HEKLANJE

3 razloga zašto virusni marketing funkcionira

TEMU APP 100 E KUPON

Webmasteri i prodavači koji koriste viralni marketing obično imaju različite razloge za korištenje. Neki se kunu u njegovu učinkovitost, a neki ga vole jer ih dovodi ravno do ciljanog tržišta. Ako još uvijek niste sigurni u prednosti viralnog marketinga, nastavite čitati.

— Zaražavanje



Virusni. Sama riječ ima negativnu konotaciju, asocirajući na slike bolesti i štetnih mikroba. Neka vas ta riječ ne zavara jer iako nosi negativnu konotaciju u fizičkom svijetu, u kibernetičkom prostoru znači upravo suprotno! Imati ovu pogrešnu predodžbu moglo bi biti nepovoljno za vas jer bi moglo predstavljati razliku između toga da ste web stranica izgubljena u mraku na mreži i da budete sljedeća nova popularna stranica koju svi guglaju.

Viralni marketing naziva se takvim jer je ‘zarazan’. Viralni marketing ima nekoliko prednosti za vas, i to iz dobrih razloga. Koristi jedan od najučinkovitijih i najjeftinijih marketinških alata u povijesti – usmenu predaju. Kladim se da biste dvaput razmislili o lošem mišljenju o virusnom marketingu ako shvatite da je uspjeh stvari kao što su GoogleMail ili GMail i višerazinskog marketinga – MLM ili koji se ponekad naziva “piramida” – uglavnom doveo do virusnog marketinga. Ovaj primjer pokazuje svakom webmasteru da se uspjeh može ponoviti na online tržištu.

— Odbacite to cjepivo: Tri razloga zašto djeluje:

Slobodno je. To je kao magija za bilo čije uši. Izvrstan je posebno za novoosnovane tvrtke jer može brzo generirati interes za vaš proizvod dok istovremeno smanjuje marketinški kapital. Sve što je potrebno je malo pompe ovdje i dobra riječ tamo da bi se čavrljanje pokrenulo.

Radi. To čini čak i u masovnim razmjerima. Ako poznajete svoju povijest, neke velike religije i puno manjih su se širile usmenom predajom. Ta je tehnika tada bila posebno korisna jer je svaki pisani dokaz nove religije značio smrt za onoga tko ga je držao. Ova tehnika je sada korisna jer svaka pisana reklama za novi proizvod znači više troškova za onoga tko ga prodaje.

Internet je savršen za to. S pojavom e-pošte, klijenata za slanje poruka i online foruma zajednice, kontaktiranje čak i vašeg davno izgubljenog bivšeg da biste zatražili povrat glazbenog CD-a rijetko je udaljeno više od nekoliko klikova. Ovo novo doba brze i prikladne komunikacije najbolje je moguće okruženje za marketinške tehnike koje ovise o ljudskoj interakciji poput viralnog marketinga. Dovraga, ljudi mogu razgovarati sa svojim prijateljima čak i kada nisu na mreži.

— Mjere opreza u slučaju prelaska virusa:



Viralni marketing izvrsna je tehnika jer je vrlo učinkovit i iznimno jeftin. Međutim, svatko tko to pokuša učiniti mora biti oprezan. Već od same riječi, širenje može lako učiniti da vaša tvrtka podlegne bolesti. Postanje viralnim je dvosjekli mač, kažu. Na isti način na koji pozitivne riječi kolega mogu pozitivno utjecati na percepciju vašeg tržišta o vama i vašem proizvodu, loša reputacija mogla bi sve srušiti. Sve što je potrebno je jedna loša interakcija ili jedan loš dogovor s klijentom da izazove nadolazeću katastrofu za ugled vaše tvrtke. Kako biste u potpunosti optimizirali viralni marketing, morate biti sigurni da se vašim kupcima stvarno sviđa vaš proizvod i da su zadovoljni načinom na koji vi ili vaša tvrtka postupate s njima.

Kliknite na svoju zaradu

Oglašavanje s plaćanjem po kliku vrlo je ekonomično u usporedbi s drugim alatima za oglašavanje na Internetu. Plaćate samo kada

10 najboljih razloga za ribolov

Provođenje vremena na otvorenom, umirujući zvuk valova koji se sudaraju o obalu, osjećaj postignuća koji dobijete kad uhvatite svoj plijen