HEKLANJE

Oglašavate li se već na internetu?

Odvojite trenutak da razmislite kako biste doista odgovorili na ovo pitanje. Ako se dovoljno razmisli o svakom vlasniku tvrtke koji koristi internet u bilo koju svrhu, vjerojatno će otkriti da, bez obzira na to je li namjerno organizirao internetsku marketinšku kampanju, možda već reklamira svoje proizvode i usluge na internetu. Ovaj će članak ispitati neke suptilne načine na koje vlasnici tvrtki možda već oglašavaju svoje poslovanje na internetu.

Imate li web stranicu za svoju tvrtku? Vlasnici tvrtki koji potvrdno odgovore na ovo pitanje već oglašavaju svoje proizvode ili usluge online samo zahvaljujući činjenici da imaju internetsku stranicu. Imati aktivnu web stranicu znači da znatiželjni korisnici interneta mogu pristupiti vašoj web stranici. Možda ne promičete aktivno svoju web stranicu, ali možda ćete ipak otkriti da vaša web stranica izaziva interes za vaše proizvode unatoč nedostatku promotivnih nastojanja; ovo je oblik pasivnog marketinga.



Sudjelujete li na oglasnim pločama i uključujete li poveznicu na svoju web stranicu u svoj potpis? Opet vlasnici tvrtki koji potvrdno odgovore na ovo pitanje već oglašavaju svoju web stranicu na internetu. Pametni vlasnici tvrtki shvaćaju važnost sudjelovanja na oglasnim pločama povezanim s industrijom kako bi zainteresirali svoje proizvode i usluge, etablirali se kao poznavatelji industrije i ponudili poveznicu na vlastitu web stranicu čak i ako se nalazi u retku potpisa njihovih postova. Međutim, čak i vlasnici tvrtki koji to ne shvaćaju možda već nenamjerno uživaju u prednostima internetskog marketinga koje proizlaze iz sudjelovanja na oglasnim pločama samo radeći nešto u čemu uživaju i što možda rade kao oblik slobodne aktivnosti.

Uključujete li ključne riječi koje su relevantne za vaše poslovanje u sadržaj vaše web stranice? Vlasnici tvrtki koji potvrdno odgovore na ovo pitanje također već oglašavaju na Internetu optimizirajući svoju web stranicu za te ključne riječi. Ova optimizacija za tražilice (SEO) utječe na web stranice bez obzira na to jesu li uopće bile svjesne koncepta gustoće ključnih riječi i kako to može pomoći SEO web stranici. Vlasnici tvrtki vjerojatno će često koristiti određene riječi ovisno o vrsti proizvoda i usluga koje nude samo zato što je to prirodno i logično. Ova tendencija, međutim, može dovesti do toga da tražilice pospješuju rangiranje vaše web stranice za ove određene ključne riječi. Koncept SEO-a mnogo je uključeniji i složeniji od jednostavne česte upotrebe ključnih riječi, ali vlasnici tvrtki mogu dobiti neke koristi samo prirodnom primjenom relevantnih ključnih riječi na svoju web stranicu.

Tražite li povratne informacije od svojih kupaca na mreži? Ovo je još jedan primjer kako vlasnici tvrtki mogu slučajno plasirati svoju tvrtku na Internet. Većina vlasnika tvrtki shvaća važnost traženja povratnih informacija od kupaca u poslovne svrhe, a vlasnici tvrtki koji nude proizvode online mogu tražiti povratne informacije u obliku online anketa. Iako vlasnici tvrtki to možda rade samo u poslovne svrhe, činjenica da se to radi putem interneta čini da spada u kategoriju internetskog marketinga.

Već smo razgovarali o nekoliko načina na koje vlasnici tvrtki možda već oglašavaju na mreži, ali što je s vlasnicima tvrtki koji žele imati veću prisutnost na mreži? Vlasnici tvrtki koji se možda već slučajno bave internetskim marketingom možda će poželjeti pokrenuti široku internetsku marketinšku kampanju. Najbolji način da to učinite je angažirati konzultanta s iskustvom u internetskom marketingu da vam pomogne u stvaranju kampanje koja je učinkovita za vašu ciljanu publiku.

TEMU APP 100 E KUPON

Domaći sajmovi i Inozemni sajmovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je nova dva javna poziva u okviru Poduzetničkog impulsa iz prvog programskog područja: MINPO, http://minpo.hr/default.aspx?id=4139

Argentinski umak chimichurri

Ekologija potrošnje. Sakrijte kečap i umake spremite u hladnjak, opskrbite se peršinom i dobrim maslinovim uljem i napravite chimichurri …

Kozmetički stomatolozi

Ljepota može biti samo duboka. Međutim, pridaje mu se velika vrijednost u određenim područjima kao što su manekenstvo i gluma.