HEKLANJE

Odnosi bi trebali biti jednostavni poput lipe.

Pismo mudre žene mladim djevojkama
“Odnosi bi trebali biti jednostavni kao dvije kopejke, jer ljubav se ne može izračunati.”
– Odnosi koji imaju šansu da budu dugoročni po definiciji ne moraju biti složeni. Pa, koliko je dugo osoba sposobna izdržati mozak za sebe i druge u non-stop načinu? Pa, šest mjeseci, godišnje, u posebno zanemarenim slučajevima – nekoliko godina.
A onda napokon sve izvuče, a publika u žalosnoj tišini napušta gledalište, ostavljajući junaka samog da se oznoji na pozornici pod vrućinom reflektora.
Takozvana teška veza, svi ti “dolaze i odlaze” i mnogo sati razgovora o visokom – to je, oprostite, od viška slobodnog vremena. Ovo je pogrešan odnos. Ozbiljno.
To je poput ulaska u autokuću i želje za Bentleyjem, iako je vaš proračun u najboljem slučaju dovoljan za prvu ratu za osnovno dupe. Možete doći u ovaj salon godinama, ali sve što vam svijetli je isti “seronja”.
Reći ćete da je Bentley jedino što vam odgovara, zagristi ćete lubanju cijele svoje obitelji i prijatelja, napravit ćete žalosno lice i kršiti ruke, uništit ćete svoj život, patnju ćete podići u fetiš , ali nikada nećete pomisliti da vam je potreban samo čvrst, pouzdan radni konj s ispravnim klima uređajem, čistim interijerom i pravim gumama kako biste stigli od A do B.
Odnosi bi trebali biti jednostavni poput lipe. Nije važno je li genijalan fizičar ili jednostavni Vasja, rukovatelj glodalicama, nije važno kakvo obrazovanje ima, koliko jezika govori, koliko žena ima i piše li dobro poezija, važno je samo koliko ti je ugodno s njim.
Ako vas dovede u depresiju, ako s njim niste ništa manje usrani nego bez njega, ako znate da vam s njim neće ništa zasjati, ako vam izvadi mozak, ako voli sve ove fraze: „Nisam spremno “, ili„ Moramo pričekati “,„ Moram razmisliti “ili„ Ovo je tako teško “, pošaljite.
Jeste li ga zaista voljeli ili je to bio samo hir – shvatit ćete tek puno kasnije, tako da nemate apsolutno ništa za izgubiti.
Ljubav je općenito neodredivo stanje, često se zamjenjuje za ljubav, požudu, poštovanje, naviku, zavist, želju za izjednačavanjem i još mnogo toga. Od “teške” veze ne dobivate ništa osim glavobolje.
Ako vam treba, ova glavobolja, ako ne možete živjeti bez nje, nađite hrabrosti priznati da vam nije potreban baš taj čovjek, već glavobolja koju s njim zabolite. I naučiti kako izvući glavobolju od produktivniji odnos, samo upozoriti p-A-in-a-l-b-n-o-g-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-g-o-o-o-o-o-o-g-o-o-o-g-o-o-o-g-o-o-o-man da srijedom i subotom ste jedinstveni kuja, neka unaprijed pripremiti.
Iznova i iznova: Odnos neka bude jednostavan. Uostalom, s ovom osobom imate djecu, upravljate kućanstvom, gradite planove, posjećujete, komunicirate s rodbinom i općenito vodite najprimitivniji filistrski način života. A ako mislite da će vas ova šalica proći, jako se varate.
Kako se to događa? U početku trebamo visoku, vitku, zgodnu, inteligentnu, bogatu, perspektivnu, seksi, romantičnu, a tek puno kasnije shvaćamo – SVI razumijemo – da samo trebamo osobu na koju se može osloniti, a koja neće biti tamo kad mu glava ima pravi skok. I uvijek. Uvijek, razumiješ li? Stoga je pouzdanost izuzetno važna kvaliteta.
Pomoći će vam u NAJTEŽIM životnim trenucima, kad su kompletna guzica i korak udesno, iskorak ulijevo. Stoga je i odgovornost izuzetno važna kvaliteta.
Morat ćete podijeliti s njim radost i tugu, pobjede i poraze, snove i strahove, pa je sposobnost suosjećanja općenito toliko važna.
Proučit ćete ga gore-dolje, savršeno ćete se razumjeti, na kraju ćete trljati ramena poput zupčanika naoštrenih na super mega ekstraktoru, nastavit ćete skandalirati i stavljati se, jer on još uvijek niste vi, ovo je druga osoba, iako se on i izoštrio ispod vas kao i vi ispod njega. Stoga tolerancija bez nje jednostavno nije moguća.
I neprestano ćete jedni drugima prepuštati dio sebe, pomalo odgrizavajući svoje neženja, ovo je danas moderna riječ “kompromis”, pa je i fleksibilnost vrlo, vrlo važna.
I donijet ćete važne odluke, zajedno i odvojeno, odluke koje su sasvim sposobne promijeniti vaš trenutni način života, tako da bez povjerenja – pa, baš ništa.
Razmislite, kad ste imali 20 godina, niste razmišljali ni o čemu, zar ne? Htjeli ste da se on dovlasno vozi automobilom u super automobilu, dariva cvijeće i lijepo vas ljubi točno u usne. I tako da se divite njegovim zapanjujuće lijepim očima i općenito bi bilo kao na slici.
Dakle, zapravo, sve ovo nije važno niti jednom. Nije me briga je li zgodan ili ne, visok ili nizak, vitak ili debeljuškast, pahuljast ili mucav. Sve što vam treba od njega je spoznaja da ste s tom osobom u vatri, vodi i bakrenim cijevima te da se kad je u blizini osjećate jako dobro. I to BEZ njega, planina-a-a-a-azdo je za vas gora nego s njim.
I, uvjeravam vas, kad se osvrnete za 20 godina, kad su vas i dalje dodirivali, mjerili ste mu temperaturu i pomagali mu napisati oporuku, iako je kihnuo samo jednom, i kada napokon prestanete s intimnim razgovorima “Kamo idemo” Budući da ste VEĆ došli tamo gdje trebate, to će biti ljubav. Ljubav – ne računa se unaprijed. Nikada.
I svi ti “komplicirani” odnosi – pa, dovraga, pa, idi na tečajeve makramea ili tako nešto. Ili pomoći siročadi. Ostavite jadni mozak na miru, usta su mu puna i bez vas.
Elena Nailevna

TEMU APP 100 E KUPON

Paklenica

Na površini od 96 km2, uz istočnu obalu Jadranskog mora pa do najviših vrhunaca Velebita, Vaganskog vrha (1757 m) i