HEKLANJE

Osnovne tehnike za generiranje prometa s tražilica

TEMU APP 100 E KUPON

Promet — I to mnogo! To je san svakog mrežnog poduzetnika. Uostalom, bez stalnog toka posjetitelja — ili bih trebao reći “potencijalnih kupaca” vaše web stranice, kako ćete zaraditi svoje e-bogatstvo?

Prvo mjesto na koje većina početnika u e-poslovanju ode kada im je potrebno brzo popravljanje prometa su tražilice. I to s pravom! Naposljetku, prvo mjesto u jednoj od glavnih tražilica učinkovit je način za povećanje prometa na vašoj web stranici bez trošenja teško zarađenih dolara za oglašavanje!



Statistike su više puta pokazale da će između 20% i 80% vaših posjetitelja pronaći vašu web stranicu putem tražilice. Međutim, trebali biste također znati da statistike pokazuju da većina web surfera nikada ne pretražuje dalje od prvih 30 rezultata koje dobiju. Imajući to na umu, jasno je da bi najviša pozicija trebala biti cilj svakog pametnog vlasnika stranice.

Ali prva mjesta se više ne postižu ukrštanjem palčeva i slijepim slanjem vaše web stranice na više od 900 tražilica i imenika pomoću besplatne usluge slanja. Konkurencija za prva mjesta postaje žestoka, stoga je važno da naučite “prave” tehnike ako želite osigurati da vaša web stranica bude dobro rangirana… i vrlo je važno da to činite dok je ovaj sjajni medij za oglašavanje još uvijek BESPLATNO!

Kao što sam rekao prije; za stvaranje velikog prometa na vašoj web stranici, vrlo je važno da vaša web stranica bude rangirana na prvim mjestima u tražilicama. Možete pitati “Što tražilica traži kada rangira moju web stranicu?” Pa, iako svaka tražilica koristi različite skupove algoritama za rangiranje web stranica, ali općenito govoreći, ovdje su neki od glavnih čimbenika koje trenutno razmatraju tražilice.

1. Popularnost veze
Alta Vista, Excite, Lycos i Yahoo! koristite sustav rangiranja koji uključuje mjerenje i rangiranje broja poveznica koje su usmjerene prema određenoj web stranici. Ovo je iznimno moćan alat za generiranje prometa jer:

Razlog br. 1
Izgradnja dobro promišljene strategije povezivanja moćan je način za privlačenje velikih količina visoko ciljanog prometa! Postavljanjem vaše web stranice na svako veće web “raskrižje” na kojem se susreće vaše ciljno tržište, osigurat ćete da vaša web stranica ima stalni dotok kvalificiranih potencijalnih kupaca.

Razlog # 2
Linkovi su ekvivalentni preporukama! Uspostavili su vjerodostojnost čak i prije nego što posjetitelj dođe do vaše web stranice, dramatično povećavajući vjerojatnost da će kupiti.

Razmislite o tome… David dolazi na svoju omiljenu web stranicu i primjećuje da su objavili poveznicu na vašu web stranicu. On poznaje svoju omiljenu web stranicu i vjeruje joj i stoga pretpostavlja da, budući da ima poveznicu s vama, i vaša tvrtka mora biti vjerodostojna. On klikne na poveznicu na vašu web stranicu i odmah je otvoren za ponude koje mu dajete. Zašto? Jer je vaš kredibilitet uspostavljen prije nego što je uopće stigao na vašu početnu stranicu!



Razlog broj 3
Budući da mnoge tražilice sada uzimaju u obzir popularnost poveznica u svojim odlukama o rangiranju, vaše strategije povezivanja su mnogo važnije! Ako želite biti rangirani što je više moguće u tražilicama, sada vam je potreban čimbenik popularnosti vaše veze – a, kao što već znate, zarada na prvom mjestu u glavnim tražilicama ključna je za povećanje prometa vaše web stranice.

Očito, razvoj strategije povezivanja koja generira veliku količinu ciljanog prometa na vašoj web stranici nije proces preko noći. Trebat će vam od dva tjedna do šest mjeseci da osigurate kvalitetne veze koje su vam potrebne. Međutim, obećavam vam da je vrijedno truda! Nakon što obavite početni rad, veze koje se uspostave ostat će na ovim web stranicama godinama koje dolaze. Vaša ustrajnost će se dobro isplatiti u obliku kontinuiranog protoka ciljanog generiranja prometa.

2. Naziv vaše domene
Naziv domene igra vitalnu ulogu u stvaranju prometa na bilo kojoj web stranici. Nazivi domena bogati ključnim riječima će biti rangirani više u tražilicama jer tražilice vole URL-ove koji su zasićeni ključnim riječima! Razmislite o ključnim riječima i ključnim frazama za svoju web stranicu, a zatim ih upotrijebite za stvaranje primamljivog URL-a… ili učitajte naziv domene svojim najboljim ključnim riječima kako biste bili bolje rangirani u tražilicama.



3. Gustoća ključnih riječi
Ključne riječi definitivno se odnose na broj pojavljivanja vaše ključne riječi na cijelom web-mjestu. Gustoća ključnih riječi čimbenik je koji tražilice jako ponderiraju, stoga je vrlo važno strateški koristiti svoje ključne riječi.

Dakle, ovo su zlatne činjenice i taktike pomoću kojih možete privući veliki promet na svoju web stranicu. Također bih trebao spomenuti da ne očekujete da ćete unijeti nekoliko svojih najpopularnijih ključnih riječi u tražilice i odmah početi zarađivati putem svoje web stranice — to je vrlo rijetko. Ali da, stvarno možete ostvariti veliki promet putem tražilica bez prelaženja granice “natrpavanja ključnim riječima” i uz malo vremena.