HEKLANJE

10 savjeta za razgovor s bilo kime

Kako u bilo kojem slučaju razgovarati s bilo kime? Mnogi, ako ne i svi, žele odgovor na ovo pitanje. Napokon, sposobnost komunikacije put je do uspjeha na poslu i u vašem osobnom životu. Kako možete postati samopouzdaniji i pronaći pristup bilo kojoj osobi? Vrlo je jednostavno: trebate što više komunicirati i to ispravno. Kakav je odgovor u našem članku.
Promijenite svoj način razmišljanja
Glavna stvar koja vas sprječava u normalnoj komunikaciji je vaš način razmišljanja. Riječ je o tome kako se osjećate zbog reakcije osobe na vaše riječi.
Primjerice, ako tijekom razgovora sugovornik pogleda u drugom smjeru, to može značiti bilo što. Možda je sramežljiv ili razmišlja o nečemu. Ali to uopće ne znači da ga vaše riječi ne zanimaju.
Budite jednostavniji u postupcima sugovornika, pokušajte razmišljati pozitivno. To je ključ uspješne komunikacije.
“Zakoračite u stvarnost” sugovornika
Želite li željeti komunicirati s vama? Koristite jednostavnu tehniku: “zakoračite u stvarnost sugovornika”, odnosno započnite razgovarati s osobom na njenom jeziku. Primjerice, razgovarajte o tome čime je strastven u prvim minutama razgovora. Ako je osoba slušala glazbu prije susreta s vama, postavite joj pitanje o glazbi. To će izazvati trenutni odgovor i zainteresirati osobu.
Budite pozitivni
Unutarnja se energija zasigurno odražava u intonaciji i govoru tijela. Ako ste izvan svoje vrste, može biti teško trenutno prilagoditi i stvoriti dojam osobe koja udiše optimizam. Stoga se prije početka razgovora pokušajte prilagoditi pozitivnom valu. Smislite nešto što će vam pomoći da se razveselite. I tada će se vaše samozadovoljno stanje sigurno prenijeti na vašeg sugovornika.
Zamislite da je komunikacija avantura
Ako ponekad imate poteškoća u komunikaciji, promijenite svoj stav prema ovom procesu. Zamislite da je razgovor s neznancem avantura ili neka vrsta igre. Ovakav stav pomoći će vam da pronađete mnoštvo novih i korisnih poznanstava i, napokon, počnete uživati ​​u komunikaciji.
Osjetite raspoloženje s kime razgovarate
Prva fraza u bilo kojem razgovoru određuje njegov uspjeh. Da biste pravilno započeli razgovor, morate znati u kojem je raspoloženju sugovornik.
Primjerice, ako je osoba promišljena i tužna, potpuno je besmisleno započeti razgovor koji zrači radošću. Ovo će ga samo odgurnuti. Najbolje je pokušati se prilagoditi njegovom valu: čak i mirno raspoloženje razgovora pomoći će vam da pronađete ključ komunikacije. Sugovornik će s vaše strane osjetiti razumijevanje i bit će spremniji podržati razgovor.
Pronađite razlog nesporazuma
Najčešća prepreka u komunikaciji je međusobno nerazumijevanje koje nastaje kad sugovornik ne protumači pravilno značenje vaših riječi.
Najčešće se rađa zbog razlika u razmišljanjima: svatko od nas ima svoje životno iskustvo i svijet vidi na svoj način, svaki ima svoje poglede i vrijednosti. Prema tome, značenje koje stavljamo u riječi sugovornik možda neće shvatiti onako kako bismo željeli. Stoga poteškoće u komunikaciji.
Pazite na ton glasa
Percepcija bilo kojeg izgovora više ovisi o tonu govora nego o određenim riječima. Iste riječi, ovisno o tonu, mogu se shvatiti kao šaljive, smiješne ili ozbiljne. Značenje riječi također se mijenja ovisno o tonu. Stoga, prije nego što nešto kažete, odaberite odgovarajuću intonaciju.
Ne bojte se biti odbijeni
Mnogi se boje razgovarati s neznancima iz straha od odbijanja. Najčešće dolazi iz djetinjstva, kada je djetetu oduzeto pravo glasa i prisiljeno je u svemu dogovoriti se s roditeljima i učiteljima. Svaka zamjerka ili primjedba moraju se progutati. Na temelju toga raste nesposobnost ponašanja u teškim komunikacijskim situacijama. Kad se odrasle osobe s ovim iskustvom odbiju u djetinjstvu, osjećaju se ranjivo i bespomoćno te pokušavaju uopće izbjeći nepotreban kontakt.
Ispravno odgovorite na kritiku
Kad je osoba kritična prema nečemu, bolje je da joj se odmah ne bunite. Čim izrazite svoje neslaganje, on će početi braniti svoje mišljenje. Prigovarajući naglašavate da druga osoba griješi. Stoga, ako sugovornik da kritičku primjedbu, a vi ne razumijete sasvim što misli, najbolje je da ga prvo zamolite da objasni svoje stajalište.
Znati pravilno odbiti
Ponekad vas u razgovoru pitaju o nečemu o čemu uopće ne želite razgovarati, a kako se ponašate ovisi o održavanju kontakta između vas i sugovornika ili barem osjećaju ove osobe – uostalom, može se osjećati vrlo nelagodno. Kad vas sugovornik pita o nečemu o čemu uopće ne želite razgovarati, onda umjesto da se spotaknete o svaku riječ i osjećate se nespretno iz cijele ove situacije, bolje je iskreno priznati da je razgovor nepoželjan. Važno je odgovoriti na način da sugovornik shvati: ne želite sada razgovarati o tome, ali istodobno održavajte prijateljski ton i ne zaustavljajte se. To će vam pomoći izbjeći neugodnosti.

Estetska stomatologija 101

Cilj estetske stomatologije, odnosno elektivnog stomatološkog zahvata, je poboljšati izgled zuba i uljepšati osmijeh. Estetska stomatologija ne doprinosi zdravlju zuba.