HEKLANJE

12 stvari koje biste stvarno trebali znati o SEO-u

TEMU APP 100 E KUPON

Istraživanja pokazuju da više od 90% svih online korisnika koristi tražilice kako bi pronašli ono što traže, bilo proizvode/usluge ili samo stare informacije.

Sljedećih dvanaest točaka će, nadam se, sažeti filozofiju, pristup i metodologiju pitanja SEO-a koja je i zdrava i učinkovita, uz pružanje korisnog uvida u samu industriju.



1. Sadržaj. Sadržaj. Sadržaj.
Učinkovito, profesionalno, optimizirano pisanje teksta je jedini, najvažniji čimbenik u bilo kojoj SEO kampanji. Tražilice indeksiraju web stranice na temelju sadržaja koji se nalazi na svakoj stranici web mjesta. Uz temeljito razumijevanje jezika i gramatičkih konvencija u kombinaciji s intenzivnim istraživanjem, kako bi se pronašao i iskoristio fokus tržišta, netko može premjestiti web stranicu na viši nivo “SERP-a” (Stranica s rezultatima tražilice) na metodički i etički način. način.

2. Analizirajte web zapise.
Izmjerite sve, barem dva puta, pa ponovno provjerite. Iako bih bio prvi koji bi rekao da su mnogi postupci koji čine optimizaciju web stranice više umjetnost nego znanost, potrebno je vrlo znanstveno pristupiti rezultatima truda. To se postiže metodičnim vođenjem zapisa i analizom web-dnevnika web-mjesta. Postoji niz specijaliziranih softvera koji olakšavaju posao, ali u najmanju ruku potrebno je pažljivo pratiti posjetitelje stranice i njihovu aktivnost dok su na stranici. Bez obzira na to koliko dobro isplanirana strategija, ona je uglavnom teoretska dok se ne dokaže rezultatima, koji se mogu mjeriti samo zapisnicima i temeljitom analizom njihovog sadržaja.

3. Nitko ne može jamčiti broj 1 rangiranja na Googleu ili bilo kojoj drugoj tražilici.
Oni koji obećavaju takve podvige ili će optimizirati za tako nejasne izraze pojmova za pretraživanje (kao što su “zeleni zakržljali widgeti s ljubičastim točkicama i glazurom”) koje vjerojatno nitko neće tražiti ili iznose lažne tvrdnje koje nemaju namjeru zadržati ili imaju unutarnju prednost u Googleu, nešto što će brzo izgubiti kada pošteni ljudi u Googleu saznaju za to. Druga opcija, da će uzeti novac i pobjeći, vrijedi spomenuti ovdje, ali bit ću pristojan.

4. Neke stvari su jednostavno glupe.
Ne morate poslati svoju stranicu na 50.000 tražilica. Tvrtke koje nude ovu uslugu su u najboljem slučaju sumnjive. 85% rezultata pretraživanja na Internetu dolazi iz jedne tražilice, koja će, ako imate jednu poveznicu s uspostavljene web stranice, ili još bolje, direktorija, sasvim dobro pronaći vašu stranicu, sama. Četiri (4) tražilice čine preko 90% prometa na webu. Što se tiče bilo kakve navodne koristi koja bi mogla proizaći iz uvrštavanja na opskurnu tražilicu u Bocvani koja je specijalizirana za safarije u pustinju Kalahari i prima 7 pogodaka dnevno; dobro, shvatio si.

5. SEO nije plaćanje po kliku.
Iako nitko ne bi raspravljao o učinkovitosti povećanja prometa i prodaje putem dobro planirane kampanje plaćanja po kliku, ostaje činjenica da su stope konverzije općenito niske i prestaju čim “plaćanje” prestane. S dobro isplaniranom i provedenom SEO kampanjom, dok rezultati mogu potrajati malo duže, oni nastavljaju proizvoditi, i zapravo rastu, dugo nakon što je posao obavljen i plaćen. Nerijetko se susrećemo da su nakon temeljite optimizacije stranice potrebne samo manje prilagodbe u tijeku, prvenstveno vezane uz novi sadržaj i/ili nove artikle prodaje ili usluge.

6. SEO nije vještičarenje, druidizam, šamanizam.
Niti zahtijeva nikakve posebne pjesme, ceremonijalne vatre ili odjeću, iako neki od nas povremeno vole zavijati na puni mjesec. Ne postoje “vrlo tajne” prakse koje ugledni SEO ne može reći klijentu, sucu ili njegovoj majci, što se toga tiče. Sama priroda interneta uvijek je bila kooperativna i ne postoji ništa o SEO-u što se ne može naučiti, uz veliku dozu vremena i novca. Ugledna tvrtka za SEO dat će vam raščlambu stavke po stavci kamo ide novac. Budite oprezni ako osjetite tajnovitu atmosferu ili bilo kakvu nespremnost da odgovorite na pitanja. Iako postoje tehničke točke za koje je potrebno malo pozadine da bi se potpuno razumjeli, ako netko ima solidan pregled cijele situacije, jednostavno objašnjenje trebalo bi biti dovoljno lako smisliti.

7. Uradi sam SEO.
Da, možete provesti vlastitu SEO kampanju i pronaći uglednu SEO tvrtku koja će vam pomoći u planiranju i organizaciji. Otprilike jedna polovica moje vlastite klijentele obavlja neki dio stvarnog posla sama ili ima svoje interno posvećeno osoblje da to radi, nakon razgovora o ciljevima poslovanja/web stranice, temeljite analize web stranice, sveobuhvatnog istraživanja izraza za pretraživanje, i usmjerene upute o načinima i sredstvima postizanja visokih SERP-ova. Ove pripremne radnje prati detaljan program prijedloga i metoda koje klijent zatim može implementirati sam ili angažirati druge da ih izvedu. Prosječna ušteda; 30-40%.



8. Fazna implementacija.
Iako mnoge tvrtke troše tisuće dolara mjesečno na optimizaciju tražilica, dostupna je alternativa koja će vam isplatiti povećanje prodaje i potencijalnih kupaca bez velikih početnih ulaganja. Najvažnije je uzeti u obzir renomiranu tvrtku koja će prvo obaviti početnu procjenu i predložiti planiranje optimizacije. Metoda pokušaja i pogreške koštat će mnogo više, dugoročno gledano, sa ili bez željenog rezultata. Nakon proučavanja plana i utvrđivanja provedivog proračuna, možete ga provesti koliko god to financije dopuštaju.

9. Sjetite se stare izreke: “Ako zvuči predobro da bi bilo istinito, vjerojatno jest.”
Nikada ovo nije bilo istinitije nego u području SEO-a. Iako će konkretni i mjerljivi dobici uvijek proizaći iz dobro osmišljene i provedene strategije optimizacije, Internet je konkurentan medij i svi želimo biti broj jedan. Prihvatite da će vas ravnomjerno kretanje prema gore, tijekom vremena, staviti ispred bljeska nakon kojeg slijedi pad.

10. Misao za razmišljanje.
U utrci za vrh na kocki je samo postojanje vaše web stranice, vaše tvrtke, a vrlo vjerojatno i vaše reputacije. Čuvajte se bilo kakvih “prečaca” ili manje od etičkih shema koje bi netko mogao predložiti za postizanje vaših poslovnih ciljeva. Kada je sve rečeno i učinjeno, vi ste, vlasnik tvrtke, taj koji snosi odgovornost za bilo koju tvrtku ili pojedinca koje zaposlite. Inzistirajte na tome da točno znate što je strategija i koji se koraci poduzimaju za njezinu provedbu. Ako vam se čini i najmanje sumnjivo, zatražite i dobijte objašnjenje. U ovom slučaju, ne samo da neznanje nije blaženstvo, već bi moglo biti i početak kraja vašeg poslovanja.



11. Sve dolazne poveznice nisu jednake.
I relevantnost za vašu djelatnost i temu web stranice i PR vrijednost dolazne veze određuju koliko su vrijedni za vaš vlastiti PR rang. S Googleom koji je započeo trend, tu nema ničeg novog, a većina drugih ga slijedi, dani grabljenja svih ulaznih veza, na bilo koji mogući način, su prošli. Ne samo da nisko rangirani i/ili irelevantni ulazni linkovi neće pomoći, oni će, zapravo, izazvati kaznu. Farme veza, besplatne sheme poveznica, automatizirani softver za prikupljanje veza ili bilo koja druga moda koja ne provjerava pažljivo veze i web stranice s kojih dolaze dugoročno će učiniti više štete nego koristi.

12. To je više od pukih činjenica i brojki.
Odnos između online poslovanja i SEO-a možda je jedan od najbližih poslovnih odnosa. Kako bi bio učinkovit, SEO mora znati ne samo činjenice i brojke koji se odnose na pothvat, već on/ona mora znati nešto o snovima i težnjama poslovnih voditelja. Stvari koje se obično ne pojavljuju u prospektu često su neprocjenjive informacije kada se traži “pravo uklapanje” u složeni svijet interneta. Moji klijenti ponekad pitaju, zbog učestalosti mojih poziva i e-pošte u ranim fazama, “Jesam li ja vaš jedini klijent?” Obično se nasmijem i kažem nešto u smislu da dok ne budem poznavao vaš posao gotovo jednako dobro kao vi, da, vi ste jedini koji se računa.