HEKLANJE

Prekrasne frizure s ekstenzijama i pletenjem kose

TEMU APP 100 E KUPON

Duga, svilenkasta, zdrava kosa može zračiti ljepotom, kondicijom i mladošću. Promjena frizure često je dovoljna da izgledate sofisticiranije, mlađe ili jednostavno drugačije.

Ekstenzije za kosu



Ekstenzije za kosu postaju sve popularniji način trenutnog dobivanja duge lijepe kose o kojoj neki od nas mogu samo sanjati! Za rast vaše kose potrebno je 5-6 godina u prosjeku 1 cm mjesečno! Ekstenzije za kosu mogu vam dati oko 21 inča guste kose u samo nekoliko sati!

Postoje dvije glavne vrste ekstenzija kose. Ekstenzije kose mogu biti izrađene od sintetičkih vlakana i nazivaju se ekstenzije sintetičke kose ili od ljudske kose i nazivaju se ekstenzije ljudske kose. Ekstenzije ljudske kose obično su poželjna vrsta ekstenzija jer izgledaju i osjećaju se puno prirodnije od sintetičke vrste. Također, toplina se ne može primijeniti na većinu sintetičkih vlakana, što uzrokuje neugodnosti ako osoba treba koristiti neke uređaje za kosu. Loša strana ekstenzija ljudske kose je ta što su obično puno skuplji od sintetičkih! Unatoč tome, ne postoji fiksna cijena za ekstenzije ljudske kose jer se ona razlikuje ovisno o kvaliteti, stilu i duljini ekstenzija. Ekstenzije za kosu koje nisu tretirane i neobojane obično koštaju više jer su postojanije!

Pletanje kose

Promjena frizure često je dovoljna da izgledate sofisticiranije, mlađe ili jednostavno drugačije. Pletenje kose dobra je ideja za one koji vole pletenice, dreadlockse ili jednostavno bujniju kosu i drugačiji izgled!
Upletanje kose je još jedan oblik ekstenzija za kosu i također se može izraditi od sintetičke ili prirodne kose. Postoje tri vrste tkanja kose:

(1) Vezano pletenje kose – ovo je najmanje izdržljiva vrsta pletenja kose i traje samo 1 mjesec dok ga ne bude potrebno zamijeniti. Ova vrsta tkanja kose lijepi se za tjeme

(2) Pletena kosa – Ovo je postupak od 2 koraka. Prirodna kosa plete se duž središta tjemena (ispod kose), a zatim se pletenica kose sije u pletenice. Ova vrsta tkanja kose obično traje oko 2 mjeseca.

(3)Fusion Hair Weave – ovo je najtrajnija vrsta frizure jer se mora mijenjati svaka 3 mjeseca. Ovaj postupak uključuje depilaciju kose na prirodnu kosu.



I ekstenzije i pletenje kose zahtijevaju znatno održavanje. Kosu treba tretirati s nježnim poštovanjem i svakodnevno čistiti i hidratizirati dobrim regeneratorom. Upamtite, dok prirodna kosa dobiva potrebna ulja i vlagu iz vašeg vlasišta, ekstenzije i tkanje kose ne! Također, ovisno o stilu i postupku za vaše ekstenzije/pletenje kose, možda ćete morati posjećivati frizera svakih 6 tjedana kako biste popravili svoje ekstenzije zbog prirodnog ponovnog rasta kose.

Koju god vrstu nadogradnje kose odabrali, uvijek se posavjetujte sa svojim stručnjakom za kosu i odaberite najsigurniji postupak. Konačno, uživajte u svojoj prekrasnoj kosi!