HEKLANJE

Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika

TEMU APP 100 E KUPON

Pigmentacija kože na licu svojim vlasnicima donosi puno tuge. Među razlozima ovog kozmetičkog nedostatka su hormonalne promjene, izlaganje suncu, traume i razne bolesti. Kako se riješiti staračkih pjega? Evo 5 učinkovitih načina.
Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika
Tema pigmentacije na licu postala mi je poznata od 29. godine. Nakon rođenja najmlađeg sina. Svijetle mrlje gotovo su odmah nestale kad je dojenje završilo. Ali nakon nekoliko godina dobila sam raspršenu pigmentaciju na čelu. Za ovo, međutim, moram reći “hvala” kozmetičarki koja mi je ponudila žuti piling . Još uvijek popravljam posljedice. Zbog toga sam s velikim zanimanjem počeo proučavati ovu temu. I na temelju rezultata mog osobnog istraživanja, pokušaja i pogrešaka, spreman sam podijeliti radne metode.
Pigmentacija kože i 5 načina da se riješite
Razlozi pigmentacije
Načini rješavanja staračkih pjega
Pažnja: članak se odnosi isključivo na vrstu pigmentacije koja nije povezana s nasljedstvom. Odnosno, mrlje su se pojavile kad je osoba dostigla punoljetnost.
To ne uključuje pjege, rodne znakove i druge vrste pigmentacije koje se mogu pojaviti od rođenja. Također, ne razmatram patološke slučajeve kada je pigmentacija već toliko pokrila lice da praktički nije napustila svijetla područja kože.
Razlozi pigmentacije
Hormonske promjene. Pigmentirane mrlje često se pojavljuju u trudnica, tijekom dojenja, pa čak i u određene dane menstrualnog ciklusa. Obično ta pigmentacija nestaje kad se promijeni sastav hormona u tijelu. Na primjer, nakon poroda ili nakon završetka dojenja.
Međutim, u nekim slučajevima mrlje ostaju. I u ovom slučaju govorimo o hormonskom poremećaju.
Osunčanost. To je ključni razlog. Napokon, što je pigmentirano mjesto? Manifestacija je pretjeranog nakupljanja melaninskog pigmenta na jednom mjestu. A ovisno o tome koliko se pigmenta nakupilo, mrlja ima boju u rasponu od svijetlo žute do smeđe.
Melanin djeluje kao zaštitnik naše kože: na sve je načine štiti od oštećenja ultraljubičastim zrakama. Ali kad je njihov učinak predug i agresivan, tada melanociti (stanice koje sintetiziraju pigment) djeluju aktivnije i proizvode višak melanina.
Ozljede. Oštećenja kože i termičke opekline još su jedan vrlo čest uzrok pigmentacije. Ozlijeđena koža ne može u potpunosti ispuniti zaštitnu funkciju i ne može se nositi s negativnim učincima sunčeve svjetlosti.
Bolesti unutarnjih organa. Prije svega – bubrezi, žučni mjehur, jetra i crijeva.
Nedostatak određenih elemenata u tijelu.
Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika
Deficit posebno utječe na:
Bakar. Njegov se nedostatak očituje ne samo u kršenju pigmentacije kože, već i u pigmentaciji kose. Rano sijeda kosa može biti jedan od znakova nedostatka bakra.
Nikotinska kiselina (vitamin PP). Sudjeluje u sintezi mnogih hormona i enzima.
Vitamin A. Upravo je on odgovoran za stanje naše kože. Vitamin A se sintetizira u jetri.
Cinkov. Pomaže u distribuciji i isporuci vitamina A u organe.
Vitamin B9 (folna kiselina). Usporava prekomjernu sintezu melanina, štiti kožu od ultraljubičastih zraka.
Vitamin B12. Normalizira proizvodnju pigmenta, odgovoran je za boju kože.
Vitamin C. Povećava lokalni imunitet kože, djeluje kao antioksidans.
Vitamin D. Naš glavni zaštitnik kože, sprečavajući prodor ultraljubičastih zraka u duboke slojeve. Regulira proizvodnju melanina.
Vitamin E. Ispravlja proizvodnju estrogena, regulirajući time sintezu melanina.
Višak (prekomjernost) određenih elemenata u tijelu. Prije svega, govorimo o žlijezdi. Kad je ima previše, može se razviti hemokromatoza, pigmentirana ciroza. Sama bolest smatra se nasljednom i prenosi se genetski. Ali ako se osoba drži zdrave prehrane, tada se hemokromatoza možda neće očitovati ni u čemu. Bolest uzrokuje kršenje metabolizma željeza: prekomjerno se nakuplja u jetri i povećava koncentraciju pigmenta u tkivima i organima.
Uz to, višak željeza ometa apsorpciju cinka i bakra.
Uzimanje određenih lijekova. Tipično, antibiotici i lijekovi koji povećavaju osjetljivost kože na ultraljubičasto svjetlo.
Zloupotreba alkohola. Neke vrste alkoholnih pića sadrže puno tiramina koji izaziva nakupljanje pigmenta u tkivima.
Načini rješavanja staračkih pjega
Naravno, u okviru ovog članka, ne razmatram laserske tehnologije i druge hardverske tehnike. Riječ je samo o tome što žena može raditi kod kuće.
Pilinge.
Najučinkovitija tehnika za rješavanje svježih staračkih pjega. Pomaže u osvjetljavanju ili čak u potpunosti uklanjanju s kože. Naravno, sada govorim o domaćim pilingima. Profesionalni pilinzi pomažu vam da dođete do dubljih slojeva kože i riješite se čak i opsežnih tamnih mrlja, ali takve bi postupke trebao raditi samo dobar stručnjak. Inače možete dodatno pogoršati situaciju (kao što se dogodilo u mom slučaju sa srednjim pilingom!).
Sada koristim gotove cjelogodišnje pilinge profesionalnih i poluprofesionalnih marki. Ovi pilinzi ne ljušte kožu niti povećavaju njezinu osjetljivost na UV zrake.
To su, na primjer, sredstva temeljena na:
mandelna kiselina (nema fotosenzibilizirajuće djelovanje, tj. ne povećava osjetljivost na svjetlost);
mliječna kiselina (dobro izbjeljuje i vlaži kožu, ali budite oprezni ako imate rozaceju – nemojte se zanositi);
jabučna kiselina (dovoljno blaga, ujednačava ten);
limunska kiselina (izbjeljuje, ne uzrokuje osjetljivost na UV zrake, ali govorimo SAMO o gotovom proizvodu, a ne o limunu ili razrijeđenoj limunskoj kiselini u hrani – ovo je pozdrav opeklinama!)
vinska kiselina (također dobro izbjeljuje i čisti, a također vlaži kožu i poboljšava mikrocirkulaciju);
ferulna kiselina (ne samo da obnavlja boju, već i štiti od ultraljubičastih zraka);
fitinska kiselina (potiče regeneraciju kože).
Od jeseni do ranog proljeća možete raditi pilinge na bazi salicilne, glikolne i drugih kiselina koje djeluju dublje.
Što je pri ruci, svježa sezonska rajčica iz vlastitog vrta je najsigurnija. Samo trljam kriške rajčice po licu, a zatim ih operem nakon nekoliko minuta. Rajčica sadrži kiseline koje pomažu u osvjetljavanju gornjeg sloja kože. Ali budite oprezni: rajčica je prilično jak alergen. I bolje je prvo provjeriti područje kože: na primjer, zglob.
Važna pravila za kućni piling:
Izvode se samo tečajem, i to ne svaki dan.
Sastav prvi put ne biste trebali držati na licu ni 5 minuta – to je previše! Počnite doslovno za 2 minute. I postupno povećavajte vrijeme.
Neka vaša koža ne bude „prozirna i sjajna“. Zastrašujuće je čitati neke priče u kojima djevojke koriste lijek s voćnim kiselinama kao svakodnevnu rutinu. Tako možete uništiti sve barijerne funkcije kože i u potpunosti se riješiti sloja lipida koji je štiti od vanjskih utjecaja. Tada se nemojte iznenaditi ranim borama.
Piling se ni pod kojim uvjetima ne smije stavljati na madeže, rodne znakove ili upale na koži!
Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika
Izbjeljujuće maske / kreme.
Neću se dugo zadržavati na ovom pitanju.
Činjenica je da bilo koji “losioni” djeluju samo na najgornji sloj kože. A mnogi popularni recepti daleko su od sigurnih. Konkretno, uporaba limunovog soka ili farmaceutskih pripravaka koji uopće nisu namijenjeni licu!
Ponekad pročitate i pomislite: “Pitam se tko će biti odgovoran za posljedice takvih manipulacija?” Djevojke stavljaju na lice nepoznatu smjesu s octom / soda / limunom / vodikovim peroksidom i drugim “narodnim lijekovima”, na ovom mjestu dobivaju kemijske opekline kože i vječnu pigmentaciju. Jer naša koža, iako je sposobna za oporavak, ali samo do određene mjere.
Ako stvarno želite koristiti sigurne maske za izbjeljivanje, onda kupite profesionalne proizvode za “krom” kožu. Sastav takvog lijeka može uključivati:
arbutin (vrlo popularan među Japankama u kremama za izbjeljivanje);
Kojić kiselina (uništava pigment i blokira enzim tirozinazu);
azelaične, glikolne kiseline (obje zaustavljaju sintezu melanina, ali se ne koriste u ljetnoj sezoni!);
retinoična kiselina (također blokira proizvodnju melanina, ali proizvod s tim sastojkom ne može se koristiti tijekom razdoblja intenzivnog izlaganja suncu, to jest ljeti!);
N-acetilcistein (posvjetljuje mrlju).
Nadam se da svi razumiju da se takvi alati također mogu koristiti samo na tečaju. I to ne svaki dan i tijekom cijele godine.
Masaže.
Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika
Ulomak masaže tehnikom Chizu Saeki
Napokon smo došli do zabavnog dijela! Znam koliko su ljudi skeptični koji su daleko od tehnika prirodnog pomlađivanja i iscjeljivanja. No zapravo se niti jedan kućni piling i maska ​​ne može uspoređivati ​​po snazi ​​učinka s onim što daje REDOVNA samo-masaža lica i prehrane (o tome – u nastavku).
Bilo koje primijenjeno sredstvo (piling, krema, maska, serum) djeluje isključivo na najgornje slojeve kože. Ali raste iznutra prema van. A dobna točka samo je vrh sante leda. Neka uspijete olakšati “mrlju” maskama – ovo je, naravno, radost i pobjeda. Ali pigment će se i dalje nakupljati na istom mjestu. I nema garancije da se nova mjesta neće pojaviti na drugim mjestima.
Dok masaža djeluje na cijelo područje kože na licu. Naravno, u područjima s kojima radite.
Kako masaža pomaže u uklanjanju pigmentacije? Nisam slučajno naglasio riječ “pomaže”. Ne očekujte da ćete masažom ukloniti tamno smeđe mrlje. Ali on ima takav učinak na kožu da pomaže riješiti se pigmentacije u kombinaciji s drugim mjerama.
Kako djeluje samo-masaža: aktivira cirkulaciju krvi i mikrocirkulaciju u koži. Što to vodi do:
Poboljšana je prehrana kože. To poboljšava sve njegove kvalitete: postaje elastičniji, elastičniji.
Kao rezultat toga, poboljšava se zaštitna funkcija kože: ona postaje otpornija na štetne učinke vanjskih čimbenika. Konkretno, može dulje podnijeti učinke ultraljubičastih zraka i manje je pod utjecajem njih.
Metabolički procesi u koži su ubrzani. To znači da se takozvani toksini brže izbacuju. Suvišak pigmenta se brže razgrađuje i uklanja.
Ubrzana je regeneracija kože. Sjećate li se da koža raste iznutra prema van? Ako je vaša prehrana postala uravnoteženija, a tijelo zdravije, postupno će pigmentacija nestati. No, kako bi donji čisti slojevi kože brzo istisnuli roženi sloj s staračkim pjegama, potrebno je poboljšati regenerativnu funkciju kože. Odnosno, pojačati njegov oporavak.
Ako ste pažljivo pročitali o tome kako masaža utječe na kožu, onda razumijete: u doslovnom smislu riječi, masažni pokreti ne brišu staračke pjege, poput gumice. I daju odgođeni učinak u usporedbi s pilingima. Ali! Pilingi djeluju, iako brzo, ali problem sam po sebi ne rješava, već samo njegovu vanjsku manifestaciju. Dok masaže pomažu koži da postane zdravija.
Koje su masaže za kućnu upotrebu najsvestranije:
Izbrišite dob s lica na japanskom. Asahi masaža (masaža limfne drenaže)
Japanska masaža lica Chizu Saekija. 6 učinkovitih tehnika!
Kako zagladiti kožu? Žlice!
Plastika za lice … vlastitim rukama! Japanska masaža Korugi!
Benita Cantieni. Podmlađivanje lica na talijanskom jeziku
Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika
Potpuna prehrana.
Prije svega, trebate voditi brigu o režimu pijenja. Budući da se svi metabolički procesi u tijelu događaju samo uz sudjelovanje vode. Tijekom dana poželjno je popiti dovoljnu količinu čiste vode brzinom od najmanje 0,3 litre na 1 kg težine. Brojka može varirati ovisno o regiji prebivališta i stupnju tjelesne aktivnosti.
Ako govorimo o proizvodima, onda je dovoljno podsjetiti na nedostatak kojih elemenata dovodi do stvaranja pigmentacije. I uključite u prehranu više hrane bogate sljedećim tvarima:
Bakar. Najviše je u jetri bakalara, kakau u prahu (ako vas ludo vuče čokolada, onda je možda razlog samo nedostatak bakra! Odaberite tamnu čokoladu i priuštite si par komada bez grižnje savjesti!), Lignje , orašasti plodovi (posebno u kikirikiju i lješnjaku), škampi, grašak, leća, heljda.
Vitamin A. Izvori: mrkva, buča, čičak, marelica i mnoštvo drugog voća izražene narančaste boje.
Vitamini skupine B. Izvori: životinjski proizvodi (meso, riba, jaja).
Vitamin C. Najbogatiji izvori: šipk, paprika.
Vitamin D. Izvori: Riblje ulje, žumanjak.
Vitamin E. Nerafinirana biljna ulja.
Vitamin PP. Izvori: Grašak, avokado, rajčica.
Poboljšanje endokrinog sustava i cijelog organizma.
Naravno, prije svega preporučujem kontaktiranje stručnjaka ako imate bilo kakve bolesti unutarnjih sustava tijela, uključujući endokrini i imunološki sustav.
Kao dio svog kanala, imam pravo govoriti samo o preventivnim mjerama i sigurnim načinima poboljšanja. I želim vam skrenuti pažnju na kineski zdravstveni sustav – qigong. I još ću dodati: kineski iscjelitelji nazivaju bubrege vratima života. Mnoge su vježbe posebno dizajnirane da održavaju bubrege zdravima. I jetru. Oba ova organa igraju važnu ulogu u tome kako izgleda naša koža. Uključujući odgovorni su za ujednačenost njegove boje.
Ono što preporučujem iz kineskih vježbi:
Pa, jedna vrlo jednostavna vježba s kojom se malo ljudi može nositi. Provjerite se!
Neobično hodanje: samo 400 koraka i zdravi ste! Špijunirao bebe
Kako vratiti zdravlje u 7 minuta? Jutarnji kompleks kineskog profesora Li Guilina
Tibetanska gimnastika protiv starenja. 5 jutarnjih bisera
Načini suočavanja s staračkim pjegama: 5 učinkovitih tehnika
A stanje limfnog sustava ne može se zanemariti. Nije slučajno što se naziva i imunološkim. Dobra limfna drenaža i limfna cirkulacija izravno utječu na metabolizam u tijelu. A u koži – posebno.
Pokušao sam opisati sveobuhvatan pristup borbi protiv pigmentacije. Napokon, sasvim je očito da bilo kakve vanjske manipulacije s kožom daju samo privremeni rezultat. Uvijek želite pronaći točno uzroke. I oni su u našem zdravlju.
Vanjski učinci na kožu (pilinzi, maske za izbjeljivanje) pomažu u osvjetljavanju mrlja, a integrirani pristup (masaže, prehrana, poboljšanje zdravlja) sprječava širenje staračkih pjega na licu. I na tijelu, uključujući.