HEKLANJE

Blogovi: besplatna promocija za vaše online poslovanje.

TEMU APP 100 E KUPON

Prošlo je nekoliko godina otkako se blogging prvi put pojavio. No, tek se nedavno počelo smatrati nečim više od hira.

Mnogi su tinejdžeri pribjegli blogovanju kao izlazu svojih emocija, malom internetskom kutku gdje mogu govoriti o svemu što ih muči ili čini sretnima.



Pametni trgovci sada su otkrili da je bloganje jedna od najboljih metoda internetskog marketinga koja ne košta ni centa.

Dakle, što je zapravo blog? Blog je skraćeni oblik “web dnevnika”. U osnovi, blog je internetski dnevnik. Blog se može postaviti bez ikakvih troškova, a može se koristiti samo za zabavu ili u poslovne svrhe.

Bloganje za vaše internetsko poslovanje izvrstan je način da povećate vidljivost svojih proizvoda i usluga. Evo nekoliko načina na koje će vaše internet oglašavanje imati koristi od korištenja bloga:

1. Držite svoje klijente ili kupce u toku s promjenama na vašoj web stranici. Putem svog bloga možete najaviti nove proizvode i pridružene web stranice.

2. Objavite svoja mišljenja, savjete ili recenzije o određenim proizvodima ili uslugama koje se odnose na vaše poslovanje. Objavljivanje je jednostavan proces uz bloganje.

3. Uključite članke koji će dohvaćati povratne veze i poveznice na vašu web stranicu koje će naknadno poboljšati vaše rangiranje na tražilicama. Tome se može pomoći stavljanjem dobro napisanih članaka i na blog i na web stranicu.

4. Također biste trebali uključiti partnerske veze u svoj blog kako biste zaradili dodatni prihod. U stvari, neki ljudi zarađuju dobre prihode samo od specijaliziranih blogova s relevantnim affiliate vezama.



5. Prikupite odgovore putem mogućnosti blogova da prihvate komentare čitatelja vašeg bloga. Ne samo da ovo gradi vaš sadržaj bez ikakvog napora s vaše strane, već možete naučiti i poboljšati svoje proizvode i usluge putem povratnih informacija od svojih čitatelja.

6. Povežite se s drugim blogerima. Kada drugi blogeri primijete da imate nešto dobro za reći na svom blogu, mogli bi vas staviti na svoje popise favorita – to će vas automatski povezati s njihovim blogovima i dodatno pomoći vašem rangiranju i prometu.

Dakle, kako postaviti blog? Postoji nekoliko opcija pomoću kojih možete iskoristiti prednosti ovog zabavnog i prilično jednostavnog načina reklamiranja svoje internetske tvrtke.



Možete učitati softver za bloganje, kao što je “wordPress”, na vlastitu domenu ili koristiti uslugu hostinga blogova. Host usluge kao što su LiveJournal i Blogger.com su najpopularnije u ovom području. Ti vam domaćini daju jednostavne upute o tome kako postaviti svoj blog.

Nakon što pokrenete svoj blog, možete ga promovirati na uobičajene metode. Neki primjeri su direktoriji blogova, sudjelovanje u relevantnim forumima ili pisanje i slanje članaka.

Ne zaboravite također da većina blog softvera ili pružatelja usluga ima ugrađenu funkciju za pružanje RSS sadržaja vašeg bloga. Tako da također možete poslati taj feed u RSS imenike i na poslužitelje feedova kao što je FeedBurner.com



Ali što god drugo radili, ne zaboravite dodati RSS feed kao sadržaj na svoje personalizirane početne stranice na Googleu, my.yahoo.com i my.msn.com . To će vam pomoći da vaš blog bude pauk i brže ga izlistavaju te tražilice.

Sada kada znate nešto više o prednostima besplatnog oglašavanja bloganja, sljedeći korak je poduzimanje radnji – sada. Sretno bloganje.