HEKLANJE

10 načina da eksplodirate svoju prodaju u stratosferu…

TEMU APP 100 E KUPON

1. Trošite novac na ciljano oglašavanje umjesto na oglašavanje u masovnim medijima. Ne želite uzalud trošiti novac za oglašavanje na ljude koji nisu zainteresirani.

2. Prilagodite sve svoje e-poruke tako da budu pročitane. Uključite ime primatelja u predmet. Ovo će brzo privući pažnju ljudi. Također svakako uključite svoje poslovne kontakt podatke u svoj potpis.



3. Privucite više pretplatnika na svoj besplatni e-zine dajući im besplatne bonuse poput e-knjiga, softvera, online usluga i drugih poticaja.
Također, pošaljite detalje o nadolazećim promocijama, popustima ili natjecanjima na svoj popis e-pošte.

4. Prodajte oglasni prostor u svom e-zinu i na svojoj web stranici. Ovo će stvoriti dodatni izvor prihoda za vaše poslovanje.

5. Pokažite svojim izgledima koliko entuzijazma postoji za vaš proizvod i posao. Koristite svjedočanstva. Također, postavljanje jedne izjave na SVAKU stranicu puno je učinkovitije od standardne stranice s desetak izjava.

6. Ugodite svojim kupcima koji se žale. Možete im vratiti novac, dati im popust, dati im besplatan dar, brzo riješiti problem itd.
Vratit će se kupiti od vas ako se sjete da ste riješili njihov problem.

7. Natjerajte klijente da se oduševe vašim poslom i oni će reći svojim prijateljima. Dajte im poticaje za preporuke, pokrenite natjecanja itd. Ljudi će se vraćati vašem poslu ako svaki mjesec bude nešto novo.

8. Izgradite svoj popis za uključivanje dopuštajući posjetiteljima da se prijave za besplatni e-zine, e-knjige, softver, natjecanja, nagradne igre itd. Ponudite ovo i za pomoć postojećim klijentima da se dodaju na vaš popis e-pošte.

9. Napišite i pošaljite članke izdavačima e-zina ili webmasterima. Ako želite da se objavi, treba biti kao članak, a ne kao oglas. Redovito pišite različite članke i vaš će se položaj na tražilicama poboljšati.



10. Saznajte više o tome tko je vaš ciljni kupac. Imajte online ankete ili upitnike. Pitajte svoje klijente za njihovo mišljenje. Neka vam kažu što im se sviđa/ne sviđa u vezi vašeg poslovanja i proizvoda.