HEKLANJE

10 sjajnih razloga zašto je disciplina pisanja članaka neophodna za svakog trgovca na internetu

TEMU APP 100 E KUPON

Najteži dio kod pisanja je natjerati se da stvarno počne pisati. Većina pisaca obično mrzi pisati, ali voli kada završi pisanje. Da bi mogli pobjeći tom procesu, neki pisci čine samo odugovlačenje.

Ovakvim stavom stvarno se ništa ne postiže. Jedan od osnovnih razloga zašto neki razmišljaju na ovaj način je taj što se boje neuspjeha. Oni su također vršili ogroman pritisak na sebe, misleći da ono što bi napisali i proizveli mora biti briljantno.



Činjenica je da niti jedan pisac, niti osoba u tom smislu, nije savršen. Svatko ima mane, a nesavršenosti su savršen razlog zašto bi trebalo više pisati.

Važna je disciplina. Bez toga se ništa neće napraviti niti napisati. Postojanje discipline tjera svakog pisca, posebno one koji pišu članke za internet, da razmišlja jasno i ide dalje od svojih ovozemaljskih briga. Kad netko ima disciplinu, fokus je na rezultatu, a ne na egu.

Disciplina služi kao vodič

Posjedovanje discipline omogućuje svakome da razmišlja na lucidan način. Također pomaže u pronalaženju načina za predstavljanje pojedinosti i činjenica članka. Disciplinirani um lako obavlja stvari.

Korištenje vodiča za numeriranje znakova koji bi trebali biti prisutni u svakom retku određenog članka je jednostavan i kontroliran način da se ograniči, kao i definira o čemu se piše i kako.

Promatrajte kako to i postavljanje ograničenja samome sebi zapravo pomaže piscu da sastavi članak čime se izbjegavaju neugodni prekidi u svakoj rečenici. Kada se to učini, postiže se čitljivost članka, a tema postaje puno jasnija.

Disciplina pomaže u postizanju fokusa



Postoji milijun stvari o kojima se može pisati, kao i milijun stvari za reći. Posjedovanje discipline uvelike olakšava odabir određene ideje ili teme. Općeniti problem još uvijek se može raščlaniti na podteme i početi odatle.

Riječi koje se koriste za takav članak također moraju biti prikladne vrsti ciljanog čitatelja. Nakon što se to odluči, odabir odgovarajućeg raspoloženja, bilo da je ozbiljno, smiješno itd., bit će puno lakši.

S disciplinom je lakše razdvojiti temu



Ako je jednostavno previše naporno napisati članak u jednom ustani i kreni moda, jedino rješenje je – nemojte ga pisati.

Disciplinirajte se da razmišljate o članku u jednostavnim i praktičnim malim dijelovima. Svaku ideju shvatite kao jedan odlomak. Zatim razmislite o drugoj ideji u smislu drugog odlomka. Zatim napravite jednostavan nacrt članka, kao i problema i tema koje će ga pokriti.

Discipliniraj se da samo prepustiš



Pisanje je proces. Najbolje je da pisanje ne bude prisilno. Takav stav proizvodi članak koji je krut, nečitljiv i – najvjerojatnije – nedopadljiv.

Discipliniraj se da samo pišeš

Svašta bi moglo iskrsnuti u glavi o članku koji namjeravate napisati.

Lako je biti ometen oko drugih tema koje bi mogle biti uključene u članak, ili drugih pitanja, kao i drugih podtema.

Najbolje je držati se trenutne teme. Moraju se izbjegavati teme ili pitanja koja su izvan glavne točke.

Zapamtite da je cilj napisati, dovršiti i završiti članak. Zabavljanje bilo kakvih oblika smetnji neće biti od pomoći.

Budite disciplinirani da ne uređujete — barem ne još

U svim prvim nacrtima, ključ potpunog pisanja je pustiti ideje da samo teku. Uređivanje mora i morat će doći kasnije. Uređivanje nije dio procesa pisanja, barem u ovoj fazi u kojoj misli zapravo teku, pa neka to bude.

Budite disciplinirani da ponovno pročitate i pregledate članak

Nakon što je pisanje gotovo, ovo je savršeno i najbolje vrijeme da ga počnete čitati, kao i pregledavati. Prvi nacrti moraju biti lektorirani. Ovo je ujedno i najbolje vrijeme za početak uređivanja.

Provjerite i saznajte koji dijelovi zaostaju. Postoji li neka slaba ideja koju treba poduprijeti? Nema li pravopisnih grešaka u članku? Ima li grešaka u gramatici? Na takve pogreške treba obratiti pozornost jer bi mogle odvratiti čitatelje od ideje i poante članka.

Discipliniraj se da se opustiš

Nakon pisanja, ostavite članak da stoji ili stoji sam. Ustanite i jedite, spavajte, čitajte, gledajte televiziju ili jednostavno izađite.

Pobrinite se da provedete barem jedan dan puštajući članak da odahne.

Discipliniraj se za ponovno pisanje

Povratak na članak nakon dosta vremena odsustva od njega omogućuje svakome da ga pogleda svježim očima.

Provjerite naslov. Pregledajte jesu li rečenice cjelovite misli. Izbrišite ili ponovno napišite ono što treba urediti ili ponovno napisati.

Dobro napisani članci trebali bi biti zadovoljavajući, a ne ostavljati čitatelje da žele imati više.

Discipliniraj se kako bi članak postao poznat

Nakon što je sve rečeno, napisano i učinjeno, sada je vrijeme da pošaljete članak. Čitatelje treba na odgovarajući način obavijestiti odakle je članak došao, tko ga je napisao ili postoji li poveznica vezana uz članak i njegov izvor.

Ukratko, disciplina pomaže svakome, osobito u pisanju, započeti i završiti zadatak metodičnim procesom koji stvarno funkcionira. Sve što je potrebno je disciplina da se to izvede.

Članak se može slobodno objavljivati sve dok članak, ime autora i podaci o biografiji s poveznicom ostaju upisani. Ako se koristi za e-tečaj, molimo obavijestite autora putem e-pošte. Kontakt informacije nalaze se na njezinoj stranici.