HEKLANJE

HSBC – tvrtka raznolika kao i njezina ponuda

TEMU APP 100 E KUPON

HSBC je međunarodni bankarski subjekt s više od 10 000 ureda u više od 80 zemalja na pet od sedam kontinenata (a ako će itko uskoro bankirati na Antarktiku, kladio bih se da su to ovi ljudi). Mnoge od tvrtki osnivača ove međunarodne grupe potječu iz razdoblja prije više od jednog stoljeća. Njihov vrlo prikladan slogan je ‘Mi smo svjetska lokalna banka’. To je ilustrirano njihovom sposobnošću da osiguraju mjesto u povijesti kao prva međunarodna banka dopuštena u ruralnoj Kini.

HSBC je kratica za The Hong Kong and Shanghai Banking Corporation, prvu članicu onoga što je sada HSBC grupa. Otvoren je 1865. kako bi se iskoristila sve veća trgovina između Kineza i Europljana. Unatoč svom imenu i povijesti, tri od četiri zemlje u kojima trenutno ima najviše podružnica nisu u Europi ili Aziji. Pet najprisutnijih zemalja su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko, Brazil i Francuska.



HSBC slavi svoju raznoliku povijest i razvio je Zid povijesti s više od 3500 fotografija koje prikazuju članove HSBC grupe, kako ih opisuje web stranica HSBC-a, koji djeluju kao ‘i pionir i stup bankarstva.’ Izložba privlači mnoge posjetitelje u bazi poslovanja tvrtke u Londonu, Engleska.

Grupacija se bavi komercijalnim bankarstvom, investicijskim bankarstvom i privatnim bankarstvom, uz još nekoliko drugih djelatnosti, među kojima je, naravno, i izdavanje kreditnih kartica. HSBC nudi kreditne kartice pretežno, ako ne i potpuno, pod oznakom MasterCard. Držeći se svog slogana, razvili su širok raspon ponuda kreditnih kartica za gotovo bilo koji prihod ili društveni status

Njihove ponuđene kartice uglavnom odgovaraju istom kalupu kao i kartice drugih tvrtki koje ih izdaju, iako nude i neke manje korištene značajke. Na primjer, HSBC Mastercard Cash ili Fly Rewards kartica uobičajena je vrsta nagradne kartice. Bodovi stečeni tijekom vremena mogu se zamijeniti za popuste na letove ili neograničeni povrat novca. Tu je i Orchard Bank (dio HSBC grupe) Secured MasterCard, koja čak kaže prije nego što podnesete zahtjev da je loša kreditna sposobnost u redu. Svaki mjesec izvještava sva tri kreditna ureda, što može poboljšati vašu kreditnu sposobnost ako trebate takav popravak. Možemo samo pretpostaviti da to također može naštetiti vašoj kreditnoj sposobnosti ako ne plaćate. Kartica također omogućuje vlasnicima da sami postave svoj kreditni limit.

HSBC se uglavnom bavi društvenim i ekološkim pitanjima, kao što je financiranje obrazovnih projekata grupe u svim regijama u kojima ima podružnice. HSBC također zagovara smanjenje stakleničkih plinova, te tvrdi da su prva velika banka koja je postigla ugljičnu neutralnost kupnjom ‘zelene struje’ i smanjenjem svoje emisije. Grupa je također dala najveću pojedinačnu donaciju ikad Svjetskoj zakladi za divlje životinje, Earthwatchu i Botanic Gardens Conservation International za podršku očuvanju divljih životinja i čišćim rijekama. Čudi li se zašto ih je časopis Fortune proglasio jednom od najcjenjenijih tvrtki na svijetu?

Skimiranje kreditne kartice

Sva tehnološka čuda imaju svoje nedostatke, a to vrijedi i za kreditne kartice. Jedan oblik prijevare s kreditnom karticom je