HEKLANJE

Dodajte vrijednost svojoj poslovnoj ponudi i povećajte zaradu

TEMU APP 100 E KUPON

Klasična pogreška mnogih novih tvrtki je da se natječu isključivo cijenom. Dodavanjem dodatnih značajki vašoj ponudi često je moguće naplatiti više cijene.

Recimo da ste, na primjer, mali proizvođač bezalkoholnih pića. Što biste mogli dodati što bi vam omogućilo da naplaćujete više cijene? Jedna od ideja mogla bi biti dodati malo vitamina u vašu smjesu ili ako je riječ o voćnom soku – bez dodanog šećera. Druga ideja bi mogla biti korištenje vrhunske ili nove ambalaže.



Jeste li vidjeli lizalicu u tubi koju djeca mogu otvoriti i zatvoriti? Temelji se na konceptu ruža za usne koji djeci omogućuje da imaju točno onu količinu koja strši za maksimalan okus. Obična lizalica može se prodavati po nekoliko centi, dok se ova prodaje po cijeni od oko jednog dolara! Isti proizvod plus novo pakiranje jednako je puno većoj dobiti.

Još jedna ideja koja je pobudila moje zanimanje bila je kada je poznati proizvođač zubne paste uspio povećati prodaju svog proizvoda samo povećanjem veličine rupe! Shvatili su da su njihovi kupci prije mazali red paste za zube, a kada su povećali veličinu otvora, ljudi su nastavili mazati istu duljinu ne shvaćajući da koriste više paste za zube!

Jeste li nedavno primijetili da limenke piva i sokova imaju šire otvore kako bismo brže popili svoje piće? Sada možete piti jednako lako iz limenke kao i iz čaše. Još nisu svi proizvođači slijedili ovaj primjer!

Pogledajte na Internetu i vidjet ćete da najbolje web stranice nude mnogo informacija besplatno. Neki od njih imaju čitav niz članaka koji vam govore kako raditi njihov posao! Naravno, ono na što stvarno računaju je činjenica da čak i ako vam pokažu kako to učiniti, možda nećete imati vremena ili volje za to! Objašnjavanjem uključenih procesa pokazuje njihovu stručnost o tom pitanju i znači da je veća vjerojatnost da ćete postati kupac.

Dodavanje dodatnih sastojaka, poboljšanje pakiranja, nuđenje besplatnih informacija i gledanje na to koliko je vaš proizvod jednostavan za korištenje mogu napraviti veliku razliku između naplate niske cijene i ostvarivanja malog dodatnog profita.

Govorite li jezik novca?

Znati zašto trošite jednako je važno kao i znati koliko trošite. Zbog toga su finacijaši u suradnji s psiholozima u