HEKLANJE

Zašto je vaš kreditni rezultat važan

TEMU APP 100 E KUPON

Među mnogim inovacijama koje su se pojavile nakon Drugog svjetskog rata, korištenje kredita postalo je glavni čimbenik u našem cjelokupnom gospodarskom profilu. Kao rezultat toga, vaš kreditni rejting najvažniji je čimbenik u određivanju vaše kreditne kamatne stope kada se prijavljujete za bilo koju vrstu kredita: kreditne kartice, ponude prijenosa godišnje kamatne stope od 0%, kao i hipotekarne kredite i kredite za automobile.

Što je kreditni rezultat?



Kreditno izvješćivanje nastalo je prije više od 100 godina, kada su se mali maloprodajni trgovci udružili kako bi razmjenjivali financijske informacije o svojim kupcima. Ta su trgovačka udruženja formirala male kreditne urede, koji su se kasnije konsolidirali u veće organizacije. Do 1960-ih potrošači su zahtijevali pravo da pregledaju svoja kreditna izvješća i isprave lažne ili pogrešne podatke o kreditu koji su im bili uskraćeni. Godine 1971. Kongres je donio Zakon o poštenom kreditnom izvješćivanju, dajući potrošačima pravo pregledavanja i ispravljanja svoje evidencije, kao i zaštitu privatnosti o tome tko ima pristup tim evidencijama.

Također je bio potreban pošten sustav bodovanja. Godine 1989., Fair, Issac and Company, u suradnji s Equifaxom, stvorili su sustav bodovanja kreditnog rejtinga, nazvan “FICO”, ovaj sustav bodovanja kreditnog rejtinga stvara sažetak vaše kreditne povijesti. Niski rezultati znače da se možda ne kvalificirate za dobru stopu za kredit koji želite. Neke kreditne institucije mogu koristiti vaš kreditni rezultat za određivanje ukupnih naknada za zajam koji tražite. Na kraju, dobar kreditni rezultat može vam uštedjeti novac.

Čimbenici koji utječu na vaš kreditni rezultat

Ako shvatite da se pretvarate u ovisnika o plastici, možete koristiti kreditne kartice za prijenos stanja kako biste konsolidirali svoja plaćanja. Međutim, najbolje kreditne kartice za prijenos stanja nude neke nevjerojatne ponude i ako ih koristite razumno, tko zna, mogle bi vam čak pomoći da otpišete sve svoje dugove. Nije ni čudo, kreditna kartica za prijenos stanja postala je moda kod Generation Plastic i velik broj njih sretno je na putu da se oslobodi duga. Ako se želite pridružiti ovom klubu bez dugova, čitajte dalje.

Saznajte sve o najboljim kreditnim karticama za prijenos stanja

Prvo, obucite oklop znanja čitajući još mnogo ovakvih članaka. Dostupni su besplatno na internetu, daju vruće savjete i zajamčene strategije za borbu protiv siromaštva uzrokovanog kreditima i pomoći će vam uštedjeti tisuće dolara.

Zatim pokušajte analizirati svoju kreditnu povijest. Ako to bude bilo dobro, kartičarske kuće rado će prenijeti velike iznose za vas. Međutim, ako je vaša kreditna povijest oštećena ili malo manjkava, možda ćete se morati zadovoljiti malim prijenosom stanja. Iako ovo možda nije od velike pomoći, barem je korak u pravom smjeru.



Vaša je najbolja oklada da dovedete kartičarsku tvrtku za pregovarački stol. Dajte im do znanja da svoju tvrtku možete prebaciti na drugo mjesto ako se ne slože s vašim zahtjevom. Također, pokušajte ih uvjeriti da sada možete bolje planirati svoje financije i pokažite im korake koje ste poduzeli prema izgradnji održive financijske strategije.

Pojedinosti o kreditnim karticama za prijenos stanja

Takve kartice nudit će kamatu od nula posto samo ako slijedite njihova pravila. Stoga se isplati napraviti neke vježbe istezanja očiju i pretražiti sitna slova. Morate li kupovati u iznosu od X dolara unutar određenog vremenskog okvira? Ili vam nije dopušteno potrošiti $Y? Ili mogu odrediti da nešto morate kupiti. Vrag je, uistinu, u detaljima.



Vremenska ograničenja kreditne kartice za prijenos stanja

Ne bi li bilo savršeno kada biste cijeli život mogli uživati u prijenosu salda od nula posto? Ili možda niža kamatna stopa? Pa, istina je da svaka tvrtka nudi određeno vremensko razdoblje tijekom kojeg možete dobiti nultu ili nižu kamatnu stopu. Ako ste financijski potkovani, teoretski biste mogli otplatiti svoj dug prebacivanjem s jednog kredita za prijenos stanja od nula posto na drugi. Iznenadit ćete se brojem ljudi koji to čine. Stoga odaberite karticu koja nudi prijenos stanja od nula posto na najdulje moguće razdoblje.

Povrat novca s kreditnom karticom za prijenos stanja



Neke tvrtke će vas namamiti tako što će vam ponuditi povrat novca za kupnje koje obavite novom karticom. Ako planirate zadržati ovu karticu neko vrijeme, razmislite o ovoj mogućnosti. Nije da će to pomoći u otplati vašeg duga, ali ako je zarađeni peni ušteđen peni, onda vrijedi istražiti takav posao.

Godišnje naknade za kreditne kartice za prijenos stanja

Koja je svrha prijenosa stanja ako morate izdvojiti paket godišnjih naknada i troškova obrade itd.? Ako je cijela ideja prijenosa stanja otplata dugova, potražite kreditnu karticu za prijenos stanja koja nudi nultu godišnju naknadu u prvoj godini. Pokušajte ispregovarati nultu naknadu i za sljedeću godinu. Ako ne planirate dugo zadržati kreditne kartice za prijenos stanja, počnite kupovati novu karticu bez godišnjih naknada čim završite s formalnostima za ovu. Uskoro ćete shvatiti da najbolje kreditne kartice za prijenos stanja moraju raditi za vas, a ne protiv vas.