li štedjeti ludi novac za kišni dan?

TEMU APP 100 E KUPON

Da, ovo je dobra ideja! Znam da želiš znati što je ludi novac? Pa, davno je ovaj izraz nastao kada je mlada dama izašla s prijateljicom na zabavu, a prijateljica ju je ostavila na zabavi bez povratka kući. Dakle, mlada dama je bila ljuta na svoju prijateljicu koja ju je ostavila na zabavi i srećom po nju, imala je novac spremljen u cipeli da se vrati kući taksijem. Pomislila je u sebi dok se vraćala kući u taksiju, kako je dobro što ju je majka naučila da uvijek ima novac sa strane za hitne situacije poput ove!

Hvala bogu, ova mlada dama je imala predumišljaj sakriti svoj ludi novac kako bi se mogla vratiti kući taksijem, jer ju je prijateljica ostavila na cjedilu. Shvaćate poantu? Važno je da imate fond za hitne slučajeve, bilo da se radi o ludom ili ušteđenom novcu. Pitate, kako da to učinim? Pa, možete pročitati ove savjete koji će vam pomoći da naučite što možete učiniti:



1) Postavite štedni račun posebno za svoj fond za hitne slučajeve ili fond za ludi novac. Kako god to želite nazvati, samo ga uspostavite!

2) Uplatite određeni iznos novca na tjednoj, dvotjednoj ili mjesečnoj osnovi na svoj račun. Možda biste željeli postaviti automatske depozite na svoj račun putem odjela za obračun plaća. Ili, možda želite da vaša banka automatski povuče određeni iznos novca s vašeg tekućeg računa na vaš hitni ili štedni račun.

3) Pokušajte uštedjeti barem 2-3 mjeseca svoje mjesečne plaće kako biste pokrili račune za najmanje tri mjeseca ako biste izgubili posao. Nadamo se da će vam ovo vrijeme omogućiti potreban jastuk dok ne osigurate novo zaposlenje.

4) Novac koji uštedite na svom hitnom ili ludom računu trebao bi se koristiti za hitne slučajeve u kućanstvu, osobne hitne slučajeve ili ako više niste sposobni raditi. Nemojte ga koristiti za druge troškove kao što su računi, putovanja itd… Shvaćate? To je štedni račun koji ne želite dirati osim ako nije prijeko potrebno!

5) Pobrinite se da vam bankovni račun na koji stavljate svoj hitni ili ludi novac isplaćuje najveću kamatu koju možete zaraditi za ovaj račun! Istražite što više izvora kako biste osigurali najbolju kamatnu stopu koju možete dobiti. Provjerite kod svoje banke, interneta, novina i drugih izvora za prevladavajuću kamatnu stopu. Želite biti sigurni da se vašem novcu može pristupiti jednostavno i brzo ako vam je potreban za hitne slučajeve!

Osnivanjem fonda za hitne slučajeve ili fonda za ludi novac, to će vam omogućiti bolji mir ako vam je potreban pristup novcu u hitnim slučajevima u vašem životu. Dakle, što prije počnete odlagati novac za crni dan, bit ćete bolji! Pobrinite se da iznos novca koji doprinosite svom fondu za hitne slučajeve ili ludi novac bude realan za vaš proračun. Uštedite što više možete, a da ne uznemirite svoje ukupne osobne ili obiteljske financije. Stoga samo naprijed, počnite već danas!

Zašto je grejp gorak?

Grejp je voće koje malo tko od nas preferira. Najveći razlog tome je što je gorkog okusa. Znate li razlog

Sjećanja na pljačku

Argentinski redatelj Fernando Solanas dobio je Zlatnog medvjeda za životno djelo na 54. Berlinskom filmskom festivalu, za svoj dokumentarni film