HEKLANJE

10 savjeta o tome kako izliječiti akne na leđima

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji nekoliko načina kako izliječiti akne na leđima. Bacne – kratki izraz za akne na leđima su kao i svi obični oblici akni. Može se pojaviti kao prištići, miteseri, pustule ili u težim slučajevima izgledat će kao cista od akni. Ovo se obično pojavljuje tijekom puberteta kada žlijezda lojnica počinje agresivno raditi. Prištići na leđima kod muškaraca, žena, tinejdžera ili odraslih nemaju određeni raspon godina ni spola i praktički mogu pogoditi bilo koga. U nastavku su navedeni neki od načina liječenja bakti.

1. Nosite hladnu odjeću i stavite malo pudera na leđa kako biste spriječili znojenje. Ovo je važan način kako izliječiti akne na leđima. Promijenite odjeću ako ste se previše znojili na njoj kako biste spriječili daljnje nakupljanje akni na leđima.



2. Nakon intenzivne aktivnosti vjerojatno biste se previše znojili. Odmah se istuširajte ili ako nije moguće, obrišite znoj ručnicima od mekane tkanine poput pamuka.

3. Osušite kožu tapkanjem nakon tuširanja. Nemojte trljati ručnik. Moglo bi iritirati vašu kožu i uzrokovati upalu na leđima.

4. Ako vaše akne na leđima još nisu ozbiljne, još uvijek možete koristiti antibakterijska sredstva za čišćenje koja su namijenjena za akne na licu. Danas postoje i sapuni protiv akni koji se mogu koristiti ne samo za lice već i za tijelo. Izbjegavajte korištenje običnog sapuna. Ovi sapuni možda neće zadovoljiti zahtjeve vaše osjetljive kože.

5. Izbjegavajte nositi ruksake dok vam akne na leđima ne nestanu. To bi spriječilo zagrijavanje vaših leđa što bi rezultiralo većim znojenjem i uzgojem bakterija koje uzrokuju akne na leđima.

6. Jedan od najboljih načina kako pravilno izliječiti akne na leđima je korištenje gelova ili krema koje sadrže najmanje 10 posto benzoil peroksida. Mogu se kupiti u drogerijama i bez recepta dermatologa (liječnika za kožu).

7. Studije pokazuju da benzoil peroksid djeluje bolje kada se koristi s proizvodima koji sadrže alfa-hidroksi. To će dvostruko brže zaliječiti i osušiti akne na leđima.

8. Neki ljudi također imaju prirodne tehnike kako izliječiti akne na leđima. Jedan kućni lijek za liječenje akni na leđima je korištenje domaćeg sapuna od natrijevog hidroksida (lužina) uz dodavanje malo ulja čajevca. Ovo ne isušuje i ne liječi brže akne, ali bi vam definitivno dalo mekšu kožu.



9. Napravite piling jednom tjedno. Ako ne želite trošiti novac na kupnju skupih pilinga za tijelo, umjesto toga možete upotrijebiti šećer kako biste skinuli sve one mrtve stanice kože. Učinite to na zahvaćenom području kao što su leđa i stražnjica.

10. Možete potražiti stručnu pomoć u slučaju vrlo teških akni na leđima. Njihovo se nema čega sramiti. Dermatolozi su voljni pomoći ljudima koji pate od ove vrste kožnih problema. Vjerojatno bi preporučili lijekove koji se izdaju na recept, antibiotike koje treba uzimati oralno, lokalne tretmane, retinol ili čak oralne kontraceptive (samo za žene).

Pa eto. Ovo je samo deset najučinkovitijih načina kako izliječiti akne na leđima.



Affiliate marketing

Affiliate marketing može uvelike povećati brojke prodaje uz samo malo povećanje kvalitete i kvantitete affiliate partnerstava. Prednost korištenja podružnica je