HEKLANJE

Odabir najboljih nagradnih kreditnih kartica za vas

TEMU APP 100 E KUPON

Uz toliko nagradnih kreditnih kartica koje možete izabrati, kako možete odabrati najbolju za sebe? Evo nekoliko pitanja koja si možete postaviti prije nego što odlučite koju ćete nagradnu kreditnu karticu dobiti za sebe:

Koju vrstu nagrade stvarno želite? Nagradna kreditna kartica može nuditi nagrade za putovanja, nagrade za gorivo i nagrade za povrat novca. Koja vrsta nagrade stvarno odgovara vašem životnom stilu? Provjerite je li program nagrađivanja koji ćete odabrati nešto od čega stvarno možete imati koristi.



Ima li godišnju naknadu? Neke nagradne kreditne kartice naplaćuju visoku godišnju naknadu za nastavak vašeg članstva u nagradnom programu. Ako je to slučaj, određuje li godišnja naknada nagrade koje ćete zaraditi za cijelu godinu? Na primjer, ako morate potrošiti 100 USD ili više za godišnju naknadu samo da biste dobili nagradne bodove od 50 USD, onda to nije velika korist. Međutim, danas postoji mnogo nagradnih kreditnih kartica koje nude besplatnu godišnju ili nisku godišnju naknadu plus priliku za zarađivanje neograničenog broja nagradnih bodova što doista čini veliku stvar.

Ima li kreditna kartica fiksnu ili promjenjivu stopu? Većina nagradnih kreditnih kartica ima fiksni APR ili 0% APR kao uvodnu ponudu. Međutim, kada završi početno razdoblje, primjenjuje se promjenjivi APR. Imajte na umu da to znači da će se vaša kamatna stopa temeljiti na osnovnoj stopi, tako da postoji rizik da kada se glavna stopa poveća, vaš APR također može biti nevjerojatno visok. Također imajte na umu da kreditne kartice imaju minimalnu gornju granicu, što znači da čak i ako primarna stopa dramatično padne, vaša kamata neće pasti ispod minimalne gornje granice.

Koliko će vam trebati prije nego što dobijete nagradu? Pažljivo proučite bodovni sustav koji se primjenjuje na program nagrađivanja kreditnom karticom koji odaberete. Morate biti posebno svjesni točnih uvjeta kada je u pitanju zarada i iskorištavanje nagrada čak i prije nego što upišete karticu.

Primjenjuje li se politika jednog boda za potrošeni dolar na opće kupnje ili se primjenjuje samo na kupnje koje ste obavili u odabranim trgovinama? Ako je tako, možda biste trebali razmisliti je li pridružena trgovina u kojoj trebate kupovati trgovina koja nudi razumne cijene. Ako morate svaki put kupovati u skupoj trgovini samo da biste skupili bodove, tada možda samo trošite više od onoga što si možete priuštiti.

Postoji li ograničenje broja bodova koje možete zaraditi? Neke kreditne kartice daju izdašne bodove svojim vlasnicima kartica, ali samo na ograničeno vremensko razdoblje. Nakon toga možete biti ograničeni na zarađivanje samo nekoliko bodova na svom računu.

Postoji li i razdoblje isteka za prikupljanje nagrada? Hoće li nagrade biti oduzete ako se ne iskoriste nakon određenog vremenskog razdoblja? Budite sigurni da će vam kreditna kartica koju odaberete dati dovoljno vremena za prikupljanje i zarađivanje bodova, posebno ako se radi o nagradnoj kartici za putovanja. U protivnom biste mogli završiti uzalud skupljajući bodove samo zato što niste zaradili dovoljno bodova na vrijeme. Još bolje, odaberite nagradnu kreditnu karticu koja vam omogućuje da uštedite što više bodova u neograničenom razdoblju.

Naučite pravilno disati

Da biste produžili svoj život, danas možete učiniti nešto vrlo važno – disati dublje. U prosjeku čovjek dnevno udahne 20000