HEKLANJE

3 načina za povećanje prometa na vašoj web stranici.

TEMU APP 100 E KUPON

Možda svi na neki način znate za ove metode, ali pogledajmo 3 najpouzdanija i najučinkovitija načina za povećanje prometa na vašoj web stranici na vrijeme.

Budući da sam web programer, znam kako izgraditi atraktivnu i funkcionalnu web stranicu koja vrijedi više od cijene koja se naplaćuje kupcu. Da u mojoj glavi to nije dodana vrijednost, ne bih se trudio pokušavati to prodati. Ubrzo sam shvatio da je izrada web stranice samo polovica izazova za moje klijente, a da je povećanje prometa bilo sljedeće. Tri glavna načina o kojima ćemo govoriti su plaćanje prometa, slanje e-pošte na vašu listu za slanje e-pošte (za čiju je izgradnju potrebno vrijeme) i na kraju zajedničko ulaganje s drugim vlasnikom web stranice. To znači da vam oni šalju promet, a vi s njima dijelite zaradu 50:50. Možete koristiti softver za praćenje broja pogodaka proizvedenih njihovim slanjem e-pošte.



1. Kupnjom prometa možete ciljati na ljude koji već traže vaš proizvod. Najveći igrač ovdje je Google. Siguran sam da ih dobro poznajete  Za one koji su novi u ovoj industriji, kad god pokrenete google pretraživanje, popise koji se prikazuju na desnoj strani svatko može kupiti. Za svaki klik plaćate 5 centi i više. Možete imati promet koji se prikazuje na vašoj web stranici 5 minuta nakon postavljanja Google Adwords računa. Druge tražilice također nude ovu uslugu plaćanja po kliku (PPC).
Sljedeći korak nakon plaćanja prometa je praćenje rezultata. Možete pratiti broj pogodaka iz različitih izvora kako biste se usredotočili na one koji proizvode prodaju. Recimo da ste imali 4 različita izvora oglašavanja koji su ostvarili ukupnu prodaju od 200 USD i potrošili ste ukupno 80 USD. To je profitna marža od 250%. Kad biste mogli vidjeti da je 20 USD koje ste potrošili s PPC oglašivačem A proizvelo 0 dolara u prodaji i isto za oglašivača B. Oglašivač C je donio 20 USD u prodaji, ali oglašivač D je donio nevjerojatnih 180 USD u prodaji. To je 900% zarade i tada biste mogli usmjeriti svoj novac za oglašavanje na taj izvor kako biste povećali zaradu. Svaka vrsta oglašavanja mora imati sustav praćenja visoke točnosti.

2. Slanje popisa e-poštom sljedeća je metoda koja s vremenom postaje vaša najveća prednost. Nema režijskih troškova i možete stvoriti veliku navalu prodaje svaki put kada pošaljete e-poruku. U prošlom sam članku spomenuo da bi prijava trebala biti između 10 i 33%. To je postotak posjetitelja za koje možete očekivati da će se prijaviti na popis za slanje e-pošte. Imajući automatske odgovore, te posjetitelje možete ponovno privući natrag na svoju web stranicu. Postoji velika vjerojatnost da će kupiti drugi put. Ako odu, možete im poslati još jedan e-mail da ih zamolite da se vrate i natjerati ih da se vraćaju sve dok na kraju ne kupe.

Također je važno znati koliko često slati e-poštu na svoj popis. Ovdje je ključ dodati vrijednost i redovno slati besplatan sadržaj. Između traženja da nešto kupe, pošaljite nešto besplatno što je vrijedno. Općenito, jednom mjesečno je prikladno vremensko razdoblje između e-poruka ili češće, ovisno o vašem tržištu. Neki ljudi šalju e-poštu tri puta dnevno i njima to ide, ali evo što radi mom mentoru, tako da je to najbolje što znam.

3. Zajedničko ulaganje.

Strategija je jednostavna, druge web stranice šalju e-poštu i postavljaju strateške poveznice na svoje web stranice kako bi privukle posjetitelje na vašu web stranicu. Plaćate im samo za prodaju ostvarenu bilo kojim klikovima. Općenito, 50% dobiti je najbolje jer je to jednak udio.

Ovdje je ključno učiniti što je moguće lakšim za svog JV partnera. Napravite e-poštu za njih, banner oglase i bilo koji drugi promotivni materijal koji će im pomoći.

JV poslovi omogućuju vam stvaranje puno prometa na vašoj web stranici u kratkom vremenskom razdoblju i vrlo brzu izradu popisa za slanje e-pošte. Podršku za JV možete dobiti od svih etabliranih tvrtki u području u koje želite ući ako im pristupite ispravno.