HEKLANJE

Kredit 101

TEMU APP 100 E KUPON

Većina financijskih savjetnika reći će vam da nikada nije prerano izgraditi dobru kreditnu povijest, ali isto tako nikada nije prekasno da počnete. Ovaj članak objašnjava što je kredit i što je potrebno za postizanje dobre kreditne povijesti.

U osnovi, kredit se sastoji od posuđivanja novca s namjerom i dogovorom da ga vratite kasnije. Bilo koja vrsta kredita, kao što su studentski, stambeni i auto krediti te kreditne kartice primjeri su kredita. Kako bi zajmodavac, obično banka, pristao posuditi vama, zajmoprimcu, novac, vaša kreditna povijest morat će se pregledati i biti u skladu s kreditnom politikom zajmodavca. Ako imate dobru kreditnu povijest, dobivanje kredita za tu kuću iz snova je u vašoj budućnosti.



Dobar kredit, loš kredit. Čujete ljude kako stalno govore o tome, ali što to znači? Imati dobar kredit znači da plaćate sve svoje račune i novac koji dugujete na vrijeme, cijelo vrijeme. Zajmodavci znaju da ste odgovorni i da će preuzeti veće rizike ako vam posude više novca u budućnosti. Loša kreditna sposobnost znači da niste plaćali svoje račune na vrijeme i imate sve veće dugove. Loša kreditna sposobnost otežava dobivanje zajmova i gotovo je nemoguće dobiti niske kamatne stope na njih.

Mnogi studenti i mlađi ljudi možda uopće nemaju kredit. To je u redu; svi počinjemo na istom mjestu. Nemati kredit jednostavno znači da nemate kreditnu karticu ili da nikada niste posuđivali novac od kreditne institucije, tako da ne postoji zabilježena povijest o tome jeste li ili niste financijski odgovorni. Ako ste tek počeli kreditirati ili imate lošu kreditnu povijest, evo najosnovnijih i najlakših načina za izgradnju i održavanje dobre kreditne sposobnosti:

Prvo napravite proračun za sebe kako biste upravljali svim svojim troškovima. Zamislite to kao planer dnevnog rasporeda, ali za svoj novac! Budite realni sa svojim mogućnostima trošenja i pratite na što trošite novac tako što ćete spremati kopije računa o kupnji. Sačuvajte račune za sve, od hrane i odjeće do benzina i ulaznica za kino. Svakako ga se držite.

Zatim otvorite tekući i štedni račun ili, ako se prijavljujete za kreditnu karticu, pokušajte dobiti najniže moguće kamatne stope i održavajte niska stanja. Ako je moguće, otplatite saldo svaki mjesec i nemojte propustiti uplate. Ako želite obaviti veliku kupnju, uštedite za to umjesto da teretite svoju kreditnu karticu. Ne kupujte impulzivno. Također, svaki račun, od stanarine preko telefona do režija, treba platiti na vrijeme. Pravodobno plaćanje računa odličan je način za stvaranje netradicionalnog kredita i pokazivanje zajmodavcima da ste ozbiljni u pogledu fiskalne odgovornosti. Čuvajte kopije poništenih čekova i izvoda računa kako biste dokazali da ste platili na vrijeme. Ako nastavite s plaćanjem računa, zamolite svog stanodavca ili komunalnu tvrtku da vam napiše pismo preporuke u kojem će objasniti kako ste bili povoljan kupac i imali nepodmirenu povijest plaćanja. Zajmodavci vole vidjeti ove oblike dokaza da ste odgovorni prema svom novcu.

Nakon što ste na putu izgradnje i održavanja dobre kreditne sposobnosti, poželjet ćete pratiti stanje svoje kreditne sposobnosti. To se postiže pregledom vašeg kreditnog izvješća. Vaša cijela kreditna povijest, uključujući svaki put kada koristite kreditnu karticu, izvršite ili propustite plaćanje kreditnom karticom i račune, uključena je u izvješće. Također su uključeni svi dugovi po kreditima koje ste imali u posljednjih 7 godina, kao i njihova povijest plaćanja. Osim toga, vaša povijest zaposlenja se čuva kako bi se pokazalo možete li ili ne zadržati posao. Vaše kreditno izvješće treba pogledati barem jednom godišnje. Equifax, Experian i TransUnion tri su tvrtke od kojih možete dobiti svoje kreditno izvješće. Obavezno provjerite njegovu točnost i kontaktirajte kreditnu agenciju ako je potrebno napraviti ispravke.

Imati dobar kredit će utjecati na vašu budućnost na bolje, stoga budite pametni s tim. Nakon što steknete dobar kredit, moći ćete dobiti kuću i automobil iz snova i imati financijski siguran život. Čak će i životi vaše djece biti pod utjecajem vašeg kredita, vaše sposobnosti da im ponudite najbolji mogući život. Zapamtite, sada imate znanje i sposobnost da preuzmete kontrolu nad svojim kreditom i promijenite ga na bolje.

Prave kreditne tajne

Problematično je utvrditi kako točno funkcioniraju kreditni rezultati. Poput nuklearne fisije, učenja kineskog i podešavanja sata na vašem DVD playeru,

Napredna upotreba za Myspace

Članovi MySpacea mogu brzo generirati web stranicu pomoću predložaka. Ovi predlošci omogućuju korisnicima stvaranje generičke web stranice u vrlo kratkom