HEKLANJE

Je li 99% anketnih stranica na internetu prevara? Odgovor je "ne"

TEMU APP 100 E KUPON

Jesu li 99% anketnih stranica na Internetu prijevare?

Ako pročitate što svaki blog deklarira i što svaki nasumični Joe kaže da ima web stranicu, odgovor je “Da”. Istina je, međutim, da je većina web stranica s Anketom/Ponudom zapravo sasvim legitimna. Nekima će možda trebati mjeseci da vam plate, a neke možda neće imati visoku stopu odobrenja, ali od 40-ak web-lokacija tipa “Plaćanje po ponudi”, “Plaćena anketa” ili “probna ponuda” na koje sam se prijavio tijekom u zadnje 2 godine platilo me njih 35. Sada, to je daleko od oznake 99% koju ste vjerojatno vidjeli po cijelom internetu.



Pitanje koje biste si trebali postaviti, umjesto “Što je prijevara?”, je “Koje su lake i najbrže će mi se isplatiti?”.

100% stranica za plaćene ankete kojima sam se pridružio tijekom godina potpuno je besplatno. Nikada ne biste trebali platiti naknadu za pristup bilo kojoj anketi. Nikada. Mjesta koja vas tjeraju da platite naknadu za pridruživanje samo vam daju informacije koje ste mogli dobiti sami, besplatno. Postoji nekoliko različitih vrsta anketnih stranica, a ja ću svaku vrlo kratko objasniti.

Prva vrsta web stranice za plaćene ankete je vrsta koja vam zapravo šalje e-poštu o novim proizvodima, automobilima, kremama za brijanje, coli, itd. Oni vam zapravo plaćaju novac, obično od 1 do 10 USD, da date svoje mišljenje o različitim proizvodima. Moram priznati da su neki od ovih vrlo zabavni. Nekoliko tvrtki čak će vam poslati proizvod poštom i PLATITI da ga isprobate tjedan dana. Isprobala sam mnoge proizvode, uključujući Cheez-its, Gilette gel za brijanje i novu vrstu Colgate paste za zube. Svaki mi je platio oko deset dolara samo zato što sam isprobao svaki.

Drugi tip stranice za plaćene ankete zapravo uopće nije stranica za “plaćene ankete”. No, u tome nema ništa loše. Nazivaju se tako samo kako bi privukli promet na svoju web-lokaciju, ali kada uđete, to je više stranica za “gledanje oglasa”. Ove vam stranice plaćaju od 0,50 do 3,00 dolara za unos stvari kao što je vaša adresa e-pošte različitim tvrtkama. Možda ne zvuči kao puno novca, ali može se vrlo brzo dodati kao što sam saznao. Ove vrste anketnih stranica također vam plaćaju da se prijavite za besplatna probna razdoblja ili druga jeftina probna razdoblja. Na primjer, kliknuli biste njihovu affiliate vezu na Blockbuster na kojoj stoji: “Prijavite se za 30-dnevno probno razdoblje od 9,99 USD za Blockbuster i platit ćemo vam 16,00 USD”. Kada dovršite tu ponudu, zaradili ste samo 6 USD u otprilike nekoliko minuta. Možete otkazati prije isteka probnog razdoblja od 30 dana i još uvijek možete zadržati 16 USD. Ova vrsta ponude je mjesto gdje se zarađuje pravi novac u vezi s ovom vrstom stranice za plaćene ankete.

Postoje i web stranice plaćenih anketa koje vam pokušavaju prodati bazu podataka plaćenih anketa. Pokušavaju vas namamiti da kupite njihov “program” ili kako god ga zovu prodajnim pismima o tome kako zarađuju tisuće mjesečno ili čak tjedno. Iako ne mogu reći da su ova pisma nevjerojatna, mogu reći da nikada nisam čuo ni za koga tko ostvaruje svoj puni prihod uzimajući plaćene ankete izvan ove vrste web stranica. Opet, NIKADA ne biste trebali platiti kada se prijavljujete na stranicu ankete. Također, trebali biste znati kojim je stranicama najbolje pridružiti se, zbog stvari poput brzih isplata i aktivnog foruma.