HEKLANJE

10 savjeta za poboljšanje osobnog proračuna

TEMU APP 100 E KUPON

$Clip kuponi. Ovo je najvažnije pravilo osobnog proračuna. Zašto? Jednostavno zato što bi vam nekoliko minuta provedenih u izrezivanju kupona moglo uštedjeti više dolara u redu za naplatu.

$Kupujte na veliko. Ako su vaši omiljeni proizvodi na sniženju, kupnja na veliko trenutno bi vas mogla koštati više, ali bi vam mogla uštedjeti mnogo u budućnosti. Neki dobri primjeri su artikli koji nemaju rok valjanosti, poput sapuna, šampona, toaletnih potrepština i drugih kućanskih predmeta. Konzervirana hrana s dugim rokom trajanja također je idealna za kupnju na veliko.



$Spremanje kusur može biti velika pomoć u vašoj potrazi za osobnim proračunom. Iznenadili biste se koliko se brzo sitniš može skupiti i, čak i ako je to 50 ili 100 USD mjesečno, vaši novčići mogu dovesti do ozbiljne gotovine. Mnogi ljudi odbacuju svoje novčiće ili ih jednostavno bacaju uokolo bez razmišljanja, ali njihovo spremanje u zdjelu ili tanjir uvelike će pomoći kada je riječ o osobnom proračunu.

$Stavite dio svake plaće u broj ušteda svaki tjedan ili mjesec. Bilo da se radi o nekoliko dolara ili nekoliko stotina, uvijek provjerite stavljate li neku svotu novca na štedni račun. Ako je moguće, uplatite 10-20% od svake plaće.

$Izbjegavajte impulzivnu kupovinu. Ova vrsta kupnje je ono što u konačnici dovodi do kajanja kupca. Kako biste to izbjegli, razmislite o tome što želite kupovati i pobrinite se da izbjegnete dodatke u zadnji tren osim ako su prijeko potrebni ili si ih možete priuštiti, a da niste u škripcu.

$Kupujte prodajne police. Svatko s vremena na vrijeme uživa u dotjerivanju svoje garderobe pa, kada dođe vrijeme da dodate nekoliko novih komada odjeće, svratite do prodajnog stalka za velike uštede. Nema ništa loše u držanju nekoliko dodatnih dolara u džepu, koji se kasnije mogu iskoristiti za male životne potrepštine.

$Izbjegavajte korištenje kreditnih kartica s visokim kamatama osim ako ih ne možete otplatiti u roku od šest mjeseci. U protivnom je vjerojatnije da će vas progutati kamate i na kraju platiti prvotnu kupnju nekoliko puta više.

$Ako ipak koristite kreditnu karticu za kupnju, pokušajte upotrijebiti onu s početnim APR-om ili redovno niskom kamatnom stopom. To bi vam moglo uštedjeti velike novce svaki mjesec, a također i u budućnosti, što je jedno od najvažnijih pravila za osobni proračun.

$Zatražite besplatne uzorke. Brojne web stranice, uključujući StartSampling.com i WalMart.com, nude kupcima mogućnost da zatraže besplatne uzorke proizvoda određenih artikala. Sve od losiona za kožu i šampona do poslastica za pse i proizvoda za kućanstvo dostupno je svima koji traže. Osim toga, mnogi proizvođači nude besplatne uzorke novih proizvoda izravno putem vlastite web stranice.



$Ako se nađete u sve većem dugu kreditne kartice, nazovite vjerovnika i zatražite da vas se uključi u program pomoći. Ova vrsta programa omogućuje niže kamate i manja plaćanja na određeno vrijeme. Ovisno o vjerovniku, može biti na snazi nekoliko mjeseci ili dok se ostatak ne isplati u cijelosti. Ova metoda ne samo da će pomoći vašem trenutnom osobnom proračunu, već će vam dati i dodatnu financijsku slobodu u budućnosti kada dug bude u cijelosti plaćen.

5 grešaka kod mršavljenja

Svjedoci smo raznih pogrešaka koje se čine prilikom mršavljenja. Postoje razne teorije koja je prehrana dobra za nas i koji