HEKLANJE

Korištenje društvenih mreža

Uvod

  • Što su društvene mreže
  • Značaj društvenih mreža u današnjem svijetu

Korištenje društvenih mreža



Korištenje društvenih mreža za osobne svrhe

  • Kontaktiranje prijatelja i obitelji
  • Dijeljenje fotografija i događaja

Korištenje društvenih mreža u poslovne svrhe

  • Marketing
  • Prodaja i reklame
  • Komunikacija s klijentima

Prednosti korištenja društvenih mreža

  • Lakoća komunikacije i povezivanja
  • Brzo širenje informacija
  • Povećanje prodaje i poslovne prepoznatljivosti

Korištenje društvenih mreža

  • Zloupotreba informacija i privatnosti
  • Virtualna ovisnost
  • Utjecaj na mentalno zdravlje

Zaključak

  • Društvene mreže su jedinstven alat kojima se može stupiti u kontakt s drugima
  • Potrebno je pravilno koristiti društvene mreže kako bi se izbjegli negativni utjecaji
  • Prednosti korištenja društvenih mreža su ogromne, no potrebno ih je koristiti s oprezom.

 

 



Što su društvene mreže

Društvene mreže su online platforme koje omogućuju korištenje interneta za stvaranje i razmjenu sadržaja te za komunikaciju s drugima. One se koriste za spajanje ljudi širom svijeta, dijeljenje informacija, fotografija i video zapisa, te za kontaktiranje prijatelja i obitelji.

Značaj društvenih mreža u današnjem svijetu



Društvene mreže postale su sastavni dio naših svakodnevnih života i imaju ogroman utjecaj na način na koji komuniciramo, radimo i družimo se. One omogućuju brzo širenje informacija i omogućuju nam da stupimo u kontakt sa ljudima širom svijeta u trenutku. Društvene mreže također imaju značajan utjecaj na poslovni svijet, omogućujući poslovnim ljudima da se predstave široj javnosti, stupe u kontakt sa svojim klijentima i lakše promoviraju svoje proizvode i usluge.

Kontaktiranje prijatelja i obitelji

Društvene mreže omogućuju nam da održavamo kontakt sa prijateljima i obitelji koji žive daleko od nas. Dijeljenjem fotografija, video zapisa i informacija, možemo osjetiti bliskost i povezanost sa onima koje volimo, čak i ako su fizički daleko.



Dijeljenje fotografija i događaja

Društvene mreže omogućuju nam da dijelimo fotografije i video zapise sa svojim prijateljima i obitelji. To nam omogućuje da podijelimo naše uspomene i događaje sa onima koje volimo, a istovremeno i da dobijemo njihove reakcije i komentare.

Korištenje društvenih mreža u poslovne svrhe

Društvene mreže omogućuju poslovnim ljudima da promoviraju svoje proizvode i usluge putem oglašavanja i marketinških kampanja. One također omogućuju kompanijama da stupe u direktan kontakt sa svojim klijentima i da odgovore na njihova pitanja i zahtjeve. Društvene mreže također mogu biti korištene za unapređenje interne komunikacije unutar kompanije, olakšavajući organiziranje i planiranje poslovnih događaja, sastanaka i projekata. Društvene mreže omogućuju korištenje mreže kontakata za stvaranje novih poslovnih prilika, povezivanje sa drugim poslovnim profesionalcima i razmjenu informacija i znanja.

Pitanja i brige vezane uz korištenje društvenih mreža

Privatnost

Korištenje društvenih mreža može predstavljati pitanje privatnosti, jer korištenjem istih dajemo dostupne informacije o sebi široj javnosti. Potrebno je biti svjestan i pažljiv u odabiru informacija koje želimo podijeliti sa drugima, te redovito provjeravati postavke privatnosti na svojem profilu.

Ovisnost

Dugotrajno korištenje društvenih mreža može dovesti do stvaranja ovisnosti i umanjenja kapaciteta za komunikaciju i interakciju u stvarnom svijetu. Potrebno je postavljati granice u korištenju društvenih mreža i redovito provjeravati svoje navike korištenja istih.

Dezinformacija i lažne vijesti

Društvene mreže mogu biti korištene za širenje dezinformacija i lažnih vijesti, što može imati štetne posljedice po javno mnijenje i donošenje odluka. Potrebno je biti svjestan ovog problema i provjeravati izvore informacija prije nego što ih podijelimo sa drugima.

Zaključak

U zaključku, društvene mreže su sastavni dio naš modernog svijeta i donose mnoge prednosti za poslovne i osobne svrhe. Međutim, korištenje društvenih mreža također može dovesti do pitanja privatnosti, stvaranja ovisnosti i širenja dezinformacija. Stoga, potrebno je biti svjestan ovih pitanja i briga i nastojati ih umanjiti kroz odgovorno i svjesno korištenje društvenih mreža. Ukratko, društvene mreže mogu biti korisne kao alat ukoliko se koriste na odgovoran i svjestan način.

 

Kako otvoriti email na Gmailu

Idite na web stranicu Gmail: Otvaranjem web preglednika i unosom “gmail.com” u adresnu traku, možete pristupiti Gmailovoj početnoj stranici.

Kliknite na “Stvori račun”: Na početnoj stranici Gmaila, kliknite na “Stvori račun”.

Popunite obrazac: Popunite obrazac s potrebnim informacijama, uključujući ime, prezime, korisničko ime i lozinku.

Potvrdite svoju e-mail adresu: Gmail će poslati potvrdni e-mail na adresu koju ste upisali u obrazac. Kliknite na poveznicu u e-mailu kako biste potvrdili svoj račun.

Prijava: Kada potvrdite svoj račun, moći ćete se prijaviti u Gmail koristeći korisničko ime i lozinku koje ste upisali u obrazac.

Konfiguriranje računa: Nakon što se prijavite, moći ćete konfigurirati svoj račun, uključujući dodavanje potpisa, uređivanje postavki i organiziranje e-mailova.

Počnite koristiti Gmail: Sada možete početi koristiti Gmail za slanje i primanje e-mailova, upravljanje kalendarom, korištenje Google Dokumenata i mnoge druge stvari.

 

Kako otvoriti profil na Facebooku

Otvaranje računa: Idite na web stranicu Facebooka i kliknite na “Registrirajte se”.

Unos informacija: Unesite svoje ime, e-mail adresu ili broj telefona, lozinku, rođendan i spol.

Potvrda računa: Facebook će vam poslati poruku za potvrdu na e-mail adresu ili broj telefona. Kliknite na link ili unesite kod koji ste dobili da biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Nakon potvrde računa, moći ćete izraditi svoj profil. Unesite dodatne informacije o sebi kao što su fotografija profila i osnovne informacije, uključujući mjesto prebivališta, školu i radno mjesto.

Povezivanje sa prijateljima: Facebook vam omogućuje da pretražite i povežete se sa svojim prijateljima koji su već članovi Facebooka. Možete također pozvati svoje prijatelje da se pridruže Facebooku putem e-maila ili SMS-a.

Korištenje Facebooka: Sada kada ste izradili svoj profil, moći ćete koristiti Facebook za objavljivanje statusa, slika, videozapisa i dijeljenje informacija sa svojim prijateljima. Moći ćete također pratiti aktivnosti svojih prijatelja, sudjelovati u grupama i događajima te stupati u kontakt sa drugim ljudima i kompanijama.

 

Kako dodati prijatelja na Facebooku

Prijavite se na Facebook: Otvaranjem web preglednika i unosom “facebook.com” u adresnu traku, možete se prijaviti u svoj Facebook račun.

Pronađite profil prijatelja: Možete pretraživati Facebook kako biste pronašli profil svog prijatelja, koristeći njegovo ime, prezime ili korisničko ime.

Kliknite na “Dodaj prijatelja”:  Kada pronađete profil svog prijatelja, kliknite na dugme “Dodaj prijatelja” koje se nalazi na vrhu stranice.

Potvrdite zahtjev: Facebook će poslati zahtjev svom prijatelju da vas dodaje kao prijatelja. Vaš prijatelj može prihvatiti ili odbaciti zahtjev.

Pratite status zahtjeva: Moći ćete pratiti status zahtjeva na svojoj stranici za zahtjeve za prijateljstvo. Ako je zahtjev prihvaćen, vaš prijatelj će se pojaviti na vašem popisu prijatelja.

Kontaktirajte prijatelja: Kada je zahtjev za prijateljstvo prihvaćen, moći ćete kontaktirati svog prijatelja koristeći Facebookove funkcije za poruke ili objave na njegovoj zid.

 

Kako otvoriti profil na Instagramu

Preuzimanje aplikacije: Preuzmite aplikaciju Instagram na svoj pametni telefon ili tablet.

Registracija: Kliknite na “Registrirajte se” i unesite svoje ime i prezime, korisničko ime, e-mail adresu i lozinku.

Potvrda računa: Instagram će vam poslati potvrdni e-mail. Kliknite na link u e-mailu da biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Izradite svoj profil tako što ćete dodati fotografiju profila i biografiju. Možete također dodati informacije o svom mjestu boravka i web stranici.

Povezivanje sa prijateljima: Povežite se sa svojim prijateljima koji su već na Instagramu. Možete ih pronaći putem pretraživanja ili putem svog Facebook naloga.

Objavljivanje sadržaja: Sada možete početi objavljivati svoje fotografije i videozapise na Instagram. Možete ih označiti svojim prijateljima i dodati opise i hashtagove.

Pratite druge korisnike: Možete pratiti druge korisnike kako biste vidjeli njihov sadržaj i sudjelovali u njihovoj zajednici.

Koristite aplikaciju: Sada kada ste izradili profil, možete iskoristiti sve funkcije aplikacije Instagram, uključujući objavljivanje sadržaja, pratiti druge korisnike, sudjelovati u zajednici i komunicirati sa drugima.

 

Kako otvoriti profil na Twitteru

Preuzimanje aplikacije: Preuzmite aplikaciju Twitter na svoj pametni telefon ili kompjuter.

Registracija: Kliknite na “Registrirajte se” i unesite svoje ime, e-mail adresu i lozinku.

Potvrda računa: Twitter će vam poslati potvrdni e-mail. Kliknite na link u e-mailu da biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Izradite svoj profil tako što ćete dodati fotografiju profila i biografiju.

Povezivanje sa prijateljima: Povežite se sa svojim prijateljima koji su već na Twitteru. Možete ih pronaći putem pretraživanja ili putem svog drugog društvenog mrežnog računa.

Objavljivanje tweetova: Sada možete početi objavljivati tweetove. Tweetovi su poruke od najviše 280 znakova.

Pratite druge korisnike: Možete pratiti druge korisnike kako biste vidjeli njihove tweetove i sudjelovali u zajednici.

Koristite aplikaciju: Sada kada ste izradili profil, možete iskoristiti sve funkcije aplikacije Twitter, uključujući objavljivanje tweetova, pratiti druge korisnike, sudjelovati u zajednici i komunicirati sa drugima.

Kako otvoriti profil na TikToku

Preuzimanje aplikacije: Preuzmite TikTok na svoj pametni telefon.

Registracija: Kliknite na “Registrirajte se” i unesite svoj broj telefona ili e-mail adresu i lozinku.

Potvrda računa: TikTok će vam poslati potvrdni kod na broj telefona ili e-mail. Unesite kod kako biste potvrdili svoj račun.

Izrada profila: Izradite svoj profil tako što ćete dodati fotografiju profila i kratku biografiju.

Povezivanje sa društvenim mrežama: Možete se povezati sa svojim društvenim mrežama, uključujući Facebook i Instagram, kako biste automatski dobili prijatelje na TikToku.

Objavljivanje videa: Sada možete početi objavljivati svoje videe. TikTok koristi AI da bi vam pomogao stvoriti zabavne i privlačne videe.

Pratite druge korisnike: Možete pratiti druge korisnike kako biste vidjeli njihove videe i sudjelovali u zajednici.

Koristite aplikaciju: Sada kada ste izradili profil, možete iskoristiti sve funkcije aplikacije TikTok, uključujući objavljivanje videa, pratiti druge korisnike, sudjelovati u zajednici i komunicirati sa drugima.

 

TEMU APP 100 E KUPON

Ubiti Billa

Riješite se nekih “dodataka” Ključ financijske slobode je stvaranje bogatstva. Ključ izgradnje bogatstva je eliminacija svih dodatnih računa kako biste

Komercijalna vanjska rasvjeta

Svjetleći jumbo plakati, natpisi trgovina i svjetlucava svjetla stvaraju ambijent iz bajke, mame lovce na povoljne cijene i povremene promatrače