HEKLANJE

Razumijevanje kreditne terminologije

Većina nas se u svakodnevnom životu suočava s kreditom ponekad u obliku kupnje na kredit ili korištenja kreditnih kartica. Ali postoje mnogi kreditni uvjeti koje biste trebali jasno razumjeti kako biste točno znali što je uključeno u vaš kredit.

1. Kreditna ocjena – Kreditna ocjena je statistički izračun podataka o kreditnoj sposobnosti dobivenih u kreditnom izvješću potrošača. FICO rezultat je uobičajena vrsta kreditnog rezultata koji uključuje Beacon i Empirica. Svi se oni koriste za izračun buduće vjerojatnosti otplate zajmova na temelju vaše kreditne povijesti.



2. FICO – FICO je matematički izračun koji zajmodavci koriste kako bi procijenili rizik povezan s posuđivanjem novca. FICO je kratica za Fair Isaac Company, tvrtku koja je izvorno stvorila formulu.

3. Likvidacija – Likvidacija je postupak pretvaranja imovine u gotovinu kako bi se isplatili vjerovnici, a ovaj se postupak koristi u osobnom i korporativnom stečaju kao rješenje za izlazak iz duga zajmodavaca.

4. Povrat – Povrat je dobrovoljna predaja robe kao rezultat neuspjeha kupca da plati ono što duguje. Dakle, ako kupite artikl na kredit i ne platite ga, subjekt koji vam ga prodaje ga vraća.

5. Revolving račun – Revolving račun je račun koji zahtijeva minimalnu uplatu svaki mjesec uz naknadu za uslugu. Kada se ovo stanje smanji, naknada za uslugu ili kamata također se smanjuju.

6. Bankrot – ovo je oblik financijske zaštite u kojem dužnik nije u mogućnosti platiti najamninu ili hipoteku i nema kredita niti sredstava za to platiti i stoga se ne može pomiriti s agencijama za naplatu.

7. Prosječno dnevno stanje – prosječno dnevno stanje je metoda izračuna vašeg kreditnog stanja i kamata. To uključuje kreditiranje vašeg računa od dana primitka vaše uplate.

8. Godišnja postotna stopa (APR) – APR je godišnja stopa koju zajmodavci naplaćuju zajmoprimcima za posuđivanje novca. Ovo je također poznato kao “trošak kredita”.



9. Amortizacija – Amortizacija je plan plaćanja koji zajmoprimcima omogućuje smanjenje duga kroz mjesečne otplate glavnice.

10. Prilagođeni saldo – Prilagođeni saldo je metoda izračuna vašeg kreditnog salda i godišnje postotne stope gdje se plaćanja izvršena tijekom ciklusa naplate oduzimaju od vašeg salda na kraju prethodnog ciklusa naplate.

 



TEMU APP 100 E KUPON

Heklački uzorci i dizajni

U svijetu Heklanja, uzorci su poput glazbe nota – svaki ima svoju priču i ljepotu. Heklački uzorci i dizajni predstavljaju

Kućni solariji

Ovo su najpopularniji i najprodavaniji kućni, nekomercijalni solariji koji se mogu naći na tržištu s cijenama između 1500 i 5000