HEKLANJE

10 savjeta za poboljšanje vaše kreditne sposobnosti

Ovih dana većina nas koristi zajmove za kupnju kuće, osnivanje tvrtke ili kupnju automobila. Mnogi studenti uzimaju kredite za daljnje školovanje. Koliko brzo će zajam biti sankcioniran, kamatna stopa i sankcionirani iznos ovisit će o vašoj kreditnoj sposobnosti koja se temelji na vašem kreditnom izvješću. Osobe s ocjenama 700 i više dobit će niže kamate i brze sankcije. Zamislite da je vaš rezultat veći od 700, a druga osoba ima rezultat 698, tada će osoba s rezultatom 698 morati platiti kamatu veću za pola postotnog boda. A to znači da će tijekom godine dana osoba s nižim rezultatom platiti 19 000 USD ili više kao kamatu na zajam od recimo 165 000 USD.

Kreditna ocjena uzima u obzir: povijest plaćanja, trenutnu zaradu, trenutni dug, duljinu kreditne povijesti, vrste iskorištenog kredita i vaš novi kredit. Ako dva ili više članova vaše obitelji zarađuju, podnesite zajednički zahtjev za kredit.



Možete poduzeti nekoliko jednostavnih koraka i osigurati da vaš kreditni rezultat bude viši od 700.

• Održavajte dugu zdravu kreditnu povijest. Održavajte svoju najstariju kreditnu karticu i budite sigurni da plaćate sve račune na vrijeme. Nikada nemojte držati račune na čekanju dulje od 30 dana. Ako ste u škripcu, barem platite minimalne dospjele naknade.

• Nemojte imati previše kreditnih kartica. Naučite reći “NE” ponudama besplatnih kreditnih kartica. I održavajte dobar kreditni limit. Izbjegavajte korištenje svih dostupnih kredita na karticama.

• Osigurajte da je kreditno izvješće koje imate točno i da nema administrativnih ili drugih pogrešaka.

• Planirajte svoje financije tako da budu zdrave. Razmislite o konsolidaciji duga.

• Nikada nemojte iznenada zatvarati ili otvarati račune. To dovodi do sumnje da pokušavate manipulirati svojim kreditnim izvješćem.

• Ako imate problema, razgovarajte sa svojim vjerovnicima dovoljno unaprijed i dogovorite mudru otplatu. Zatražite od vjerovnika da se suzdrži od prijavljivanja zakašnjelog plaćanja.



• Zakašnjela ili odgođena plaćanja smanjuju vaš rezultat, stoga uvijek plaćajte račune na vrijeme. Pratite datume dospijeća i osigurajte da su svi računi plaćeni.

Naučite sve što možete o kreditnim izvješćima i rezultatima i imajte na umu kriterije dok upravljate svojim financijama. Održavajte ograničeni omjer duga i kredita i, ako je potrebno, potražite pomoć financijskog planera. Koristan izvor za učenje o upravljanju kreditom je: http://www.balancepro.net/services/index.html oni pružaju detaljnu pokrivenost o upravljanju novcem, upravljanju dugom i pregledu kreditnih izvješća.

Čak i ako vam se savjetuje, suzdržite se od podnošenja zahtjeva za stečaj. Sve što trebate učiniti je sjesti i smanjiti troškove, planirati svoje prihode i rashode i izbjegavati trošenje onoga što niste zaradili.



TEMU APP 100 E KUPON

Otvaranje obrta za masažu

Pozdrav svima ! Sorry ako je već netko postavio pitanje oko ovoga. Moja bolja polovica planira otvoriti obrt za masažu